netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

fotoasli güzel bir beauty görünüyor.

@ironsailor 3'üncü foto
@as silent hill tonlarında bir kare

@d.deniz vakit buldukça çok iyi kareler çıkacaktır.

Tarih: 19 Ekim 2007, 18:20 - İp: 88.***.**1.82
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

deniz makinan hayırlı olsun daha önce söylemeyi unutmuşum kusura bakma.Çok iyi bir tercih yapmışsın.Makinayı öğrenip tanıyıncaya kadar biraz zorlanabilirsin ama öğrendiğinde K10D seni çok mutlu edecektir.

Yaşar abi (fotoaslı) monitörün ayarı bozuk görünüyor.Fotoğrafta magenta ağırlığı var.Ayrıca keskinlikte fazla kaçmış.

Tarih: 19 Ekim 2007, 19:37 - İp: 88.***.**7.12
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

@komutan abi pasta güzelmiş,ışıkta güzel dağılmış.

PT lensten geçirildiler

Kadraj test çalışmaları,kadrajta tam düz,alan olmadığı için kötü örnek.Sadece ışık güzel olduğu için yüklüyorum

Şehir İneği Kadrajıma kafasını soktu.

#onixon' tarafından 19.10.2007 20:28:07 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 19 Ekim 2007, 19:44 - İp: 88.***.**1.82
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar, teşekkür ederim.

Kadir endişelenme, zamnla lens ve makinanın hangi durumda ne vereceğini öğrendikçe herşey yerine oturuyor. Bizler de ilk zamanki karelerimizde şu anki gibi değildik. Sen de iyi gidiyorsun.

Ahmed' cim, bir kaç wawwww da sana , hatta teleconverterlisinden Naci Bey'in karesindeki fisheye etkisi ve makrolar herzamanki gibi mükemmel. Lensinde TC da hayırlı olsun. TC' ı görmedim ama, M lensleri AF' a çevirebilmesi için, tahminim üzerinde kendi lens gruplarını çalıştıran bir motor olsa gerek.

AS, Agora fotoğrafı nefis olmuş, hafif rüya halinde hızlıca içinden geçiyormuş hissi veriyor.

Sinan' cım, çikolara ekrandan içeriye damlıyor. Kekin tamamını kareye almamakla iyi etmişsin, tabak seçimi ve gölgesini kullanmak da hoş olmuş. Alt ve üstten bir parça daha boşluk verebilirsin.

Sevgili Ironsailor, az zamanda bile olsa çok güzel çalışmalar çıkarmışsın. Nik effektleri de başarılı olmuş. En çok 3. ve 4. yü beğendim. Ahmed' e katılıyorum. Eline sağlık.

Deniz, ilk kareler olmasına rağmen konu seçiminden, senden çok iyi kareler göreceğimizi anlıyorum. Eline sağlık. Herşeyin tamam olduğuna göre fotoğraf çekmenin ek bir maliyeti yok. Üstelik en iyi öğrenme yöntemi yaparak öğrenmek. Tavsiyem ilk başta ayda 1500-2000 kare çekip bol bol incelemen.

Serkan, sana ve Ahmed' e lens mens almıcam kardeşim, bu ne yahu, beni fotoğraf hobisinden vaz geçirip tekrar bilgisayar hobime döndüreceksiniz. Elinize geçen her parça ile harikalar yaratıyorsunuz. Gurski bir, siz üç

Tarih: 19 Ekim 2007, 20:59 - İp: 88.***.**2.52
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

arkadaşlar kareler harika!! fas'tan da güzel kareler gelecek anlaşılann

ben de sigma 12-24 ile çektiğim ilk karelerden birini paylaşayım.

biraz crop var. küçültürken en alttakini seçmediğimden biraz netsiz oldu. manuel netleme ile çektiğimi de belirteyim..

exif e bakarsanız sevinirim.

Tarih: 19 Ekim 2007, 21:52 - İp: 85.***.**8.249
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

@Onixon çok hoş kareler. Bu lens birde uygun fiyatlıysa her eve lazım.

@sedat 244sn Hele bende üst sağdaki çizgi ne diyorum, yıldızmış anlaşılan.

Tarih: 19 Ekim 2007, 21:58 - İp: 88.***.**7.38
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

d.deniz ilk eklediğin fotoyu güzel.Gördüğün gibi hepimiz Fas tan kareler bekliyoruz.Ben kendi adıma özellikle o mavi pencereler ve değişik renklerde kapı fotoları talep ediyorum.O coğrafyanın farklı renklerinde K10 çoşacaktır .
Onixon bu istavrit süpermiş.Çektiğin objeler ya gözümüzün içine girecekmiş gibi yada bizi içine alacakmış gibi.İnsanın beyni boyut dengesini yitiriyor.
As,dibimizdeki Agora ne güzel yermiş.Ne zaman çekildi bu foto.
sdtyrdkn büyüleyici
amati her zaman ki gibi sanat yapıyor
acemi38 ,ay bilgisi için teşekkürler .26 ekimi bekliyorum.

Tarih: 19 Ekim 2007, 22:07 - İp: 85.***.**8.160
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili sdtyrdkn,
burada formüller var:
http://www.mhohner.de/formulas.php
burada da örnek programlar:
http://www.xs4all.nl/~wiskerke/html/toollink.html

Tarih: 19 Ekim 2007, 22:36 - İp: 88.***.**0.19
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Serkan kareler çok hoş.Bu tip bir lens az bulunur olduğu için fotoğraflar gözümüze çok değişik geliyor.

Kadir perşembe günü İzmirdeydim.Fotoğrafları o zaman çektim.Günümüz yapılarını kadrajdan kurtarmak çok zor ama bir ara gidip Agorayı görmelisin.

Arkadaşlar Dpreview de vatantaşın biri üfürmüyorsa izlenmesi gereken bir topic linki veriyorum.
Bu topiği takip etmek lazım.Sonu ilginç bitebilir.

http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1036&message=25261172

Tarih: 19 Ekim 2007, 22:54 - İp: 88.***.**4.140
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

Hele bende üst sağdaki çizgi ne diyorum, yıldızmış anlaşılan.

ulyses, abi çok güldüm.. çok tşkler. ben de bilerek bıraktım o kısmı.. fotoğraf makinadan çıktığı doğal halde. saturasyonu biraz "kıstım" o kadar. kontrast verince çok daha güzel oluyo.

kad-ir, sana da tşkler

arkadaşlar bu fotoğrafı 50-200 ile ELDE çektim..

K10D yi seviyorum!!

Tarih: 19 Ekim 2007, 22:58 - İp: 85.***.**8.249