Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Recep kardeşe selamlar
nicolayy çok güzel bir coşku okunuyor fotoğrafta. renkler çok güzel.. orada makinasına bakan kişi olmasaydı keşke..
ne gibi işlemlerden geçirdin fotoğrafı?
bu arada hamsiköy'ü kıskandım, ben de yedigöllerden fotoğraf yükleyeyim biraz
benim yedigöller de çektiğim fotoğraflarda bi keskinlik eksiği var, nedendir anlayamadım hepsi bozuk çıkıyor..
50 200 f4 50mm
valla ben fotoyu Recep e gönderdim O bu hale GETİRDİ.
Hamsiköy, Yedigöller'de fotoğraf çekmek gerçekten çok zor olsa gerek. Sık ağaçlar, yansımalar ve yer ile gök arasındakiyoğun kontras işi oldukça zorlaştırıyor anlaşılan. Buna rağmen iyi kareler çıkartmışsınız. Ağaçların üstü yok ama kökleri de oldukça ilginçmiş
Kaptan yeni fotoğraflar da muhteşem.Tekrar inşa edildikten sonra Mostar köprüsünü ilk sizin fotoğrafınızdan izledim. Çerçeve konusundaki bilgilere teşekkürler.
Sedat Pentax Galerideki yeni fotoğrafların için tebrikler. İleride ünlü bir fotoğrafçı olacağın kesin. Biz de o'nu çömezliğinden beri tanırız diye kendimize paye çıkarırız. Ülke ayırımı yapmadan mutlaka yurt dışına kapak atmaya bak.
Naci Bey yine süper fotoğraflar.Kuş ekrandan çıkacak gibi duruyor.Çocuklar süper, kapalı mekanda bu kadar temiz fotoğraf alınabiliyor demek. Acemi'ye gel.
Kadir bazan S/B fotoğraf renkliden daha etkileyici oluyor. Çocuk fotoğrafı çok etkileyici.
Foxfo Türk insanının seyir merakını çok güzel vurgulamışsınız. 200m ileride benzin istasyonu var. Demek ki onların da böyle bir yangına karşı hiçbir önlemleri yokmuş. Oradan bir müdahale yapılmayıp da Keskin'den itfaiye çağrıldığına göre.
Serkan teşekkürler
Serkanında dediği gibi sadece SDM lens desteği için çıkan 1.30'u yüklemedim.
Recep teşekkürler
Evet 1600 iso'da çok kaliteli fotolar elde ediliyor (enstantene hızlı olduğu zaman)
Üstad senin hafızana hayranım.
Ahmed abi teşekkürler
Abi eğer ortaya bişeyler çıkıyorsa bunda senin emeğin çok, yanlışlıkla çektiğim birkaç makro ile senin gibi bir makro ustasının yanından bile geçemeyeceğimi biliyorum (iyi makara yapıyosun abi)
hamsiköy teşekkürler
Extadan yaptığım hiç birşey yok hatta yapılması gerekenleri bile tam yapamıyorum (RAW çekip işlemek gibi) dediğim gibi photo filtre ile birkaç contrast, levels gibi basit ayarlar.
70-300 ile 100-300 f/4 arasında çok fark var herşeyden önce sabit f/4 var, daha keskin, daha contrastlı vs.vs.
Aynı kalitede slayt şov yapan bi program bilmiyorum, bildiğim kadarı ile photo filtre ile slayt şov yapılmıyor.
foxfo teşekkürler
Beğeniniz ve güzel iltifatlarınız için teşekkürler ama benim fotoların sizinkilerden çok farkı yok, fotoğraflarınızı ilk gününüzden itibaren çok sıkı takip ediyorum.
Recep üstad ahmed abi ile beraber iyi kafa buluyorsunuz.
Selahattin abi bu kararın bizleri çok sevindirdi
Sinan teşekkürler
Yok be sinan ne avı ancak pencereden görebilirsek.
Sedat teşekkürler
Bende seni Pentax galerideki başarından dolayı tekrar tebrik ediyorum.
nicolayy [>:D
sevgili ironsailor; arkadaşlarımızın da belirttiği gibi fotoğraflarına bakmaya doyamıyorum, özellikle ışığı bu kadar iyi kullanmanız takdire şayan. Ayrıca çerçeve yapım bilgileri de sevgili amati'nin raw işleme bilgileri gibi çok faydalı, bu konuda da teşekkürler.
sevgili avs fotoğraflar çok güzel olmuş aynı şekilde sevgili acemi38, kuş da ustaya poz vermiş..
sevgili camoka; kesinlikle doğru bir karar verdiniz Kız Kulesi için.
sevgili sdtyrdkn PPG için tebrikler (laf aramızda ben de büyük bir keyifle oy vermiştim), bu arada sizlerin de beğendiği ve güzel yorumlar yazdığınız damla fotoğrafım da PPG ye girmiş.
sevgili realfriend üstadımıza bir şey danışmak isterim izninizle ve kendisinin de vakti olursa; CS2 de view>proof setup> altındaki macintosh, windows ve monitor RGB den hangisinin/hangilerinin işaretli olması gerek, yada böyle bir şart var mıdır?
Komutan, bizim makinalar su geçirmiyor, ama lenslerimiz geçiriyor DA* lenslerden alan var mı? Tamam içine su geçmiyor peki yağmurda ön camın ıslanması sorunu nasıl? Otomobillerin camında yağmur sularının kaymasını sağlayan, silecekleri çalıştırmaya gerek bırakmayan spraylar var ama 80 km/h üzerindeki hızlarda işe yarıyor.
sevgili acemi38, o kuşa bir daha baktım, RAW kursunun ikinci bölümünden sonra sıra sende: PF kursu (PS'den daha iyi iş çıkabiliyor)
587. sayfadaki çerçeveyi yeniden düzenledim, yeşillerin saturasyonunu da değiştirdim. Okuyup geçen arkadaşlara önerim ironsailor'ın tarifini harfiyen uygulayarak çalışın... çerçeve deyip geçmeyin, olayın teknik kısmı bile göründüğü kadar kolay değilmiş. Hangi fotoğrafı hangi renk çerçeve daha iyi gösterir hangisi öldürür ayrı konu...
#hamsikoy' tarafından 08.11.2007 22:24:00 tarihinde düzenlendi.
sevgili sedat,
benim ağaçların exifine baktım f:11; seninki f:4 nedenlerden biri bu olabilir mi?
#hamsikoy' tarafından 09.11.2007 08:15:59 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2183621 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
057230 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk