Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Kadir, güncelleme forumundan Naci abinin yazdığı yazıyı aşağıya aynen kopyalıyorum...
Önce download ettiğimiz dosyayı açıyoruz, daha sonra ''BIN'' uzantılı dosyayı karta kopyalıyoruz, kartı makinaya takıp menu tuşuna basarken makinayı açıyoruz PROGRAM UPDATE yazısı çıkıyor burada YES'i seçip okeye basıyoruz ve yükleme başlıyor yaklşık 1 dakika içinde sol alt köşede COMPLETE uyarısı çıkıyor makinayı kapatıp açmak yeterli.
Muhtemelen indirdiğin dosya exe uzuntılıdır, bu dosyayı winrar veya winzip'te açıp yukarıda yazdığı gibi bin uzantılı hale getirdikten sonra pili tam dolu olan makinenin boş olan hafıza kartına kopyalayıp yukarıdaki işlemleri yapıyorsun...
#realfriend' tarafından 08.11.2007 16:33:09 tarihinde düzenlendi.
Sinancım elmala çok güzel çımış ama yemesi daha güzeldi
Shn58 30 u geçtik biraz karıştırma kardeşim
Selahattin abi bizi seviyorsan o yarışmaya katıl.Bu hem bizim için hem de TR nin tanıtımı için önemli.Hem bu kadar insan o fotoğrafı çok beğendik yazık değil mi abi?Lütfrn kırma bizi [>:D ]
Foxfo abicim otobüs fotoları tem belgesel fotoğrafçılığına örnek olacak nitelikte ellerinize sağlık
avs,jaws çok güzel
hamsiköy,yedigölleri fethetmişsin ellerine sağlık
ironsailor abicim ya senin fotolarda ayrı bir hava var.Baka baka doyamıyorum.Renklerin uyumu,ışığın kullanılımı ve her geçen gün mükemmelleşen kompozisyon dizilimi beni çok heyecanlandırıyor.Ellerinize sağlık.Mnazara fotoğrafında sizden çok ilham alıyoruz.
kobak1 raw çevirimi 2. fasıl çok yakında
Naci abicim ay fotosu harika olmuş.Brush var mı bunda) Arkadaşlara bir tiyo vereyim.Gökteki cisimlerin fotoğraflanması ve kuşlar Naci abimizin üstad olduğu konulardır ama onun asıl üstadlığı macroları.Ben arının gözünden çıkan ok şeklinde kılları ilk defa onun fotolarında görmüştüm ve gerçekten bu zehri bana o vermişti.Böyle sessiz ve tevazu içinde olduğuna bakmayın ondan alabileceğimiz çok şey var. [>:D ]
kad-ir siyah beyaz çocuk karesi çok güzel olmuş eline sağlık.Arkadaki teknenin gitmesini bekleyebilir miydin bilmiyorum ama ifade çok güzel olmuş eline sağlık.
Bu arada Recep hocam dersler ne zaman başlıyor yaw
Ya Recep senden korkmaya başladım Ne hafıza bu yaa.Nereden buldun gidip Naci abinin firmware update açıklamalarını
Vallahi pes...
realfriend bin dosyasını karta yükledim,ve menü tuşu basılı ilen makineyi açtım 5 sn. bekledim.sadece version 1.0 yazısı çıkıyor.
ya recep abi kırk yılda bir bildiğim bişey sordular tam şöyle geniş geniş bi cevap yazıym dedim hemen açıklamışsın
benden önce. aşk olsun
ironsailor, açıklamalarına teşekür ederim, gecenin ilerleyen saatlerinde çerçeveyi değiştiririm.
sevgili acemi38;
soru 1) nasıl oluyor da fotoğrafların bu kadar gerçek üstü net oluyor? Benim bazı fotoğraflar sisli havada çekilmiş gibi çıkıyor, sis olmadığı halde. O fotoğraflarda saturasyon uartırıyorum, doğallık kayboluyor. Exposure azaltıyorum, düzeliyor ama fotoğraf karanlık oluyor... Seninkilerdeki düşman çatlatacak kadar canlı renklerin sırrı ne?
Soru 2) 70-300 ile 100-300 arasında ne farklar var?
soru 3) Photofiltre, işleme yönü bir tarafa sadece izlemek için, fotoğrafları benim bildiğim diğer tüm fotoğrafa bakılabilen programlardan daha güzel gösteriyor. Aynı kalitede gösteren bir slayt programı biliyor musun, PF slayt show yapar mı?
#hamsikoy' tarafından 08.11.2007 16:59:31 tarihinde düzenlendi.
Ahmed hoş geldin kardeşim. Bilmek ayrı şey ders vermek ayrı şey. Maaşallah raw işlemeyi çok güzel anlatmışsın, ben böyle anlatamazdım. Devamını bekliyoruz.
Valla birader hafızayla alakası yok o foruma girip Naci abinin yazısını görüp buraya yapıştırdım.
Kadir kartta başka dosya ya da fotoğraf olmadığına emin misin? Zira kart boş olmalı...
Ömer öyle denk geldi.
acemi38 (gerçi bu acemi kelimesini yazmaya elim gitmiyor ama) üstadım saygıyla eğiliyorum önünüzde. Fotoğraflar (özellikle kuş) mükemmelin ötesinde.
Ahmed sevgili kardeşim hoşgeldin.Özledik.
sea_gull3 üzüldüm ama daha iyisi ve yenisi gelir inşallah.
ironsailor ek bilgiler için teşekkürler.
Fatih abi, siz bakmayın Naci abimin acemi isimli nick'ine bu ismi mütevaziliğindendir. Ahmed'in dediği gibi daha önce s3 ile çekip forum donanım habere yüklediği fotoğrafları ben de çok iyi bilirim. Süper makrolardı...
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2183221 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
057130 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk