netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Komutan abi o güzel kırmızı çiçeklere macro çalışılırmış

arişivden bir kare :D realfriend bu fotoydu sanırım =)

Tarih: 10 Kasım 2007, 22:57 - İp: 88.***.**3.181
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

o gün macro almaya karar verdim
zürafayı tamamlayacağız bu gidişle sökülün bakalım arşivleri...

Tarih: 10 Kasım 2007, 23:02 - İp: 88.***.**3.217
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Sedat haklısın, hem de çok sıcaktı sürekli kendimizi hortumla ıslatıp duruyorduk.

Evet Serkan bahsettiğim kare buydu, Erhan abimin değimiyle dikdörtgen

Tarih: 10 Kasım 2007, 23:06 - İp: 88.***.**8.251
magggma
magggma (üye)
İstanbul / Amatör

zürafalar harika arkadaşlar
birini f11 le bile göremedim ama herhalde onun boyu çoook uzundu

Tarih: 10 Kasım 2007, 23:15 - İp: 85.***.**1.5
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili serkan, camoka abiyi ikna edene kadar göbeğimiz çatlamışken şimdi sen çekilmişsin, oldu mu ya

Adamlar taahhüt ettikleri 10 liralık hediyeyi vermiyorlarsa kendi sayfalarında dile getir durumu, emin ol bütün üyeler ve site yöneticileri açacağın topiği okuyacak ve cevap yazacaktır. Hediyeyi göndermeyi taahhüt eden sponsorların yaptıkları (doğrusu yapmadıkları) ortaya çıkartılmalı. Gavura kızıp oruç bozmuşsun. Amacımız ülkemizi tanıtmak idi, değil mi? Bence o güzel Süleymaniye fotoğrafını yeniden gönder ama mutlaka hediye olayını da abartılı şekilde sitenin gündemine düşür. Üyelerden bir İngiliz bana özel mesaj gönderip, senin 8 mm ile çekilmiş cami fotoğrafı ile katıldığını bildirip tekrar aynı kişi kazanacak gibi görünüyor bu ay çok çalış dedi. Hatta fikirler verdi: Türkiye'de çok güzel eserler var mesela eski bir Türk hamamı fotoğrafı çekebilirsin dedi. Yani şöyle yada böyle yarışmaya katılmak ülkemizi ve ülkemizin tarihi ve turistik yerlerini insanların aklına getiriyor.

Paketin eline geçmesi postaya vermelerinden sonra 14 iş gününden önce olmaz. Bizim postanelerin içerisindeki düzen (sizlik) gereği iki hafta geçtikten sonra her gün gidip sormazsan kaybolabilir ya da geri gönderilebilir. Zarftan daha büyük paketleri posta dağıtıcıları yanlarında taşıyıp adrese götürmüyorlar genellikle. Verdiğin adresin bağlı olduğu postane dağıtım bölümü ile her gün görüş. Şimdiye kadar yurt dışından irili ufaklı 50 tane kadar posta ile alışveriş yaptım. Bir tanesi hariç 40 küsür tanesinde eve getirilmediği gibi haber pusulası da bırakılmadı. O kitabı da uzaktan kumandayı da gidip postaneden kendim almıştım. Yok, gelmedi gibi cevaplardan sonra bir keresinde yere düşmüş paketler arasında kendim bulmuştum.
Ülkemizde postada kaybolma olayları sık yaşandığı için, ebay'da satıcıların bir kısmı Türkiye, İtalya ve Rusya gibi ülkelere göndermiyorlar.

Tarih: 11 Kasım 2007, 01:05 - İp: 88.***.**7.193
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Naci Bey kardeşim (mahzuru yoksa, önce şu Bey lafını kaldırsak mı?) Beğenin için teşekkür ederim.
Yorumlarımı fazla detaylı yaptım sanırım. Hata olarak almanıza üzüldüm. O ifadeler aynı zamanda senin fotoğraflarından kendime aldığım derslerdir.

Serkan' cım, fotoğrafın kendisi zaten şiir gibi olmuş
Bu arada Hamsiköy haklı.

Kadir, teşekkür ederim. Pamuk bitkisinin 4 bölmeli olduğunu sanırdım. Sayende 5 bölmeli olduğunu gördüm. Fotoğraf çok güzel olmuş. SB ve kırmızı çalışman çok hoşuma gitti. Kırmızı renklerin kadraj içindeki harmonisi güzel olmuş

Sevgili Komutan' ım, sende arşivi biraz boşaltsan diyorum. Güzel kareler var anlaşılan. Şu kımızı güllü ev (eline sağlık) benim hayalim. Emekli olunca İstanbul dışında böyle bir evde oturmak istiyorum. Tabi arka tarafında deniz olmak kaydıyla Objektif 50mm de olduğundan f/5.6 dan daha yüksek olabilirmiş.

