Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
sevgili foxfo, belki de anlamadı baş kısmını, son kısmı izin aldım diye bitiyor ya... "save for web" exif bilgilerini kırpıyor... O çiçeğe ne yaptın öyle, benim f:1.2 lensle diyafram tam açık çekince arka tarafı böyle erimiş plastik gibi yapıyor.
magggma teşekkür ederim.
Kad-ir son 3 fotoğrafın görünmüyor, üstüne sağ tıklayıp resmi göster deyince gösterdi.
onixon mimari çekim örneklerini göstermiş oldun bize.
tşk.ler yorumlar için.
Avs haklısın mavi ton için ama mimari çekimlerde hoşuma gidiyor,özellikle ayarladım.Gökyüzünü hep mavi görme özleminden herhalde.
Hamsikoy benim bilgisayarda normal gözüküyor.Hatta farklı bilgisayarda yükledim,şimdi farklı bir bilgisayarda bakıyorum.
Sen disk temizleme yapıyormusun.Temporary Internet Files fazla dolunca yapabilir.Yada sayfayı tekrar yenilemeyi denemelisin.
#kad-ir' tarafından 12.11.2007 12:02:48 tarihinde düzenlendi.
avs, komutanın pastası üzerine senin çikolatadan mağara iyi gitti...
avs fotoğraflar harika. Mahşerin 4 atlısı
Hamsiköy bir şey yapmadım. 70-300 macro da çemiştim. Tam çöpe atarken, CS3'ün RAW editöründe biraz renk biraz keskinlik verdim baktım hoşuma gitti, bende yükleyeyim dedim. Sen deyince baktım hakikaten F/9,5 ile nasıl olmuş anlamadım.
Sevgili Komutan, Serkan 8mm aldıracak sen de 5. evliliğimi yaptıracaksın bu gidişle.
#foxfo' tarafından 12.11.2007 13:21:55 tarihinde düzenlendi.
foxfo alemsin , neyseki biz şanslıyız heralde 1. de turnayı gözünden mi vurduk ne
sen düğün tarihini söyle seve seve de geliriz
foxfo
avs güzel kare ,
komutan abüü :d hep kakaolu,çikolatalı olmazki. ama ,başka tarifmi bilmiyoruz
(oklava gelmeden ben kaçayım)
eveet bugün vize geçidinin ilk sınavını ortalamanın üzerinde bir performansta geçirmiş biri olarak yazıyorum..
recep abi, arabaların olduğu karedeki kontastı ve pozlamanı çok beğendim.. hemen arkasındaki sarfadaki çocuk ve tava ise çok kaliteli bir portre. arkasından da güzel bir manzara panosuyla vurdun bizi
hamsiköy, abi yedigöller performansın çok güzel, tül etkisi harika. eline sağlık.
serkan, konuşturdun yine 8mm yi. ilk ve son kareler harika.. ama benden söylemesi ayağını denk al
şaka bir yana, o kadar taktir ediyorum, beğeniyorum ki karelerini, aman nazar değmesin o açıdan yani
sinan abi yüklediğin kaya ve su fotoğrafı harika, alan derinliği, kontrast, gölgeler, rekler çok güzel.. hiç dokunmaya gerek yok. çok beğendim..
laleler ise ondan da güzel, kaliteli ve profesonel bir çekimin tüm belirtilerini taşıyor. eline sağlık
çikolatalı pasta ve süslemeler çok güzel görüntülenmiş, yine senin profesyonel çalışmalarından
bu arada turnayı gözünden vurduğun doğru aman nazar değmesin..
kadir kuş fotoğrafların çok estetik! gayet güzel.. camii fotoğrafında cami pencerelerinin hemen altından croplaman iyi olabilirdi, renkler daha az göze batardı ve daha doğal olurdu. aşağı taraf biraz karışık..
fatih abicim, organize olmak kolay ama sınavlar
ben de çok istiyorum sizlerle sohbet etmeyi buluşmayı..
çiçek fotoğrafında ahmed abinin her zaman anlattığı kurallar işlemiş... yüksek milimetre ve yakından netleme alan derinliğini sığlaştırıyor, fotoğrafın gayet güzel.. kırmızıların arasındaki sarı bana bir şeyler hatırlatıyor fanatik de değilim ama...
avs, mimari çekimlerini, kadrajını ve renkleri çok beğendim. ellerine sağlık..
ardından gelen plastik gibi görünen mağara fotoğrafı da gayet güzel. alan derinliğini iyi kullanmışsın..
#sdtyrdkn' tarafından 12.11.2007 16:53:26 tarihinde düzenlendi.
teşekkürler sdtyrdkn,Camii fotografını kültürel miras kategorisi için hazırladığımdan fotoyu croplamam uygun olmazdı.Tam boy kadraja alınması gerekiyor.
18 mm artık bana yetmiyor.şu istavritler kaça satılıyor acaba
Serkan 8mm
konuşturmuşşun yine.
Realfriend cocuk, pano cok güzel olmuş.
Kadir, martılar ben daha çok 2ciyi begendim.
Sedat, paylaşımın için teşekkürler.
Avs güzel kareler.
ironsailor, rica ederim abi bildiğim ne varsa paylaşmaya her zaman hazırım..
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2183621 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
057430 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk