netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Yine aynı mekandan bir kemer fotoğrafı.

Pentax K10D
Pentax 16-45mm.
Hoya P/L
P/S de sephia filtresi.

Tarih: 20 Ekim 2007, 18:02 - İp: 88.***.**5.112
kobak1
kobak1 (üye)
İstanbul / Amatör

Adnan bey teşekkür ederim.
İlk fotoğraflar kusura bakmasın tüm netfotograf müdavimleri.
Sizlere dışarı çekimlerdende acemi örnekleri vermek isterdim ama makinayı dışarı çıkarmaya utanıyorum

Tarih: 20 Ekim 2007, 18:10 - İp: 85.***.**9.44
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

As hocam Kapadokya'da gün batımı fotoğrafını nihayet Apload ettim.Çeşitli denemelerden sonra bu işi öğrendim. Ne demişler öğrenmenin yaşı yoktur.
Şimdi maharetli ellerinde hepimize ders olacak düzenlemelerini bekliyoruz.Selamlar

As hocam bir de İstanbullular çekim imkanları açısından şanslı diyordun. Bak senin fotoğraflara Ege bölgesi de hiç de aşağı kalmıyor.Bizim yorum yapmak haddimize değil sadece çok beğendiğimi ifada edeyim.

#camoka' tarafından 20.10.2007 19:19:12 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Ekim 2007, 18:27 - İp: 88.***.**4.187
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Arkadaşlar yeni 28-70 lensimle çektiğim ilk kareler. Güneş battıktan sonra ve elde çekim olduğu için çok keskin değil ama deneme amaçlı yaptığım bu çekimlerde renklerden çok memnun kaldım.

Tarih: 20 Ekim 2007, 20:03 - İp: 88.***.**7.38
drk_m
drk_m (üye)
Rize / Amatör

Arkadaşlar bi iki fotoda ben yükleyeyim. Fotoğraflar 70-300 ile çekildi uçan martı fotosu çekmeye çalışırken çektim diğerlerini o yüzden 100-500 cosinayı kullanamadım.

yalıçapkını balık tavlarken

Akkuyruksallayan ters ve az ışık

Sakarmeke (bu biraz psikopat bakışlara dikkat)

En sona en güzeli (suya iniş anı)

#drk_m' tarafından 20.10.2007 21:27:24 tarihinde düzenlendi.

Söylemeyi unutmuşum Hepsi jpeg bright modda çekildi

#drk_m' tarafından 20.10.2007 21:32:21 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Ekim 2007, 21:26 - İp: 88.***.**7.203
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Drk_m renkler yansımalar mükemmel olmuş.Benim favorim piskopat oldu.Yansıması ile hoş bir kare olmuş.Bu kadar çeşitte kuşu bir arada nerede buldun.Neresi burası?

#camoka' tarafından 20.10.2007 21:49:28 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Ekim 2007, 21:47 - İp: 88.***.**4.187
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Tarih: 20 Ekim 2007, 21:51 - İp: 88.***.**3.217
drk_m
drk_m (üye)
Rize / Amatör

Sevgili Camoka fotoğrafı rizede çektim. 'bi arkadaşımla ortak gizli bir yerimiz var daha başka türler de var ama martı için gittiğimden onlarla fazla ilgilenemedim
Yolunuz düşerde gelirseniz buralara hem misafirim olursunuz hemde gideriz bizim gizli yere.

Komutan tatlı ile aram pek yoktur ama üzerindeki narları tek tek yiyebilirim Güzel olmuş (hem foto hem pasta)

#drk_m' tarafından 20.10.2007 22:16:03 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Ekim 2007, 22:14 - İp: 85.***.**6.66
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

@drk_m kuş fotoğrafları çok güzel. Ben en çok iniş yapan martıyı sevdim. Bu tip fotoğraflar çekmek için 70-300 almıştım ama etrafta kuş bulamıyorum, olanlarda çabucak kaçıyor resim çekemeden. Nasıl bir taktik uyguluyorsun?

Tarih: 20 Ekim 2007, 22:25 - İp: 88.***.**7.38
drk_m
drk_m (üye)
Rize / Amatör

Sevgili ulyses fotoğraf çekmek için normalde kuşların sıkça uğradığı yerleri gözlemleyip sık sık o yere gidiyoruz. Belli bir süre sonra kuşlar bize ve objektiflerimize alışıyorlar. Sen işi hızlandırmak için ince bulgur(öftelik diye geçio)yada kırılmış buğday da kullanabilirsin. Sonunda dibine kadar gelmeseler de yaklaşıyorlar. Birde fazla hareket etmeyip ani hareketlerden kaçınırsan eninde sonunda başarırsın.

Tarih: 20 Ekim 2007, 22:35 - İp: 85.***.**6.66