netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

ironsailor abi sen n'aptın. 2,4,5 ve 6. fotolar ayrı bi güzel

Tarih: 7 Kasım 2007, 09:22 - İp: 62.***.**2.185
acemi38
acemi38 (üye)
İstanbul / Amatör

hamsiköy orman fotosunda Dynamic Range aralığı çok iyi gözüküyor, ortam ışığındanmı yoksa farklı bişeymi uyguladın.

ironsailor çok güzel pırıl pırıl kareler eline sağlık. tebrikler.

Erhan bey abi senin mesajlarını fotoğraflardan daha sıkı takip etmeye çalışıyorum, eğitici, motive edici özenle seçilmiş kelimelerle hepimizin ufkunu açıyorsun. İyiki varsın.

Tarih: 7 Kasım 2007, 09:46 - İp: 81.***.**5.179
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

naci abi selamlar, senin de fotoğrafların çok güzeldi, yorumlamayı unutmuşum..

ay fotoğrafın gördüğüm en güzel ay fotoğraflarından abi! eline sağlık..

bu arada fatih abi, süper bir macera ve nostaljik fotoğraflar.. bakalım benimki nasıl olacak..

emanet için biraz bekleticem abi seni..

Tarih: 7 Kasım 2007, 10:21 - İp: 194.***.**8.26
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Actionları sevmemin sebebi yaşlılık ve/ya tembellik olabilir.

Erhan abi estağfurullah sizinkine yaşlılık tembellik değil. Bilgelik, mütevazilik denir. Enerji konusunda da "benim" diyenlere taş çıkartırsınız.
Uslubunuz, eğitici yazı ve davranışlarınız için tekrar teşekkür ederim.

Burayı çok seviyorum...

Tarih: 7 Kasım 2007, 10:30 - İp: 212.***.**7.114
acemi38
acemi38 (üye)
İstanbul / Amatör

Beğenin için teşekkürler sedat saol.

Recep üstad Erhan Bey için söylediklerinin eksiği var fazlası yok, söylediklerine aynen katılıyorum.

Tarih: 7 Kasım 2007, 10:52 - İp: 81.***.**5.179
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

ironsailor

sdtyrdkn

Tarih: 7 Kasım 2007, 11:39 - İp: 88.***.**2.66
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Sevgili foxfo hikayeniz Simyacı romanındaki gibi bir hikaye olmuş.rüyanın peşinden gidebilmek ,çok güzel bir şey olmalı.

Kobak1 ,hiç foto eklemiyorsunuz.Pentax k10 çalışsın biraz.

Tarih: 7 Kasım 2007, 12:51 - İp: 85.***.**9.67
yigitguc
yigitguc (üye)
Ordu / Amatör

kad-ir,düzelttiğin foto güzel olmuş.ayrıntılar daha iyi görünüyor ve aydınlık hoş olmuş..

Tarih: 7 Kasım 2007, 12:57 - İp: 88.***.**2.181
avs
avs (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba,
Foxfo,onixon ve erex köpekbalığı fotoğrafım için yaptığınız yaorumlara teşekkür ederim. Fotoğrafı Barselona'da dev cam bir akvaryum içinde çektim . Flash kullanmak yasaktı ve işin zor yanı üzerinde bulunduğum zeminde hareket ediyordu birde bunun üstüne pan tekniği ve benim makineye olan acemiliğim eklenince böyle bir kare çıktı Allahtan noiseware imdadıma yetişti de biraz kurtardık
Hamsiköy yaşattığın sonbahar kareleri çok hoş olmuş
birde üstüne 60 km bozuk yol ve boyun ağrısını eklersek emeğine saygı duyuyorum
ironsailor gezi fotoğraflarını hayranlıkla izliyorum , özellikle gökyüzü , bulutlar ve ışık harika üstüne birde malzeme + tecrübe eklenince böyle kareler çıkıyor demek

Yurtdışında sanat okulu öğrencilerinin üç beş kuruş kazanmak için çok taktir ettiğim sokak sunumlarından birisini beğeninize aşağıda sunarım. Gerçi Türkiye'de de yapılan ve önlerinden boş geçmeyip cebimdeki bozuklukları boşalttığım kaliteli sokak sunumların olduğunu inkar edemem
Not: Çok kalabalık bir sokakta uzaktan çektiğim fotoda kırpma ve kontrast oynamaları var. Bunun dışında renk, sunumu yapan kişinin üzerini boyadığı orjinal renktir.

Tarih: 7 Kasım 2007, 14:05 - İp: 85.***.**2.23
kobak1
kobak1 (üye)
İstanbul / Amatör

@kad-ir ~ "Kobak1 ,hiç foto eklemiyorsunuz.Pentax k10 çalışsın biraz."

Fotoğraf eklemek çok cesaret istiyor artık sevgili Kadir.
Fotoğraflar almış başını gitmiş ben F sini bile çekemiyorum daha.

Hem ben linux kullanıcısıyım, bilgisayarımda pardus 2007.2 yüklü. Lisansız yazılım kullanmak istemiyorum ve lisans için verilen paraya acıyorum. Neyse uzatmadan, gimp ve digicam diye iki programı kullanıyorum ve bu programların daha neler yapabildiğini öğrenmekteyim. Önümde çok safhalar var.

#Kobak1' tarafından 07.11.2007 14:12:16 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 7 Kasım 2007, 14:11 - İp: 85.***.**4.51