netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Avs daha geniş bir kompozisyon olsaymış keşke dedim.çevredeki objeler fotonun içinde olsaydı daha iyi olurdu ..
kobak1 eğer işyerinde kullanmıyorsan lisanslı ürünler için kendini kasma.microsoft zaten dünyanın malını götürdü.lisans için o kadar para verilmez.
belki etik değil ama bu kadar sömürüde fazla.
sen fotograf eklemekten çekinme ,buradaki ortamı görüyorsun.herkes elinden gelen desteği yapıyor.online fotografçılık kursu gibi.

Tarih: 7 Kasım 2007, 14:46 - İp: 85.***.**9.67
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

@kobak Gimp çok iyi programdır. Photoshopta yapılan herşeyi hemen hemen yapabilirsin.

@avs Yine Barcelonadan sanırım bu kare. Merkezdeki caddede oluyordu bu gösteriler genelde. Güzel fotoğraflamışsın.

Tarih: 7 Kasım 2007, 15:00 - İp: 88.***.**0.33
kobak1
kobak1 (üye)
İstanbul / Amatör

@ulyses ~ "Barcelonadan sanırım bu kare"
Heryeri biliyorsun mesleğin ile ilgili herhalde
Şaşırıyorum vallahi.

Tarih: 7 Kasım 2007, 17:38 - İp: 85.***.**4.51
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Evet kobak1. Gemide çalışırken genelde avrupa seferleri çıkıyordu. Birde tanker olduğundan çok liman görüyorduk. Avrupada ayak basmadığım bir İsviçre ve Litvanya var, onun dışında heryere gittim. Ama gezmeye çok fırsatımız olmuyordu doğal olarak, sadece belli başlı yerleri görebildik. Yani çok imrenilecek birşey değil. Ironsailor ve Foxo gibi sadece gezmeye gitmek bambaşka birşey olmalı, hiç kısmet olmadı bana o şekilde.

Tarih: 7 Kasım 2007, 17:54 - İp: 88.***.**5.108
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

altın rengine bürümüş modelin fotoğrafı çok hoşuma gitti.. bence croplanmasaydı yine çok estetik olurdu çünkü çocuk ilgi merkezi olmaya çok yatkın.. renkler ve pozlaması da gayet başarılıydı. eline sağlık

bu arada tebrik edenlere teşekkürlerimi sunuyorum

ulyses, ben de okul için gidicem ama inşallah gezebilirim onlardan daha önce; umarım gidebilirim.

Tarih: 7 Kasım 2007, 18:20 - İp: 81.***.**0.232
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Ulyses, Sedat, Erex, Serkan, Foxfo, Shn58, Acemi38,AVS, degerli yorumlarınız için çok teşekkürler.

Sedat, haklısın ada fotografında onde ev damları oldugu için alttan kareyi kesmek zorunda kaldım. Görüntü rahatsız edici olunca üstten gökyüzünüde kırptım kadrajı toparlamak uğruna. Pl olarak yıllar once benim analog makineye aldığım Topaz (japon) marka filtreyi kullanıyorum. Bu arada başarıların için bir kez daha tebrik ediyorum. Her nekadar yaşça büyük olsakta sen bu işlerde bir çoğumuza göre çok ileridesin. ppg deki son fotonu bende oylamıstım gerçekten çok güzeldi.

Avs ustalıktan degil sanırım ısık ve manzaralar cok uygundu bu acemilikle bu kareler cıktı bir sekilde. Bizim ustadlardan bir kaçı olsa kimbilir ne kareler cıkarırlardı. Senin karelerinde cok güzel. Ozellikle altın kovboy cok güzel olmuş. Sende az gezmiyorsun gordüğüm kadarı ile.

Ulyses, merak etme asker sonrası yerleşik düzene geçtikten sonra sende başlarsın gezmeye.Denizde calışırken insanın ruhuna işliyor bu gezginlik. Ama şunu soyleyebilirim bu yaptıgım geziler guneyde tatil köyünde tatil yapmaktan daha ucuza mal oldu. bu arada hiç düşmanca bir tavırla karşılaşmadık.Ulkede işsizlik yüzde 25 herkes turizmle ilgili fazla otel yok olanlarda cok pahalı. Butun evler pansiyon yada kiralık daire seklinde. Insanlar cok sıcakkanlıydı.

Çerçeve işine gelince. Sedat aslında ben bu işi senden ögrendim. İlk günlerde basit şekilde açıklamıştın. Ben sadece birkaç extra ayarı kurcaladım fazladan. Senin acıklamarına benimkileri ekleyerek aşagıya yazıyorum.

fotoğrafı photoshop'da açtıktan sonra istediğiniz düzenlemeleri yapıp bitirin ilk önce.daha sonra layers tablosunda (varsa) background isimli layer üzerine çift tıklayın. okey tuşuna basın. bu yolla layer'ın kilidini kaldırmış oluyoruz. bu kilidi kaldırmadığımızda çerçeve üzerinde oynama yapmak zor oluyor. sonra image menüsünden canvas size'a tıklayın. oradan relative seçeneği işaretli olsun. şimdi fotoğrafın çerçevesini enine ve boyuna ne kadar büyüteceğinize karar verin. bunu deneme yanılma yoluyla seçebilirsiniz. fotoğrafın ne tarafa doğru büyütüleceğini de orada aşağıdaki karelerden seçebilirsiniz. okey tuşuna bastığınızda sizin istediğiniz ölcü veya oranda büyütülmüş olacak fotoğrafınız.

