netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Endorf, Foxfo, Kadir, Realfriend, Erex teşekkürler.

Shn58 evet gerçekten dynmix bazı fotograflara cok farlı etkiler katabiliyor. Senin fotografıda oldukça etkileyici bir hale getirmiş. Ama fotografın birinci halidegüzelmiş.

Hamsiköy, sisli güneş fotografın tek kelime ile SUPER.

Ahmed, bu makroda gerçekten mükemmel olmuş.

Foxfo, 595 sayfadaki, redynamix te renkler harika maviler camgöbeğine dönüşmüş. Fotografta kadrajı değiştirip agaçların hemen üstünden ve teknenin biraz sagından kessen güneşli güzel bir hava çekilmiş gibi duracak.

Serkan, oturduğun yerden boyle güzel bir manzara çekebilmek harika bir şey olsa gerek. Aklıma senin başka bir projen geldi topiğin ilk günlerinde yazmıştın. Yaz ve kış güneşin doğduğu açıdaki farklılıktan yararlanarak bir çalışma yapacaktın. Yerini filan işaretledim demiştin. 21 aralık yaklaşıyor. Merakla bekliyorum sonucunu. Bu arada yarışmadan çekilmen bana da doğru gelmedi. Ayıpsa bile onların ayıbı.

Acemi38, güllü yol, flamingolar ve göz.

Erhan üstad, sizin pano muhteşem. Diğer arkadaşlarında dediği gibi sizin geniş bilgi dağarcığınızdan çıkan yorumlara doyum olmuyor. Hiçbirini kaçırmıyorum hepsi ders gibi. Sayenizde çok şey öğreniyoruz.

Kadir, güzel kareler. Geçmişte tarlada görmüştüm ama bu kadar yakından dikkatle değil.Pamuk fotonda bazı beyaz bölgeler gümüş gri duruyor kendi rengindenmi böyle.

Komutan, Realfriend arşivlerde kimbilir neler var daha. Aslında aradabir geriye dönüp arşivler bakmak hatta yeni plug-in lerle bazı denemeler yapmak yararlı olacak gibi duruyor.

Sedat, senin bütün fotograflar güzel ama bu Gölyazı serisi bir başka güzel oldu.

AS yogunsun ama güzel fotolarını özledik.

Tarih: 11 Kasım 2007, 14:26 - İp: 88.***.**5.232
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

ironsailor inşallah.

bu arada topic 1000+ sayfa 10.000+ cevap 350.000+ izlenmeyi geçti

#onixon' tarafından 11.11.2007 15:51:52 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Kasım 2007, 15:43 - İp: 85.***.**1.30
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Serkan daha fazlası oldu mu acaba?

Tarih: 11 Kasım 2007, 15:47 - İp: 88.***.**5.151
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Erhan abi autopano gerçekten başarılıymış, tavsiye ettiğniz iyi oldu.

Demirköy'den pano, keşke alt kısımdan biraz daha alsaymışım.

#realfriend' tarafından 11.11.2007 17:10:17 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Kasım 2007, 17:08 - İp: 88.***.**5.151
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili sedat açıklamaların için teşekkür ederim, 1-2 yerde takıldım ama deneme yanılma yoluyla çözdüm olayı, çok işime yarayacak. Benzer etki için zamanında AS'nin önerisi olan NXCapture programına götürüp getiriyordum fotoğrafı, ömrümü uzattın.
Sevgili serkan, böyle giderse bu topic daha ne rakamlar görecek. Konu açılmışken, aslında bu başlık içeriği tam yansıtmıyor, aslında K10D ürün incelemesi deyince paylaşımız makinamızın özellikleri ve bunları kullanmada yaşanan deneyimler olmalı. Ama burası tam olarak bir K10D kullanıcı grubu oldu. Sadece makinamı değil fotoğraf çekme konusunda, işleme konusunda pek çok şey öğrendim her birinizden; bu iyi tarafı. Bu vesileyle herbirinize bir daha teşekkür ediyorum.
Olumsuz taraflarına gelince, defalarca tekrarlanan sorun: bu kadar çok mesajın arasında çok güzel açıklamaların kaybolup gitmesi; 8-9 aydır buradayım hiç karşılaşmamış olsak bile çoğunuz ile çok sıcak bir birliktelik yaşadık eminim ilk karşılaşmamızda yıllardır tanışan dostlar gibi olacağız. Bu yazılarımıza da yansıyor, pek çok kişi birbirine gerçek adı ile hitap ediyor. Bunun nesi kötü derseniz, buradaki kemikleşmiş gibi görünen kaynaşma yeni makina alan arkadaşların aramıza girmesine engel oluyor kanaatindeyim. Bir tek Kad-ir kabuğunu yırttı...Dağılmadan tek topikte gitmek tembelliğimizi bozmamış rahatımız kaçırmamış olur, benim de tercihimdir. Ama kendi başına alt grupları olması çok yakında kaçınılmaz olacak gibi görünüyor, ya burada yada spesifik başka bir forumda.

Tarih: 11 Kasım 2007, 17:20 - İp: 88.***.**8.96
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

hamsıkoy,endorf,kad-ir,serkan,erex,recep abi,ironsailor yorumlarınız için teşekkür ederim.

recep abi autopano nedir?ben kaçırmışım bahsedildiyse
bu arada eline sağlık

Tarih: 11 Kasım 2007, 17:36 - İp: 88.***.**2.216
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Projektör ile gösterilecek fotoğrafların eski dia meraklılarını tatmin edecek kıvama getirmek için jpeg yerine png formatında kaydetmeye başladım: 16 bit, yada save for web seçeneğinde 8 yada 24 bit kaydetmek mümkün görünüyor. Çok büyütünce (% 300+)hissedilen bir fark oluyor. Dosyaların boyutu JPEG'den biraz daha büyük diğer formatlara göre çok düşük oluyor. Bu arada PEF ve DNG imajlarımız PS'da 16 bit görünüyor. Bizim makina 22 bit mi çekiyordu, yoksa 22 biti 12 bite düşürüp mü veriyordu? 16 bit nereden çıktı?

Elimizdeki fotoğrafları sanki gerçekten infrared filtre ile çekilmiş hale getiren bir program biliyor musunuz? Daha önceki sayfalarda linki burada paylaşılan NikColorEfex ve Tiffen DFX ile denedim, yeşil yaprakları bembeyaz elde edemedim.

Tarih: 11 Kasım 2007, 17:40 - İp: 88.***.**8.96
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Yedigöller fotoğrafları daha bitmedi...

#hamsikoy' tarafından 11.11.2007 17:41:53 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Kasım 2007, 17:41 - İp: 88.***.**8.96
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

hamsikoy şık bir kare , realfriend panaroma çok güzel olmuş.

Bunlarda İstanbul Cevahir Alışveriş Merkezinden.

Tarih: 11 Kasım 2007, 19:55 - İp: 85.***.**1.30
pin_nar
pin_nar (üye)
İstanbul / Amatör

serkan
ne yaptın be abi
senin istavrit cevahiri oldugu gibi içine almış

Tarih: 11 Kasım 2007, 20:13 - İp: 85.***.**4.72