Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Karadenizden kalma bir kare.
shn58, bu işlem fotoğrafa can suyu vermiş...
amati, öndeki dağınık saçlı başrolde; ama arkadaki kapalı kutu sinsi, mağrur, güçlü, umut yüklü... Onun da yaprağını kemiren var. Saray entrikaları geldi aklıma bu fotoğrafına bakınca... Yeşil yapraklar doğal, sarı tonlarda biraz gerçeğinden fazla sıcağa itmişsin hissettim, gerçeğini görmemiş olmama rağmen. Benim makina ve lens bu kadar derinlik vermiyor henüz.
#hamsikoy' tarafından 10.11.2007 01:58:47 tarihinde düzenlendi.
shn58 farkı çok güzel sergilemişsin, amati kompozisyonların çok yaratıcı ve güzel ayrıca anlattığın teknik oldukça mantıklı
Hamsikoy,çok güzel olmuş.Bir kurtlar eksik fotoda.Bu plug-in hepimizi sardı,Ben vasat fotoların hepsini bu plug-in le bir şekilde değerlendiriyorum artık ,yeni heyecan katıyor.
Başka Plug-in ler isterizzzz
shn58 plug-in fotoda etki yaratmış,ama tavsiyem siyah rengin daha az olduğu fotolarda sanırım daha etkili olacaktır.
Amati ,her zaman ki gibi çok güzel,
hamsikoy güzel kare , fantastik olmuş
(ben iyisi alet çantamı sıkı kapatıyım
)
amati güzel bir bokeh kullanımı ,tonlarda güzel,sadece kadrajın solu çok karanlık ve boş gözüktü bana.Bir yaprakta orda olsa imiş =)
shn58 =) işlemeye devam
Hamsiköy, sis fotoğrafı dehşetmiş hakikaten. ellerine sağlık. Aynı olay benim de çok başıma geliyor. O yüzden 18-250 kesin alacak gibiyim.
amati, yine bir harika fotoğraf. Bir şey sormak istiyorum. Arka fonu nasıl siyah yapıyorsun? Eğer siyah bir fon yaratacak karton falan koymuyor isen.
fatih abi, ahmed abiye sormuşsun ama ben gireyim araya onun öğrencisi olarak cevaplayayım izin verirseniz.
arka planı karartma olayı teknik bir hile
konuya yaklaşıp diyaframı f11-22 gibi kısık değerlere getiriyoruz ve yine yakından flaş patlatıyoruz.. flaşın ışığını alan bölgeden yansıyan ışık bizim konumuzu öne çıkartıyor ama dikkat edilmesi gereken asıl konu arka plan. arka planla konumuz arasında yeterince mesafe olması gerekiyor..
böylece kartonsuz, kumaşsız bir siyah fonumuz oluyor
bu arada redynamix fotoğrafları çok güzel geliyor arkadaşlar..
ahmed abi, arkadaki açılmamış çiçek ne kadar estetik katmış fotoğrafa.. çok güzel, eline sağlık!!
sık sık mesaj ve fotoğraf atman çok sevindirdi bizi özlemiştik, hasret gideriyoruz yavaş yavaş..
hala arıyorsan: kenko AF tüp
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEBTOX:IT&item=230188473767&_trksid=p3984.cTODAY.m238.lVI
postage cost to Turkey will be AU$24 .From your country I accept only PayPal for winning bid!
#sdtyrdkn' tarafından 10.11.2007 02:19:37 tarihinde düzenlendi.
Sedat'cığım açıklama için teşekkürler.
By foxfo, shot with PENTAX K10D at 2007-11-09
bir redynamix de benden eskilerden (daha önce işlemsiz halini yüklemiş de olabilirim, özür dilerim öyleyse)
Sevgili foxfo, ayaklı kültür hazinesisiniz maşallah. Sizinle karşılklı sohbet etmek kim bilir nasıl keyifli olurdu.. sevgiler.
Son fotoğrafınız ReDynaMix olmadan da güzelmiş bence.
Sedat' cım, başarılarını kutluyorum
senin Yedi göller karen de netliğe rağmen çok güzel. Dozunda saturation çok hoş olmuş
Sevgili Recep ve Naci kardeşim, teveccühünüz.. Ben de sizleri be burayı çok seviyorum.
Sevgili AS, umarım herşey yolundadır. İyi haber ve karelerinizi bekliyoruz.