/ben genelde yatay fotolarda 8/22 kullanıyorum %8/ 22 % ama alt tarafa yazı eklemek gibi bir niyetiniz yoksa hertaraftan 10% yapabilirsiniz.

sonra yine layers tablosundan new layer tuşuyla yeni bir layer oluşturun. bunu en alta sürükleyin. renk skalasından renginizi seçtikten sonra paint bucket tool[g tuşu] layerınızı boyayın (genelde beyaza boyuyorum). layer tablosundan daha önce düzenlediğimiz fotoğrafın olduğu layer'ın küçük resmi üzerine çift tıklayın, oradan bir pencere açılacak. burada en altta stroke diye bir seçenek var. o seçeneğin üzerine tıklayın, çerçeve eklenecek fotoğrafınıza. seçeneklerden boyutunu rengini ayarlayabilirsiniz. Benim seçimim renk siyah ve size olarak 1px opacity 100. Sonuçta ince siyah bir çizgi oluşuyor resim etrafında. Pencereden cıkmadan en üstteki drop shadow menusunu tıklayıp seçiyorsunuz benim tercihlerim belnd mode:multiply, opacity 40, angle 45, distance 13, spread 13, size 43, noise 4 olarak seçiyorum. Farklı seçimler ile çok farklı şeyler elde edebilirsiniz.

çerçevemiz bitmiş oldu.

text tool[t tuşu] ile yazıyı yazmak istediğiniz yere tıklayın. yazınızı yazın, options çubuğundan fontu boyutu keyfinize göre seçin. sonra move tool[v tuşu] ile dilediğiniz gibi hareket ettirip yerleştirebilirsiniz. eğer istediğiniz boyutta font boyutu bulamadıysanız ctrl+t (edit -> free transform) ile yazınızı boyutlandırabilirsiniz.

yazıyı da ekledik ve bitti..

şimdi file save for web veya save as seçenekleriyle kaydedebilirsiniz.

bayagı bir uzun oldu, herkese iyi geceler

Tarih: 7 Kasım 2007, 22:20 - İp: 88.***.**1.34
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

ironsailor, teşekkür ederim abi. ben de senin fotoğraflarını oylamıştım haberin olsun...

iltifatların için ayrıyetten teşekkür ederim siz böyle söyledikçe sanki üstüme sorumluluk düşüyor, daha iyisini yapmak için.. çok çabalıyorum..

bu arada birbirimizi ne kadar geliştirdiğimizi gördüm bir an ve durumdan çok etkilendim, çok da mutlu oldum.. kad-ir in dediği gibi, sanki NF pentax ekibi online kurs gibi bunu hatırlatmak ve daha iyi farketmemiz için antalya'da makinayla çıktığım ilk geziden fotoğraf koymak istiyorum buraya izninizle.. hatta foruma yüklemiştim

birkaç ay sonra fotoğrafa biraz yatırım yapmayı planlıyorum.. önce tripod! gerçi avrupaya gidecek olursam tripodu oraya erteleyeceğim. 8mm olmadan avrupa'da yaşamak zor olur heralde, bir yolunu bulup ben de edineceğim fisheye :D

Tarih: 7 Kasım 2007, 22:38 - İp: 85.***.**7.224
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

erol abi özel msj attım.

Tarih: 7 Kasım 2007, 23:03 - İp: 85.***.**7.224
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

sdtyrdkn 8 alınır mı,
köşelerde kararma,manuel ,çok eski,filtre takamıyorsun,distorsiyon çok fazla, :D senin ne işin var 8 le

Tarih: 7 Kasım 2007, 23:42 - İp: 88.***.**5.203
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Pentax marka ultra geniş açı hem f:1.4 hem de 7 dolara görünce ebay'da bir bit yeniği olduğunu tahmin etmiştim zaten.

avs, senin camgöz istavrit de güzelmiş... Boyalı adam da S/B çok iyi, bir de biraz daha aşağıdan çekebilseymişsin tam benim hayalimdeki kare olacakmış.

8 bit yapınca, JPEG kayıt seçeneği çıktı, erex teşekkürler,

foxfo, fotoğraflı yol tarifine bayıldım. Hele ilk fotoğrafı çok sevdim, siyah beyaz olsa 1. dünya savaşı zamanından kalma tarihi bir fotoğraf zannederdim. Bizim K10D ile böyle fotoğraflar çekebilir miyim? CS3'de ne yapar bunu?

acemi38, sadece ilk fotoğrafta DRO action var, sonrakilerde bir şey yok. ince gövdeli ağaçların olduğu kare bir çeşit ters ışık çalışması sayılabilir, evet ışık öyleydi.

Kobak1, al makinanı çık dışarı, burada bir tek amati vardır çok ballı... çekirgeler, peygamber develeri ve bilumum haşerat gelip makinasının önünde poz verir; İstanbul'da çekecek bir şey yok deme İstanbul'u hiç görmemiş olanlar bile inanmaz.

#hamsikoy' tarafından 08.11.2007 08:31:22 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Kasım 2007, 00:00 - İp: 85.***.**4.106