Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Çok kötü bir fotoyu ReDynaMix Plug-in i ile biraz şekillendirmeye çalıştım.
#kad-ir' tarafından 09.11.2007 13:06:53 tarihinde düzenlendi.
kadir plugin çok güzelleştirmiş fotoğrafını, ışıklar iyi görünüyor.
hamsiköy, yani adnan abi haklısın! ÇOK HAKLISIN..
işte bu yüzden bi tripod şart diyorum.. iyi bir tane edikmek gerekli..
genelde açık diyafram çalıştım, görüntüler hiç tatmin edici değil.. ama bu kadar küçültünce normalden daha fazla belli oluyor galiba..
bu arada naci abi, endorf abi, çok teşekkür ederim hevesimin kaynağı desteğiniz..
selahattin abi, sizin deneyimlerinizden aldığım bilgi, donanım ilerlememe büyük katkı.. eğer iyi bir fotoğrafçı olabilirsem bir gün sizlerin sayesinde olacaktır..
#sdtyrdkn' tarafından 09.11.2007 00:19:14 tarihinde düzenlendi.
Arkadaşlar,zaman zaman versiyon yükseltme yada bunun gibi açıklamalar adı altında makineye yüklemeyle ilgili bilgiler okuyorum.Bunların ayrı bir başlık altında toplanması mümkünmü.Henüz makinesine hiçbirşey yapmamış olanlar için.Mesela ben...
Haklısın magggma çok güzel ve pratik bilgiler topiğin hızlı ilerlemesi yüzünden araya kaynıyor.Ben artık bu güzel bilgileri kopyalayıp masa üstümde not defteri formatında kaydedip saklıyorum.
Ama ulyses in açtığı bir konu vardı makine ayarları ile ilgili onun gibi bir topik altında toplanabilir aslında.
sea_gull3 makinaya bi fiyat biç de bir karar vereyim bütçeme uyarsa kanadayı beklemeden belki senden alırım
acemi38, üstadım beni utandırdınız. fotoğraflarınız gerçekten çok güzel. Benim sizin seviyenize gelmeme daha çok var.
Sevgili camoka teşekkür ederim. PPG kararınız içinde şimdiden kutluyorum.
Endorf, yanlış biliyor olabilirim, üstadlar en doğrusunu açıklarlar. Ancak katkım olması açısından:
görüntü özellikleri/ayarlar/gelişmiş/renk yönetimi/ekle
sekmesine geldiğin zaman windowsun kullanacağı renk profilini belirliyorsun. Ben burada seçtiğim profile uygun olarak PS'de windows renk profilini seçiyorum.
Sen sorunca benim de kafama takıldı. Birincisi : benim yaptığım gibi Windows mu yoksa seçtiğim renk profilini mi kullanmak daha doğru . İkincisi : Yoksa bunları bir kenara bırakarak ; Sistemin MAC ise MAC, Monitordan donanımsal olarak renk profili yapabiliyorsan Monitor mu veya monitorun RGB girişi varsa RGB girişi kullanılıyorsa RGB mi kullanmak gerek? Ben şimdi hepsini aynı ayara getiriyorum ne olur ne olmaz
magggma arı fotosu güzel olmuş. eline sağlık.
Kadir redynamic ile renkler farklı lezzette olmuş.
Nicolayy
Hamsiköy, mantar fotosunda crop varmı?
Sedat, keskinlik meskinlik bilmem ama yedigöller
#foxfo' tarafından 09.11.2007 11:18:22 tarihinde düzenlendi.
Hamsiköy, maalesef köprünün başka saatlerde cekilmiş fotoğrafı yok. Ucak fiyatı çok çok uygun olduğu için Saraybosna üstünden gittim. Hırvatistana geçerken Pocitelj diye 500 yıllık (fotoğraflarını bir ara yükleyeceğim) tuz kervanlarının durağı olan bir kasabayı dönerkende Mostarı gezdim. Mostarda 2.5 saat kaldım. Yemek, alışveriş ne çekebildiysem. Hanım bizim ufaklığıda bana teslim edip alışverişe daldığı için kalabalıkta paçama yapıştırıp öyle gezdim. Ama eminim bir gün kalınsa sabah ve akşam çok güzel fotoğraflar çıkar. Gece fotolarını internette gördüm bayağı güzel.
Selahattin ağbi köprü tamamen orijinaline sadık kalınarak (hatta bazı taşları eski köprüye ait) ve o zamanın inşaat teknolojisi kullanılarak Türk taş ustaları tarafından onarılmış. tek farkı taşlar yeni olduğu için biraz parlak ve renkleri iki yandaki yapılardan biraz açık duruyor. Bosna biraz parasız olduğu için ne acı ki eski Mostar ın içinde bile savaştan beri onarılamamış binalar var.