Avs, sokak sanatçısı fotoğrafn çok güzel, crop bence önemli değil. İfadeyi iyi vermişsin.
Kobak1, buradaki dostluk ve paylaşımdan daha cesaret verici ne olabilir. Hepimiz bir birimizden öğreniyoruz.
Sevgili Hamsiköy, Yedi Göller serisi harika olmuş, ancak "sis" fotoğrafın noktayı koymuş bencede. Ayrıca plug-in kullanımı da çok başarılı.
Plug-in demişken, aklıma geldi. Plug-in ler çok farklı amaçlar için üretilebiliyor. Bunları o amaçlar yada kendi amacımız doğrultusunda, yani yerinde ve dozunda kullanırsak çok faydasını görebileceğimiz gibi, yanlış yada aşırı dozda kullandığımızda yapay fotoğraflar ortaya çıkabiliyor. Tabi biz böyle olmasını da istiyor olabiliriz.
Sekan, senin plug-in in ilacında yan etki tespit ettiğimden (malware) deneyemedim. Fakat başka kimseden ses çıkmadığına göre, benim McAfee gereksiz hassasiyet mi gösteriyor acaba?
Kadir, SB ve plug-in uygulamaların başarılı olmuş. Eline sağlık.
Sevgili Ironsailor, çerçeve işini çok güzel anlatmışsın. fotoğrafların konusunda Ahmed' e ve diğer arkadaşlara katılıyorum. Gezmek ayrı, görmek ayrı, görüntülemek apayrı..Fotoğraflar harika..
Sevgili Naci Bey kardeşim, Ahmed makro lens hevesi yaratmıştı, siz de maşallah tele de bu hevesi yaratıyorsunuz. Her üç kare de müthiş
İki lens(70-300mm ve 100-300mm) arasındaki bir diğer küçük fark da 800€
Sevgili Camoka
Sevgili Nikolay ve Recep işbirliği
Magggma, 260mm ile makro
Sevgili Recep kardeşim, estağfurullah. Çok güzel açıklamışsın. Proof Setup gerçekten karışık bir konu. Proof Setup baskı ve özellikle offset baskıda resmin nasıl görüneceğinin profesyonel monitorlerde ön izlemesi için kullanılıyor. Benim de arkadaşlara nacizane tavsiyem, baskı alma problemi yaşamadıkalrı sürece bu seçeneği kullanmamalarıdır. Yani "view/Proof Colors" yanındaki tick i kaldırmalarıdır. Aksi halde PS da o anda görünen ile internet browser da yada başka bir görüntüleyicide görünen çok farklı olabilir. Yine tavsiyem Makina, PS, monitor ve Printer renk ayarlarının aynı ve özellikle sRGB olmasıdır. Çünki profesyonel monitor ve printerlar dışındaki cihazlar sRGB veya çok yakın renk profilleri kullanmaktalar.
Buradan sonrası "yok illa kullanacam.." diyenler için: Monitor ve PS color settings i sRGB ise "view/proof setup" daki working CMYK, Windows RGB ve Monitor RGB aynı değerleri verecektir. Sanırım kimse burada offset baskı için düzenleme yapmadığı için CMYK işine bulaşmadan, diyelim ki farklı bir proof setup seçti veya yarattı. Bu durumda print yaparken de proof seçeneğini aktif edip oradan "view/proof setup" da seçtiği proof u ve "photoshop manages colors" u seçmesi, ve printer ayarlarından "color management" seçeneklerini silmesi veya pasif hale getirmesi gerekmekte. Ki gördüğü haliyle baskı alabilsin. Endorf' un sorusunda olduğu gibi problemler genelde cihazların (ve açılan imajların) renk profillerinin farklı olmasından kaynaklanıyor.
Galiba senin sade anlatımını ben karışık hale getirdim. Kusura bakma lütfen.
Sevgili Shn58, plug-in uygulaman başarılı, ancak ben yine de orjinal halini beğendim.
Sevgili Ahmed, senden pek alışık olmadığımız uzaklıktan ve fakat yine nefis bir makro.. Tomurcuğun kadraja katılımı, ve ışığın dağılımı harika. -0.70 bias ile renk geçişleri ve kontrast da mükemmel olmuş.
#erex' tarafından 10.11.2007 13:49:39 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2183621 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
057230 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk