netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
acemi38
acemi38 (üye)
İstanbul / Amatör

hamsiköy güzel fotolar eline sağlık.

sea_gull3 makinanı satmak zorunda kaldığına üzüldüm

Birkaç karede benden.

Yaklaşık 30-40 metre mesafeden 1600 iso

Tarih: 8 Kasım 2007, 14:36 - İp: 81.***.**6.71
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

acemi38 ,nefis fotolar eklemişsin.
kuş fotosu çok net,
çocukların gösterisi ise tam benim aradığım kare.ben de dün düşünüyordum kızımın gösterisi falan olsa bugünlerde hangi ayarda çekmeliyim diye.1600 iso da gerçekten güzel renkler.herhangi bir işlem uyguladınız mı?

Tarih: 8 Kasım 2007, 14:53 - İp: 85.***.**9.67
avs
avs (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba,

Acemi38 netlik harika , tebrikler...
Belki böcek fotonda antenleride alabileceğin bir açıya inebilseydin 3.boyut ve derinlik etkisi daha hoş olabilirdi...
Makinenin software versiyonunu 1.30 a yükseltmelisin

ışığınız bol olsun....

#avs' tarafından 08.11.2007 15:07:40 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Kasım 2007, 15:05 - İp: 85.***.**2.23
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Acemi38 gösteri ve özellikle kuş fotosundaki netlik mükemmel. Eline sağlık. Hangi lensle çekildi fotograflar belirtirsen iyi olur. Bu arada Kadir in sorduğu konuyu bende sorayım 1600 lük çekimden sonra noise için ne tür bir işlem uyguladın. Yakında benim kızında gösterisi olacak.

Tarih: 8 Kasım 2007, 15:19 - İp: 193.***.**5.60
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

versiyon 1,30 olayını beceremedim ben,diğer versiyonları yüklememeiştim.firmware kısmındaki anlatılan ile read me dosyasındaki farklı gibi geldi.Rica etsem bu topik içinde tekrar anlatılırsa sevinirim.

Tarih: 8 Kasım 2007, 15:25 - İp: 85.***.**9.67
acemi38
acemi38 (üye)
İstanbul / Amatör

kad-ir teşekkürler
biraz tembellikten biraz vakitsizlikten fotoları genelde jpeg çekerim, çocukların fotosunda herhangi bir işlem yapılmadı sadece %3-4 civarında crop var.

avs teşekkürler
Böcek fotosunda aslında böcek antenleri ve ayaklarıda dahil olmak üzere kadrajdaydı, antenleri ve ayaklarını croplamasaydım benim vurgulamak istediğim gözler arka planda kalacaktı,

ironsailor teşekkürler
Kuş fotosu RAW çekilip işlenseydi belki biraz daha net olabilirdi, biraz tembellik birazda vakitsizlikten dolayı ben fotoları ancak ''photo filtre'' adında çok basit bir programla düzenliyorum.
1600 iso'luk fotoda noise için hiçbir işlem uygulamadım, aynen makinadan çıktığı gibi.
Böcek fotosu 70-300 Sigma apo macro ile
Kuş ve gösteri fotosu 100-300 Sigma ile çekildi (kuş az önce gösteri fotosu arşivden)

Tarih: 8 Kasım 2007, 15:40 - İp: 81.***.**6.71
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar merhaba.Bir iş seyehatindeydim ve biraz uzak kaldım.Gördüm ki Sinan ın verdiği haber ile inanılmaz bir yakınlık dostluk göstermişsiniz bana.Ne diyeyim inanın o kadar duygulandım ki.Burada bir aile olduk ve bunun olacağına ilk günden beri inanan biri olarak sizleri iyi ki tanımışım dedim bir kere daha.Çok ama çok teşekkür ederim.Umarım nice yaşlarımızı burada ağbi ve kardeşlerimizle kutlarız.Özellikle;
Selehattin abi,Erhan abi,foxfo abi,endorf abi
,ironsailor ve hamsiköy abilerime,recep,serkan,avs,ulyses,shn58, kad-ir,melrock,drk-m kardeşlerime çok ama çok teşekkür ediyorum.Abim konumunda olup kardeşim dediğim biri varsa affetsin beni.Hepinizi çok ama çok sevdiğimi bilmenizi rica ediyorum.Böyle bir dostluğun varolabileceğini gösteriyoruz herkese ve bunun için çok mutluyum.
Saygılarımla

Ahmed

Tarih: 8 Kasım 2007, 15:44 - İp: 81.***.**8.226
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

acemi38 abi güzel fotolar =) , şöle avusturalyaya gidip cennet kuşlarının peşinden koşmak güzel olurdu.

arkadaşlar 1.00 ve 1.10 firmware olanlar 1.30 (yani en son) yüklemeleri tavsiye ediliyor,1.20 olanların tekrar güncelleme yapmasına ihtiyac ,yok SDM lens takmadığı sürece.

Tarih: 8 Kasım 2007, 15:57 - İp: 88.***.**2.66
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Naci abi, renkler, netlik, contrast mükemmel. 1600 iso performansı şaşırtıcı.

#realfriend' tarafından 08.11.2007 16:13:03 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Kasım 2007, 16:11 - İp: 212.***.**7.114
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

serkan peki nasıl yükleyeceğiz.dosyasında kartı çıkar tak gibi bir şeyler yazmış ama makine pek sallamadı yaptığım işlemleri.

Tarih: 8 Kasım 2007, 16:12 - İp: 85.***.**9.67