Köprünün birkaç fotoğrafını daha ekliyorum. Hırvatlar sırf minarelere inat olsun diye çok yüksek bir çan kulesi yapmışlar eski uzay roketi gibi cok komik duruyor sehrin ortasında. Bosna-Hersekte 3 ulus biraz birbirinden kopuk. Birlik sağlanamamış, olanlardan sonra sağlamakta çok zor gibi duruyor.
Cok ters ışıkta çektim bu manzaranın görünmesi için.PS te müdahale ettim.Sağ üst köşe tepedeki haça dikkat.Sağ taraf Hırvat sol taraf Türk mahallesi
Sağda arkada bahsettiğim çan kulesi burada ufak cıkmiş ama öyle değil
Türklerin yaşadığı tarafa bir bakış
Köprüüstü
ironsailor ,sizin fotolar ile gezi dergilerine bakıyormuş gibi hissediyorum.çok teşekkürler.
Mostar köprüsünün yeni hali çok yapay duruyor,biraz daha kirlenmesi ve eskimesi gerekiyor.Ama çok güzel bir yere benziyor.keşke daha fazla kalabilseymişsiniz.
Nicolayy’ın eklediği son fotoğraf ile ilgili şu yorumları yapabilirim; fotoğraf dergide basılacakmış bu yüzden düzenlemem için benden rica etti. Öncelikle fotoğraf jpeg geldi ve ben de camera raw ara yüzünde açtım.
Beyaz ayarını tekrar yapıp alt taraftaki koyu tonları biraz açtım, zira detaylar belli olmuyordu. Üst taraf (gökyüzü) tamamiyle patlamıştı. Ben de o kısmı dekupe edip daha önceden çektiğim bir fotoğrafın bir kısmından gökyüzü alıp buraya ekledim.
Recep üstad ahmed abi ile beraber iyi kafa buluyorsunuz.
Naci abi estağrullah, sizin için söylediklerim samimi düşüncelerimdir. Size karşı böyle bir saygısızlık yapmayı aklımdan bile geçirmedim, şayet yanlış ifade ettiysem çok özür dilerim.
Sevgili realfriend üstadımıza bir şey danışmak isterim izninizle ve kendisinin de vakti olursa; CS2 de view>proof setup> altındaki macintosh, windows ve monitor RGB den hangisinin/hangilerinin işaretli olması gerek, yada böyle bir şart var mıdır?
Endorf, abi şöyleki bu renk tayfları durumu biraz geniş bir konu, kısaca özetlemeye çalışayım.
Biliyorsunuz K10D’de de adobe rgb ve srgb olmak üzere 2 tane renk tayfı var. Bunun yanında PS gibi yazılımlarda çok daha fazla renk tayfı bulunmakta.
Proof setup’ta (şu an cs3’ten bakıp söylüyorum, cs2’de de farklı değildir) bir çok seçenek var, her seçeneği sectiğinizde doğal olarak fotoğrafın renkleri değişiyor. Mesela macintosh rgb var bu seçenek macintosh rgb renk tayfında fotoğrafın nasıl görüneceğini, windows rgb’de windows renk tayfında fotoğrafın nasıl görüneceğini belirler. Keza monitör rgb seçerseniz de renk tayfı olarak fotoğrafın görünümünü monitörün renk tayfına bırakmış olursunuz.. Üstteki custom’a kadar olanlar ise ayrı ayrı veya bir kaç renk kanalının birlike görünümünü ekranda gösterir.Burada bir de CMYK seçeneği vardır. Bu seçenek fotoğrafın baskıda nasıl çıkacağını gösterir. (Esasen gösterir diyorum ama sizin monitörünüzün, baskıyı alan kişinin baskı makinelerinin, o kişinin monitörünün hep aynı kalibrasyonu kullanması gerekir.) Custom’a gelince device to simulate kısmından bir çok seçenek seçebiliyorsunuz, (Burada ben evde srgb 2.1’i kullanıyorum) İş yerinde cmyk seçeneğini veya baskıyla ilgili başke bir seçeneği kullanıyorum.
Umarım aydınlatabilmişimdir. Erhan abi eksiğim ya da yanlışım varsa lütfen düzeltin.
Arkadaşlar bir de çok rica ediyorum, iki arkadaşımın latife ederek kullanmış olduğu “üstad” kelimesini lütfen benim için kullanmayın, o mertebelik o kadar da kolay alınmıyor, üstadlık benim haddim değil. Heleki burada böylesine tecrübeli ve bilgili büyüklerimiz varken...
yedigöller fotoğrafları gerçekten çok güzel görünüyor.
ironsailor, gezdiğiniz yerler, çektiğiniz fotoğraflar gerçekten çok güzel
Kadir firmware update?
magggma arı makrosu
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2183621 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
057230 Oca. 2025, 14:37