netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

serkan üstte gördüğün gibi portakal çekicem :D ondan..

Tarih: 8 Kasım 2007, 00:00 - İp: 85.***.**7.224
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

ironsailor, sedat anlattığı zamanlarda yapamamıştım, şimdi biraz daha kıvama geldim galiba söylediklerini anladım, nasıl olmuş aşağıdaki ilk denemem. Tabi şimdiki merakım hangi fotoğrafa ne renk çerçeve ne etki yapar sorusunun cevabı? Renklerin uyumu yada zıtlığı? Tabi bu renk seçimi sadece çerçeve için değil kadraja alacağımız objeleri seçerken de dikkat etmemiz gereken bir şey olmalı herhalde...

#hamsikoy' tarafından 08.11.2007 08:35:08 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Kasım 2007, 00:00 - İp: 85.***.**4.106
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

#hamsikoy' tarafından 08.11.2007 22:16:42 tarihinde çerçeve değiştirildi.

#hamsikoy' tarafından 08.11.2007 22:29:18 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Kasım 2007, 00:02 - İp: 85.***.**4.106
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Tarih: 8 Kasım 2007, 00:06 - İp: 85.***.**4.106
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

ironsailor çerçeve eğitimi için teşekkürler.

Tarih: 8 Kasım 2007, 00:23 - İp: 85.***.**2.201
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

avs, altın adam güzel tebrikler. Yalnız bu adam ne kadar zayıf.

Hamsiköy, yansımalar mükemmel olmuş. ellerine sağlık. Çerçeve işinde üsteki boşluk göze batıyor orayı sağ ve soldaki boşluk ayarında yaptın mı tamamdır. Söylediğim gibi Polonya'da fotoğraf açısından bayağı bir malzeme var. Mimari muhteşem. Adamlar savaşta yerle bir olmalarına rağmen kalan tek bir taşı bile değerlendirmişler, restore etmişler, ayağa kaldırmışlar.

ironsailor, bilgiler için yürekten teşekkürler. Bu bilgilerle sadece çerçeveyi değil PS'in çalışma mantığını da öğrenmiş oluyoruz. Şahsen benim ufkumu açtı bilgiler.

Kad-ir çocuğun ifadesini iyi yakalamışsın. Yakışıklı senin mi?

#foxfo' tarafından 08.11.2007 13:32:43 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Kasım 2007, 02:31 - İp: 88.***.**0.219
sea_gull3
sea_gull3 (üye)
Kocaeli / Amatör

arkadaşlar merhaba
güzelim k10dmi satıcam galiba
kaç poz çektiğimi nasıl anlayabilirim yardım lütfen?
almak isteyen arkadaşlar iletişim kurabilir

Tarih: 8 Kasım 2007, 11:07 - İp: 85.***.**2.111
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili sea_gull3,

geçmiş sayfalarda poz sayısını bulmayı konuşmuştuk ama ara bul bulabilirsen şimdi, bakalımhatırlayan çıkacak mı?

maddi nedenlerle mi yoksa K10D ile ilgili nedenlerle mi satıyorsun?

lensleri ve varsa diğer aksesurları da yazmazsan ve istediğin fiyatı da belirtmezsen kimse satmaya niyetli olduğuna inanmaz, alıcı da çıkmaz...

Tarih: 8 Kasım 2007, 11:41 - İp: 213.***.**1.171
sea_gull3
sea_gull3 (üye)
Kocaeli / Amatör

maddi nedenlerle mi yoksa K10D ile ilgili nedenlerle mi satıyorsun?

lensleri ve varsa diğer aksesurları da yazmazsan ve istediğin fiyatı da belirtmezsen kimse satmaya niyetli olduğuna inanmaz, alıcı da çıkmaz...

sevgili hamsikoy makinamı aras fotodan 25.12.2006 tarihinde almıştım.beraberinde pentax 28-70 ve pentax 75-300 lens var tamrac canta 1gb kart var
maddi sayılır bide bi türlü cözmekte başarılı olamadım makinayı
fiyatınıda cekim sayısını tam belirliyimde ama en fazla 2000 kare faladır ondan sonra sadece k10d body 1570 ytl alınmıştı
teşekkürler ilgine

Tarih: 8 Kasım 2007, 11:58 - İp: 85.***.**2.111
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Hamsiköy, resimler harika foxfo nun dediği gibi çerçevede dengesizlik olmuş sadece ust ve yanlar arasında.İş yerimde CS3ü makinemden silmek zorunda kaldım bir takım zaruri sebepler yüzünden!! O nedenle aklımda kaldığı şekilde anlatayım. 8/22 oranın kullandıgımda alt ve ustte daha buyuk bir bosluk bırakmış oluyorsun (ben bunu iki satır yazı eklemek için bu şekilde kullanıyorum sen oranları keyfine göre değiştir). Ama değiştirmiyeyim resmi ortalayım dersen.Layerdaki önizlemede içinde resmin oldugu kutucugu tıklayıp en soldaki palet de entepedeki oku seçip fotonun üstüne geldiğinde sol tuşu basılı tutarak resmi canvas üzerinde isteğin bir yere taşıyabilirsin. Bu işlemi canvası boyamadan yaparsan canvas üstündeki kareleri kullanarak resmi dengeli bir biçimde yerleştirebilirsin.

Bu işlemleri sık yaparsan elin bir süre sonra alışıyor. Ama benim gibi slayt show hazırlarken (yaklaşık 250) foto işlem çok sıkıcı ve yorucu bir hal alıyor. Bu yorucu işlemden de AS sayesinde kurtuldum. Onun sayesinde action olayından haberim oldu. Tüm bu yaptığım işlemleri resmin küçültülmesinden başlayarak, alta yazı yazılması dahil action haline getirdim. Fotoları işledikten sonra tek bir tıklama ile çerçeceleyip işi bitiriyorum. Sanırım bu action otomatiğede bağlanıyor. Henüz yapmadım ama bir dosya içindeki aynı actionı uygulayacağın fotoları seçip otomatiğe alıp gidiyorsun. PS tüm işi senin yerine tüm seçili resimler için yapıyor. Artık o arada sen yaparsan yap. Kolay gelsin.

Tarih: 8 Kasım 2007, 14:17 - İp: 193.***.**5.60