Sedat' cım, eyvallah, teveccühün [>:D

Tarih: 11 Kasım 2007, 01:36 - İp: 88.***.**6.42
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

adnan abi (hamsiköy), kesinlikle katılıyorum.. mutlaka en fazla katılımı sağlamalıyız.. ne kadar fotoğraf, o kadar reklam..

erhan abicim, teşekkür ederim. ben fazla fantastik düzenlemeleri ilgi merkezi olmayan fotoğraflar için kullanıyorum.. olumlu yorumların için teşekkürler..

ben de bi gölyazı fotosu daha ekliim.. fotoğrafta bölgesel pozlama ayarladım, yani bir fotoğrafı açtım, sonra camera raw'dan daha fazla pozlanmışını.. birinden diğerine copy paste yaptım..

daha önce çok azıcık farklı açıdan çektiğim bir kareyi yüklemiştim, şimdi bunu...

ders çalışmam bitti ben de ödül olarak bu fotoyu rötuşladım.. haha

#sdtyrdkn' tarafından 11.11.2007 01:52:08 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Kasım 2007, 01:43 - İp: 88.***.**2.126
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili sedat,
yaptığını kastettiğin bu ise, bir fotoğrafın bir kısmını başka birinden kopyalayıp yapıştırak ve aynı zamanda geçiş sınırlarını sırıtmayacak şekilde kaynaştırmak nasıl yapılıyor?

Tarih: 11 Kasım 2007, 02:32 - İp: 88.***.**7.193
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Arkadaşlar bir kişi katıldı diye diğerler ikesinlikle geri durmasın. Burada amaç ülkemizin tanıtımı ise (özellikle Kasım ayı konusu için) herkes makineye sarılsın, arşivleri gözden geçirsin, mimari güzelliklerle dolu ülkemizi (herne kadar artık yeni birşey yapılmıyorsa da) el birliği ile tanıtalım.

Serkan lütfen o fotoğrafı tekrar koy benim favorim olduğunu ve koyman gerektiğini söylemiştim.

Hamsiköy adamın önerisi güzel sen de dal bakalım şu tahtakale hamamlarına.

Haydi arkadaşlar, İzmirliler Efesten Kütüphane fotoğrafı aydınlatma devam ediyorsa gece fotoğrafı muhteşem oluyor.

Pentax World'ü bombardıman edelim.Kimin kazandığı önemli değil. Oylarımızı da ülkemiz fotoğraflarından beğendiğimize verelim.

Tarih: 11 Kasım 2007, 10:08 - İp: 88.***.**5.171
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

adnan abi, başka bir fotoğraftan kopyalamıyorum aslında, yine aynı fotoğraftan kopyalıyorum. herhangi bir piksel değişmiyor sadece o piksellerin parlaklık değerlerini değiştirmiş oluyorum..

nasıl yaptığıma gelince, L tuşuna basıp çizerek seçme aracını kullanıyorum. fotoğrafın en karanlık yerlerinifazla pozlayarak açtığım fotoğrafta kabataslak seçim içine alıyorum. sonra ctrl alt d(selection menüsünde de var) tuşlarına basarak 100-150 px feadher veriyorum. sonra o kısmı normal pozladığım fotoğrafa yapıştırıyorum. en az bir köşeyi fotoğrafa dahil ederek yerleştirmenin şaşmasını önlüyorum. kopyaladığım köşeye sonuna kadar yaklaşıp pikseli pikseline oturmasını sağlıyorum. sonra gerekli olan geçiş kısımlarını dodge ve burn ile dengeleyip göze batmasını engelliyorum. bu kadar.

mesela fotoğrafın geneline kontrast vereceksem o parlak(patlamış) bölgeyi seçip selection dan invert ediyorum. sonra 150px feather veriyorum ve kontrastı bu seçim dahilinde uyguluyorum. çünkü patlayan kısımlara kontrast verince daha da fena oluyorlar, gözü rahatsız ediyorlar.

bu seçili kısma müdahale olayı oluyor.. mesela sinan abinin fotoğrafında sadece denizi seçip levels ayarlarını yaptım, kontrast verdim.. diğer kısımlara da aynı müdahaleyi yapsaydım detaylar kaybolabilirdi..

benim bilgim uygulamam bu kadar..
yine kullandığım özel bir şey olursa paylaşırım..
photoshop ve anlatım konusunda erhan abi gibi, ahmed abi, recep abi gibi deneyimli değilim ama elimden geldiğince anlatayım dedim..

selahattin abinin ikna olmasına bu kadar sevinmişken serkanın çekilmesine ben de üzüldüm.. selahattin abi, sonuna kadar destekliyorum, çok çok haklısın. herkes kesinlikle fotoğraf eklemeli.. ben de mimari çekimim varsa onlardan paylaşayım ama sanırım elimde pek bir şey yok iyi kötü bir şeyler yüklerim.. şimdi sınav dönemim olmasa ve makinam olsa birkaç gün batımında mimari çekim yapardım ama durum müsait değil..

size bol bol şans diliyorum kesinlikle fotoğraflar çekip yüklemeliyiz her birimiz..

Tarih: 11 Kasım 2007, 10:27 - İp: 88.***.**2.126