netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

fatih abi, çok çok çooook teşekkürler 7göller heyecanım kat kat arttı 12-24 ile gideceğimi hayal ettikce..

d.deniz hoşgeldin, umarım oralardan farklı kareler gönderirsin bize.

ulyses volume 2 güzel!

camoka, ustam çok güzel karelerin var. tebrikler..

Tarih: 18 Ekim 2007, 17:10 - İp: 194.***.**8.13
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

d.deniz aramıza hoş geldin.İsabetli bir karar verdiğini makineyi kullandıkça anlayacaksın. Geçen gün Media Markt'a gittim zamanım da vardı bütün makineleri elime alıp tek tek denedim. Çoğu elimin içinde kayboldu gitti.Makinenin el'e oturmasının ne demek olduğunu bu deneyimle anlamış oldum.Ben geçen yılbaşında neredeyse başka marka bir makina almak üzereydim. Hatta satıcı 50 YTL'lik bir indirimi yapsaydı almıştım bile. Ama şimdi o indirim yapmayan satıcıya va Amati'ye teşekkür ediyorum. Makinemi çoook seviyorum.

Pentax bizim buralarda pek duyulmasa da çok eski ve güvenilir bir marka. Ayrıca kompakt makineleri de çok güzel.

Sedat beğenin içn teşekkür ederim. Benim Sigma 10-20'yi sana verebilirim. Yedigöller'e giderken nesıl olsa İstanbul'dan geçeceksin.Güzergah ve saat uyarsa bana haber ver.

#camoka' tarafından 18.10.2007 17:22:50 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Ekim 2007, 17:17 - İp: 85.***.**8.67
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

d.deniz hoş geldin.Fas'tan karelerimiz eksikti , ordanda farlı kareler gelecek eminim,Çok beğenirsek geliriz

Bende bugün çıktım lensimi denemeye.Lensi tanımak için bir iki kare çekip eve döndüm.

Ortaköy Cami ve Savorona

#onixon' tarafından 18.10.2007 19:27:43 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Ekim 2007, 19:16 - İp: 88.***.**1.82
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Vaaavvv.Onix hayırlı olsun. Gerçekten çok farklı efekti var.Hele senin elinde konuşur artık.

Tarih: 18 Ekim 2007, 19:38 - İp: 85.***.**8.67
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

camoka, abi çok teşekkür ederim. cömertliğiniz ve güveniniz beni çok sevindirdi ve duygulandırdı. bugün fatih abi (foxfo) gönderdi lensi, yarın elimde olacak.. sigma 12-24 ile fotoğraf çekeceğim. bir de elimde filmli slr var k bayonet. ona da takacağım. tam 12mm nasıl oluyormuş çok merak ediyorum..

SERKAN BUNLAR NE YA??? OLAĞANÜSTÜ CAMİİ FOTOĞRAFIN..

çok beğendim kardeşim, tebrik ederim! lenle ilk karelerin böyle olduğunu görmek sevindirdi beni, ilerde neler çıkacak kimbilir

ee düşüncen nedir? pozlama diyafram ayarları nasıl oluyor? tavsiye eder misin? bu arada kapış kapış sattıracaksın bu lensi..

Tarih: 18 Ekim 2007, 19:51 - İp: 85.***.**2.159
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

camoka abi sdtyrdkn teşekkürler :=)Bakalım inşallah nice güzel kareler çekeriz.

lense pek bir ayar yapmıyorsunuz.Zati sonsuz çalışan bir lens F8 'e alıp lensin netlik halkasını sonsuza verdiniz mi.Başka ellemessiniz.K10D'de -0.7,-1.0 stop'a alıp AV modda çekime devam,isteyen manuelde çeker çok kolay lens.F-5.6 ile f-11 arası keskinliği aynı gibi.400D üzerinde bile iyi mtf veren bir lens K10D de dahada güzel.

çok nadir öndeki nesneye 10-20cm yaklaşıp arkayı sonsuz yapacaksanız f16 ya alıp işe devam etmek en kolayı.

