netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
acemi38
acemi38 (üye)
İstanbul / Amatör

kad-ir güzel kareler, pamuğu bu haliyle hiç bu kadar güzel görmemiştim, canım mısır çekti (ALLAH'tan aş falan ermiyorum)

Sinan abi bu fotolar özellikle deniz ve çiçekli ev fotoları arşivde kalacak karelermi, arşivini bir an boşaltman ümidiyle. Erhan abi o evden 2 tane alalım

Serkan oyun bozanlık yok, herkes kendine yakışanı yapar, hediyeni göndermedilerse onların ayıbı sen sana yakışanı yap ve o güzel kareni gönder.

Recep üstad sayenizde bakalım daha ne detaylar görücez.
harika

Erhan abi memnuniyetle. Abi yorumlarını keşke biraz daha uzun yapsan inan çok faydalanıyorum, Abi bende senin üzülmene üzüldüm, öyleyse hata demeyelimde eksikler diyelim, yeterki seni üzmeyelim.

Tarih: 11 Kasım 2007, 10:48 - İp: 85.***.**6.24
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

teşekkür ederim Erhan Abi, arşivin tamamına yakını ilk denemelerden, diyafram, pozlama vb. birçok noktada çok eksik çalışmalar. Hayalindeki evi nereye ne zaman yapacağının planını şimdiden hazır etmişsindir sen... bir gün o evide fotoğraflamaktan çok büyük keyif duyarım...

Serkan sebebini net olarak bilemediğin bir durumdan dolayı çekilmene gönlümüz razı olmadı, işin detayını araştırıp bir hamle yapman/yapmamız çok daha etkili olacağını düşünüyorum...

Tarih: 11 Kasım 2007, 11:34 - İp: 88.***.**3.217
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Naci abi onure ediyorsun, arşivden ziyade deneme çekimleri ilk 2-3 bin kareler...

Tarih: 11 Kasım 2007, 11:57 - İp: 88.***.**3.217
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

o eve giden yol... arabada giderken eşim çekti...

Tarih: 11 Kasım 2007, 12:03 - İp: 88.***.**3.217
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Tarih: 11 Kasım 2007, 12:21 - İp: 88.***.**3.217
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Komutan abi son çiçek fotosu çok şık,pembe,kırmızı,yeşşil uyumu bu kadar iyi görülemezdi heralde.

Pentaxworl için bakacağım,
[>

Tarih: 11 Kasım 2007, 12:48 - İp: 85.***.**1.30
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

sinan abi bunlar deneme kareleri mi ?

bence çok güzeller..

yol fotoğrafındaki kadraj gayet başarılı bence..yolun kadraja girişi çok doğru ayarlanmış. çıkışındaki kıvrımı ise derinlik vermiş. üst taraflardaki ağaçlar boşlukları estetik bir şekilde doldurmuş.. gölgeler ve kontrast çok güzel ama şu kahrolası sert ışık gölgelerde detay kaybına sebep olmuş..

yengeyi tebrik etmek lazım. bayanlardan korkulu vallahi

ikinci fotoğraftaki renkler, bokeh, kontrast çok güzel.. kırmızıların pembeler arasındaki dağılımı gayet dengeli.. arka tarafa doğru bokehgüzel görünüyor. önceki flu çiçekler ise derinlik vermiş, çok iyi etki etmiş. keşke bir bebek o çiçeklerin arasında olsaymış elinize sağlık...

Tarih: 11 Kasım 2007, 12:52 - İp: 88.***.**2.126
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Arkadaşlar merak etmeyin herşey yolunda. Fotoğraflarınızı ara sıra siteye girdiğimde zevkle izliyorum.
Ancak son zamanlarda Hüsnü Atasoy un sitesi ile fazlaca meşgul olduğum için buraya girmeye fırsatım olmuyor.Bu yüzden fotoğraf çekmeyede imkanım olmadığı için sizlerin güzel karelerini izlemek bana yetiyor.
Şu site telaşesini hafifletir hafifletmez yine forumda buluşmaya devam ederiz.

Tarih: 11 Kasım 2007, 12:54 - İp: 88.***.**6.201
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

sinan abi'min isteği üzerine tekne fotoğrafının orjinal makinadan çıktığı halini yüklüyorum...

bu da düzenlenmiş hali..

raw editörden saturation neredeyse sonuna kadar çekildi..
black arttırıldı, kontrast arttırıldı, fill light arttırıldı, recovery arttırıldı.. beyaz ayarı daha sıcak olacak şekilde ayarlandı.. genel işlem bundan ibaret. sonra da bölgesel kopyala yapıştır uygulandı, yine patlak bölge dışı için contrast ve level ayarı yapıldı. patlak bölgeye de uygulayınca daha fazla rahatsız edici hal alıyor..

durum bundan ibaret.. arşivlerinizin kıymetini bilin yani

#sdtyrdkn' tarafından 11.11.2007 14:14:54 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Kasım 2007, 14:10 - İp: 88.***.**2.126
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Erhan abi teşekkür ederim, sanırım tümsek gibi bir yere çıkmıştım.

Naci abi teşekkür ederim ama detay konusunda sizin elinize su dökemem ben.

arşivden, arabaların olduğu kısmı binanın ihtişamını görmeniz açısından özellikle kesmedim.

Tarih: 11 Kasım 2007, 14:23 - İp: 88.***.**5.151