netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Sedat bunlar yeni makinanın fotoğraflarımı.
Öyleyse Pentax sana kıyak geçip özel bir makina göndermiş.
Fotoğraflar çok güzel özellikle renkler ve manzara ,eline sağlık.Mekan neresi.

Tarih: 19 Ekim 2007, 23:02 - İp: 88.***.**4.140
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

hahah abi çok iyiydi espriler.. teşekkürler

mekan bursa gölyazı.. yarın sabah da gündoğumu için gideceğiz.. oradan da 7göllere. 12-24 çook geniş açı ya kadraj çok sor oluyor.. 7göllerde daha iyi olacaktır aramız 12-24 ile. henüz alışamadım

50-200 e gelince, eski makinamda bu kaliteyi alamıyordum 50-200 ile. baksana abi 1/8 200mm..

yeni makinam çok iyi, arada bariz fark varmış. nasıl bu kadar geç farketmişim anlayamıyorum...

Tarih: 19 Ekim 2007, 23:11 - İp: 85.***.**8.249
as
as (Üye)

Güle güle kullan insan başka bir makina kullanıp karşılaştırmadıktan sonra böyle hataları zor yakalar.Lense kabahat bulur,kendine kabahat bulur makina aklına gelmez.
Senin adına çok sevindim.
Sen şimdi bu yeni makinanın hevesiyle topiği donatırsın.

Tarih: 19 Ekim 2007, 23:16 - İp: 88.***.**4.140
as
as (Üye)

Arkadaşlar verdiğim linke baktınızmı vatandaş birşeyler çıkartabilirmi yoksa üfürüyormu.

Tarih: 19 Ekim 2007, 23:17 - İp: 88.***.**4.140
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

ben bakmadım, sadece ilk mesajı üstünkörü okudum..

adnan abi ben de memnunum. arkadaşlar tedirgin olabilir fakat benim makinam gerçekten sorunluydu.. kimse kendi makinasından süphelenmesin bence.. sonsuza netleme yaparken sorun yaşamıyorsanız benim problemimle karşı karşıya değilsiniz demektir.

ben zaten çok hevesliydim makina ile ilgilenememiştim.. bu haftasonu çok çekim yapacağız. umarım iyi şeyler çıkar.

daha sonra da makinam arkadaşımda olacak, onun fotoğraflarını izleriz..

Tarih: 19 Ekim 2007, 23:24 - İp: 85.***.**8.249
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

kırmızı kare güzel sydxxxx (bir yazamadım :D ) ,tonlama şeçimi ve filtre yerinde.Eskiden jel filtre tak çıkar şimdi oldu iki tık :D

teşekkürler =) bu arada.O fotoyu çekerken 5 güvenlik geldi.Yasak bir arkadaşınızı bina önünde çekebilirsiniz dedi :d , yaw bunlar çok matraklar :D 300mm ile 50 metreden.oralarını buralarını kaşırken çekecen vereceksin internete.Metrocity güvenlik takımı diye,Kim ne etsin sizin binanızı,evden bile içini gözetlerim diblerine girmeden.

Pazarbeyi alıp çıkmak lazım

Tarih: 19 Ekim 2007, 23:34 - İp: 88.***.**1.82
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

As, agora nefis görünüyor

d.deniz hayırlı olsun. Faslı dede yan gözle çaktırmadan seni süzüyor galiba. Makineni güzel günlerde kullanman dileğiyle.

Komutan, sevgili kardeşim bir gün kalkıp yanına geleceğim şu tatlılardan yemek için ona göre

ironsailor, tuzla fotoğrafların harika özellikle son fotodaki kadraj çok hoşuma gitti.

sedat hemen döktürmüşsün bakıyorum. Çok hoş bir kare. Zaten senin tarzını çok beğeniyorum ve Ahmet'in dediği gibi senin bu işten para kazanman lazım.

Serkan yine döktürmüşsün.
Aynı olay benim de başıma geldi gülsem mi ağlasam mı ne yapacağıma karar veremedim. Geçenlerde Ankara/Gölbaşında Belediyenin tesislerinde fotoğraf çekeceğim, makineyi çıkardım hop başımda biri bitti. Çekemezsin. Niye. Çevre Koruma Kurulu'nun kararı var. O ne demek fotoğraf çekmek ne zaman çevreye zarar verir oldu? Cevap. Ancak birini çekebilirsiniz.

Tarih: 20 Ekim 2007, 00:23 - İp: 88.***.**4.92
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Bina ve alışveriş merkezlerini içten fotoğraflamak için izin almak gerekiyor. Ama dıştan çekebilirsiniz. Resmen üfürmüş o güvenlik arkadaşlar. Hukuki bir dayanağı yok o olayın. İnsanların özel hayatını ortaya koyan, rencide eden türden olmadıkça binaları her türlü fotoğraflama hakkımız var.

Tarih: 20 Ekim 2007, 00:38 - İp: 88.***.**7.38
as
as (Üye)

Fatih hocam teşekkürler.Tarihi mekanlara bu tip sephia tonlu flitreler çok yakışıyor.

Bu yasak işi hakikaten çok saçma ama yapacak bir şey yok adamlar çektirmiyor.
Ben geçen sene İzmir metrosunda fotoğraf çekmek istemiştim.Gidip sorumlularından izin istedim.
Adamlar bir kaç soru sorduktan sonra flaş patlatmadan çekebilirsin dediler.Metro yer altında ve karanlık bir ortam olduğu için makinistin gözünü alıp rahatsız eder diye flaşsız çekimler yapmıştım.Çok ilginç fotoğraflar çıkmıştı.
Konu arayanlara fikir olması açısından yazdım.

Tarih: 20 Ekim 2007, 00:45 - İp: 88.***.**5.112
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

ulyses, aslında binanın mimari dış görüntüsü de telif yasası kapsamında koruma altında isterlerse çektirmeyebilirler. Aslında Serkan'ın bazukasından edinmek lazım

Bilenler bilir bizim Ankara'da trafiğe kapalı bir İzmir caddemiz vardır. Bu cadde de yine Belediye küçük bir havuz ve kardeş şehirler diye bir garip bir anıt yapmış, iki tane de güvenlik görevlisi koymuş. Aşağıdaki fotoğrafı çekerken adamlarla birbirimize girdik. Sonunda çekmedim diye kandırdım. Bana öyle geliyor ki özellikle Ankara için söylüyorum bu durum Belediyenin çeşitli nedenlerle bu tür yerlerde basının her hangi bir haber yapmasını engellemek. Çünkü hemen basın mısın diye soruyorlar hayır deyince hemen peki niye o kadar büyük makinen var diyorlar.

Hamsiköy demin yazmayı unutmuşum linkler için teşekkürler. Çok işime yaradı.

By foxfo, shot with PENTAX K10D at 2007-10-19

#foxfo' tarafından 20.10.2007 01:32:09 tarihinde düzenlendi.

#foxfo' tarafından 20.10.2007 01:34:19 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Ekim 2007, 01:31 - İp: 88.***.**4.92