Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
sevgili realfriend, foxfo teşekkürler.
Geçenlerde okumuştum, bir arkadaş CS2 versiyon 9.0.2 kullandığını, yaptığı renk, tonlama, kontrast, doygunluk, levels gibi ayarlardan sonra dosyayı kaydettiğinde ve dosyayı Windows image viewer ile açtığında PS2 ekranında gördüğü fotoğraftan daha değişik bir foto ile karşılaştığını, fotoları websitesine yükleyip oradan baktığında da bu sorun olduğunu, yine PS2 kullanarak bir fotoğraf içerisinden belirli alan seçip kopyaladığında ve bunu yeni dosya açıp oraya yapıştırdığında da tonların tamamen değiştiğini dile getirmişti.
Bu arkadaşa görünüm/prova ayarları altından;
hem macintosh RGB hem de monitor RGB nin her ikisini de işaretlemesi gerektiği söylenmişti.
Buradan hareketle kafama takıldı; 1.cisi söylenen 2 seçenek birden işaretlenemez, 2.cisi mantık olarak düşündüğümüzde windows kullananlar için windows RGB seçeneği doğru gibi dursa da renkleri izlediğimiz yer monitör olduğuna göre monitor RGB mi daha doğru? İşte bu çelişki açısından sormuştum.
ahmed abi bu tekniği başka biyerden öğrenme şansım olmazdı heralde,teşekkür ederim eline sağlık.
Sis içinden güneş doğarken ReDynaMix
hamsiköy tek kelime ile süper olmuş
ahmed abi, bilgiler çok dolu dolu..
eline sağlık
hamsiköy, bu nasıl fotoğraf böyle.. MÜKEMMEL olmuş.. eline sağlık!!!
recep abicim, o kadar karışık bir konu ki inşallah öğrenmeme gerek kalmaz..
ironsailor, abi iltifat olarak alıyorum tşkler.
hamsiköy fotograf süper,çok ürpertici tam yarışmalık hatta ödüllük.tebrik ederim..
hamsiköy,vallahi tüylerim diken diken oldu.Son aylarda gördüğüm en güzel fotoğraf bu.Seni alkışlıyorum abi
Hamsiköy abinin rastladığım fotoğrafları arasında bence en iyisi
sevgili endorf, sdtyrdkn, yigitguc,amati, asinan teşekkür ederim.
Abant'a giderken sabahın köründe zıkkım içenler mola diye tutturunca bir yerde durduk. Küçük bir sis rüzgarla etrafımızda dolanırken doğmakta olan güneş ile ağaçların arasına girince 360 derece simetrik ışık huzmeleri oluştu, lens değiştirene kadar sis yer değiştirdi bu kareyi yakalayabildim. Kad-ir'in verdiği fikir ile silmeden önce bir ReDynaMix yaptım. Kaçırdığım kareyi hatırladıkça karnıma kramplar giriyor. Fotoğrafa hobi olsun diye başladım ama yararından çok zararını görüyorum;
stresim, derdim arttı...
hamsıkoy harika fotoğraf.gladyatör filminin başındaki savaş sahnelerinin geçtiği yeri gördüm sanki
daha önce çektiğim bi foto redynamixten önce
redynamixten sonra
çok faydalı bişeymiş
ilk bakışta fazla fark yok gibi görünsede bence çok fark var
#shn58' tarafından 09.11.2007 23:17:20 tarihinde düzenlendi.
#shn58' tarafından 09.11.2007 23:19:42 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2183521 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
057230 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk