netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Komutan hemen senin keki seyredip yemege gidiyorum.

Su sıralar cıkıp fotograf cekemediğim için tatil fotograflarına devam.Hırvatistanda 500 yıllık bir Tuzla. Burdan cok malzeme cıkardı ama kısıtlı zaman da belli bir noktadan ancak bunları cektim. 18-55 ve PL yine. Fotolar cropsuz.Ilk iki fotoda cok fazla bir sey yok kontrast/saturation dısında son ikisinde Nik color efex uyguladım. (Adnan yeniden teşekkürler çok iyi bir program bu.yaratıcılıgın sınırı yok)

Tarih: 19 Ekim 2007, 12:11 - İp: 193.***.**5.60
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

sedat bunu konuşalım kardeşim.

enis cim teşekkürler.Abi AF yapıyor evet.Mantığını hala biz de çözmeye çalışıyoruz

adnan abi teşekkürler abi.

Naci abicim ne deformasyonu yaa

Sinan ben de bir yerden tanır gibiyim iki dilim kadarını )

ironsailor teşekkür ederim abi.Bu arada fotoğrafta derinlik hissini arttırıcı perspektif kullanımına güzel örnekler veriyorsun abi.Manzara dersini de sana anlattıracaz sanıeım izninle

Tarih: 19 Ekim 2007, 12:21 - İp: 81.***.**8.226
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Ne haddimize, Ahmed.

Tarih: 19 Ekim 2007, 13:36 - İp: 193.***.**5.60
d.deniz
d.deniz (üye)
Ankara / Amatör

İlginizden dolayı teşekkürler.

Bu arada forma, fotoğraf yüklemek meseleymiş. Neyse ki bu işi de anlatmışlar.

Yine çok güzel fotoğraflar gelmiş, insan kıskanıyor.

Bakalım ilk fotoğraf yükleme denememi yapayım. İşlerden dolayı fazla tatilimiz yok. İki haftada bir pazar tatil ama yinede sizlere Fas’tan fotoğraflar göndermeye çalışacağım umarım beğenirsiniz.

Tarih: 19 Ekim 2007, 13:55 - İp: 81.***.**9.74
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Yine harika fotoğraflar gelmiş.

@Komutan kilo alıcaz böyle giderse. Baksam yarıyor vallahi.

@Amati yine enfes macrolar. İkinci fotoğraftaki bokeh gerçekten çok güzel.

@Adnan abi persvektif çok iyi. Efektle hafif blurlaşma mistik bir hava vermiş.

@Ironsailor yine çok hoş manzaralar. Amatiye katılıyorum, bence de persvektif kullanımın çok iyi. Fotoğraf gözü alıp uzaklara kadar sürüyor, çok keyifli izlemesi.

@d.deniz sol taraftaki beyaz duvar biraz patlamış. Bir iki stop eksik pozlama daha iyi olurmuş. Bunun dışında kadrajda amcanın baktığı yöne yada yeşil kapıya geniş bir alan verip, amcayı fotoğrafın bir kenarına çeksen izlemesi daha hoş bir kare olur. Netlik ve renkler başarılı. İlk fotoğraflar için gayet iyi bence.

Tarih: 19 Ekim 2007, 15:04 - İp: 88.***.**7.38
fotoasli
fotoasli (üye)
Aydın / Stüdyo Fotoğrafçısı

k 10 d ile studyoda çektiğim bu portreyi monitörümün renk ayarları bozulduğu için buraya yükledim renklerin doğruluğundan emin değilim bu fotoğrafın renkleri sizin monitörünüzde nasıl görünüyor acaba

Tarih: 19 Ekim 2007, 15:13 - İp: 88.***.**7.239
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

@Fotoaslı Modelin gerçek ten rengini bilemiyorum tabi ama hafif pembeye kaçmış gibi geldi bana. Makyajdan da (allık) olabilir gerçi. Yine doğrusunu en iyi sen bilebilirsin.

Tarih: 19 Ekim 2007, 15:23 - İp: 88.***.**7.38
fotoasli
fotoasli (üye)

sanırım monitörün ayarlarını bozdum o yüzden yardım almak ihtiyacını hissettim ,teşekkürler ulyses

Tarih: 19 Ekim 2007, 17:24 - İp: 88.***.**6.132
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

ulyses teşekkürler.

fotoasli ben de de pembemsi bir ten rengi var.

Tarih: 19 Ekim 2007, 17:32 - İp: 81.***.**8.226
fotoasli
fotoasli (üye)

teşekkürler amati, iki monitörde de benzer renk göründüğüne göre monitör ayarımı tekrar düzenleyeyim. sağolun...

Tarih: 19 Ekim 2007, 17:57 - İp: 88.***.**2.247