SR ile iyi anlaşmıyorlar SR off konumda fotolar çok daha net.

Tarih: 18 Ekim 2007, 20:03 - İp: 88.***.**1.82
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

@onixon, cami fotoğrafındaki simetriye bayıldım. çok güzel bir poz olmuş, harika. devamını bekliyoruz artık.

@sdtyrdkn, sende kedi tüyü var valla. dört değil sekiz ayak üstüne düştün senden de güzel pozlar bekliyoruz artık. hem de test etmiş olursun 12-24'ü

@d.deniz, makinen hayırlı olsun. hoş geldin.

Tarih: 18 Ekim 2007, 20:04 - İp: 85.***.**5.93
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar merhaba,
başka hiç bir yerde göremiyeceğim dostluk ve dayanışmayı sayenizde yaşıyorum. Gönüllerinize sağlık.

D.deniz, hoşgeldin. Makina bahane, Sevgili Camoka' nı bir zamanlar dediği gibi "buradaki dostluk ve muhabbet şahane"

Benim bu yaz tatil diye gittiğim tek yer "Abant + Gölcük seyahati" oldu malesef. Aile ile birlikte toplam 6,5 saat. Bu yüzden kadaraj vs. çalışamadım. Rastgele fotoğraflar çektim. Fotoğrafik değrleri yok ama şu ara yeni fotoğraf çekemediğimden bu eski kareleri paylaşmak istedim. Hava çok puslu olduğundan hepsinde bir miktar düzeltme var. (önceden paylaşım için küçültme işlemi yaptığımdan, kareler farklı boyutlarda, kusura bakmayın) Diğer hatalarımı da paylaşayım. ("Nobody's totally worthless. At least I can serve as a bad example" )

Bu kadrajda alt kısımlardaki trabzanların olmaması gerekirdi, croplaynca da ağaçların görüntüsü sun'i oldu. Olduğu haliyle yükledim:

Bu üç fotoğraf aslında pano için çekilmeliydi. Bu8 karede P/L filtrenin ayarını sudaki yabsımayı nötralize etmek üzere ayarlamıştım, suyun dibinin gözükmesi idi amaç ancak bu durumda binanın camları adeta bir ayna olmuş.

Bu karrede de gökyüzünün kontrası için P/L ayarını yapmışım, fakat su yüzeyi ayna gibi olmuş (fena da olmamış lakin..) anladığım tripod ile P/L filtreyi değişik açılarda bir kaç kez çekip birleştirme yapmak lazım. (tabi bunu istiyorsak.) Pus (color cast) etkisini yokederken sadece yakın plandaki objeleri dikkate almışım. Uzaktaki ağaçlarda hala color cast var. Bu da başka hata.

Bu fotoğrafta da diğer eksikler fena tamamlanmış sayılmaz ama kadraj epey dar olmuş. Buranın bir göl olduğunu anlamak için kahin olmak gerek

Tarih: 18 Ekim 2007, 21:06 - İp: 85.***.**3.239
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Sevgili erhan Bey, Her hatamız bir ders değil midir?Tabi dersini alana.Bana göre hepsi mükemmel gözüküyor.Zaten her zaman iyinin daha iyisi vardır.Mükemmeli arayan insanları hiçbir sonuç tatmin etmez. Ders mahiyetinde açıklamalarla fotoğraflarını bizlerle paylaştığın için teşekkür ederim.

Tarih: 18 Ekim 2007, 21:18 - İp: 85.***.**8.67
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

@onixon hayırlı olsun. Fish eye almışsın sanırım. Cami fotoğrafı güzel. Ben de e-bay deki ihaleyi kazandım, aslında ihale bana kaldı demek daha doğru olur çünkü öylesine teklif vermiştim. Aptal Çinli doğru dürüst bir iban numarası vermeyi başarabilirse ödemeyi yapıcam.

@erex hocam göl fotoğrafları güzel. Özellikle birinci kareyi beğendim.

Tarih: 18 Ekim 2007, 21:19 - İp: 88.***.**7.38