Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Fatih bahsettiğin havuz bu mu.Millet öküz altında buzağı aramaya başlamış.Bunda fotoğraf çekme denecek ne var anlamak mümkün değil.
İzmir Agoradan bir kare daha.Çekim açısı arka planda kalan günümüz yapılarını kadrajdan çıkartmak için bu şekilde seçildi.
Pentax K10D
Pentax 16-45mm.
Hoya P/L
P/S de sephia filtre.
Adnan, vediğin linke baktım. Adamlar üfürmüyor, ancak gereksiz heyecanlanıyorlar. Birisi ilk defa bir bin dosyasının içine girip bakmış. O kadar Ben daha önceki versiyonların içine de bakmıştım, daha önceki versiyonlarda da iso:50 ve 3200 vardı. Biraz uğraşılsa bu menüler aktif hale getirilebilir ancak, dosyada işlemciye bu menü komutlarını işleme fonksiyonları eklenmediği sürece makina ya en yakın iso değerini kullanacaktır yada Windows gibi kilitlenecektir. Tüm bu işlem komutlarını bulmak ve reverse engineering ile aktif hale getirmek 8 MB lık bir dosyada bir çok ustanın boyunu aşar. Zaten kendisi de sadece bir kısmını disassemble ettiğini söylüyor. Önemli olan bu disassemble işleminden sonra gereken değişiklikleri yapıp makinanın anlayacağı şekilde Recompile edebilmek. Yeterince ustaysa yapacaktır belki. Veya nasılsa biri bunu çözecektir. Takipte fayda var.
Neyse bu konular Serkan Ve Sedat' ın alanlarına giriyor, ben sadece hobi olarak ilgileniyorum, fazla ukalalık etmiyeyim.
Adnan abi fotoğrafın çok başarılı
Sedat, nefis kareler kardeşim Yedi Göller' i merakla bekliyorum.
Fatih Bey, kaçamak da olsa güzel bir açı yakalamışsınız
Adnan, bu son fotoğraf da çok güzel Gökyüzünün karanlık olması filtre etkisi mi?
Adnan havuz bu 5-6 metre ya var ya yok hepsi.
son agora fotoğrafın da çok nefis. Perşembe günü keşke yanında olabilseydim.
Erex üstadım çok teşekkürler.
Teşekkürler arkadaşlar.
Erhan evet filtrenin etkisi.Filtreyi sonuna kadar karartmıştım.
Fatih hocam birliktede gideriz merak etme.
Erhan üfürüyormu diye sorduğumda oydu.Servis menüsüne girmek 1.30 versiyonundan sonra hala gizli idi.Hadi girişi halletti diyelim ama yazılımda olmayan bir özelliği yazılıma ilave etmek mümkün olabilirmi acaba diye konuyu takip edelim dedim.
8mb. lık orijinal yazılım üzerinde değişiklik yapmak dediğin gibi makinanın kilitlenmesine neden olabilir.
Topiğe Sonbahara bereketi geldi... yaz olunca hepimiz sağa sola dağılmıştık, şimdi gece en az 4-5 sayfa ilerliyor... takip etmek çok zorlaştı, bir okadar da keyfin dozu arttı..
Pasta boynumuzun borcudur artık görüştüğümüz arkadaşlar o gün kısmetlerinde ne varsa onun tadına bakıyorlar
tabi burada isimlerini deşifre etmek olmaz
Yine harika kareler var... bu güzellikleri arşivliyorum. bazen dostlar ile paylaştığımda, inanamıyorlar bu güzel karelere... dünyanın hangi ünlü fotoğrafçısının çektiğini soruyorlar.
Tekrar Slm
Size Pentax K10D hakkında düşüncelerimi aktarmak istiyorum.
Makine ele çok güzel oturuyor. Özelikle sağ el tutuşu mükemmel.
Fotoğraf çekme anında gerekli olan bir çok değişiklik için, Body üzerindeki kolay erişim tuşlarının olması, kullanımı çok kolaylaştırıyor.
RAW düğmesi çok iyi düşünülmüş. JPEG çekerken önemli bir kare gördüğünüzde menülerde zaman kaybetmeden RAW 'a geçebilmek çok kullanışlı.
Çift katran la diyafram ve enstantane ters orantılı olarak ayarlamak manüel mod da çok hızlı ve keyif verici.
Green tuşu ön değerleri almak açısından çok güzel. Gerisi sizin zevkinize kalmış, ister F stopla oyna ister nstantane.
Titreşim önleme modu başarımı bana göre +1 derece avantaj veriyor. Ben normalde 1/30 enstantane de sorunsuz fotoğraf çekebiliyorum. K10D de 1/15 'de de sorunsuz fotoğraflar çekebiliyorum.
Oto focusu çok hızlı ve vizorün 9 ayrı yerinde netlik ayarlaması çok kullanışlı.
Bana göre sensor temizleme biraz hikaye. Sensor titremesiyle üzerindeki tozlar düşmüyor. Benim makine da ilk aldığımda gökyüzü fotoğraflarında bir leke vardı, gerçi büyük riske girerek kendi icadım pompayla temizledim. Halen beli belirsiz başka bir leke var ama daha ileri gitmeye korkuyorum.
JPEG fotoğraflarda AWB auto dayken, sarı ışık altında sarı çıkıyor. Ama sarı ışık için ayarlandığında beyazlar mintaxla yıkanmış gibi bembeyaz.
Fotoğraflarda ki renkler, galiba 22 bit'lik A/D dönüştürücüsünden dolayı çok canlı. Zira birçok DSLR deki compak tadı bu makine da yok.
Üzerindeki standart 18-55 objektif vasat üstü denebilir. Canon400D nin standart kiti ile karşılaştırıldığında çok çok iyi, ama daha iyi objektifler almak lazım. Gitti paracıklar. Gülü sevenin, parmaklarımı kanaması lazım?
Seri çekimde makinaya biraz yüklendim, banamısın demiyor. Ama kayıt ederken biraz bekliyor. Raw'larda bu bekleme doğal olarak daha fazla.
Kısaca bu kategoride alınabilecek en güzel makine, gerisi çekenin marifetti.
Söylediklerimde bir yanlış varsa mazur görün, benimki cahil cesareti.
Benden Morocco fotoğrafları bekliyorsunuz biliyorum. Ama biraz zaman verin zira bu topiğe fotoğraf yüklemek cesaret ister. Çok güzel fotoğraflar geliyor durmadan. Kaliteyi düşürmeden kendimi geliştirmeye çalışacağım
mintaxla
Denizdeki Parmaklar
izmir cad ankaranın bilinen mekanlarındandır
foxfo abi seni mi bulmuşlar durdurup sıkıştıracak
ne adamlar var yahuuu
d.deniz makineyi çzömüşsün,daha önce dslr kulandın sanırım.Ben de seviniyordum yeni bir acemi geldi artık onbaşı olurum diye
çaylak moduna devam edeceğiz yine
As ,agora fotosu harika.gerçekten bu kit lensten mi verim alamıyorum yoksa daha çok çok vaktim var mı çözemedim.sizlerin eklediği fotolara bakınca başka makineler kullanıyormuşuz gibi geliyor.
Komutan,bu kadar yemek fotosundan sonra senin kilonu merak ediyorum.tahmin 92 kg.sın.
sedat ,(takma adını yazmakta zorlanıyorum,hem biraz da samimiyet olsun) fotolar harika.,en son eklediğin süper,keşke büyük pikselde ekleseydin biz bilgisayarımızda doya doya baksaydık.hem arkadaşlara da gösteririrz bak bizim makine neler yapıyor diye.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
042130 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
036024 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk