netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Kızıl Vadi'den gün batımı

Tarih: 17 Ekim 2007, 13:53 - İp: 85.***.**1.255
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

arkadaşlar makina için yaptığınız yorumlara teşekkür ediyorum. bir süre makinasız kalsam da pentax'ın iyi hizmetine hayran kaldım ve artık içim daha rahat..

sizlere tavsiyem içinizi hiç sıkıntıya sokmayın. ben sonsuza netlemeye çalıştığımda makina netleyemiyordu, gölyazı gezimizde söylemiştim 1-2 kere ama aylar sonra emin oldum. problem edecek bir şey de değildi ama biraz rahatsız olunca insanın içi rahat etmiyor.

shn58 manuel fokusta deneme çünkü yanılma ihtimalin çok yüksek. AF'de gün ışığında dene. ve şeffaf cetvelin AF'yi yanıltmış olması muhtemel. sen de 18mm de sonsuza netlerken sorun yaşıyor musun? benim makinam lensi daha da uzağa netlemeye zorluyordu. motor sesi falan çıkıyordu, böyle bir sorunu farketmemiş olmanız neredeyse imkansız. bir de AS'ın dediği nokta var, yakından netleme olayı. 1metre kritik bir alanda sayılır bence, yine de biraz uzakta tutabilirsin.. alan derinliğinde keskin geçişler görmek için VL gibi bir lensin olması gerekiyor. bu alan derinliği etkisini ahmed abi en iyi şekilde anlatabilir. yüksek mm ve yakından çekim ile sağlanabiliyor en kısa yoldan.. bir de açık diyafram..

ulyses, abicim e-bay'de son 1dk da çok defa geçildiğimi biliyorum. acele etme bence. maksimum fiyatını son 2-3 dk içinde gir ve öyle bekle.. umarım 14m 2.8 gibi bir objektif kolay bulunmaz.

sinan abi fotoğrafların çok ama çok güzel oldular tebrik ediyorum

shn58, senin de fotoğrafların güzel, yol fotoğrafındaki derinlik harika.

recep abi, gerçekten hafızana hayran olmamak imkansız

camoka, üstadım çok güzel mekan ve çok güzel fotoğraflar..

ben de bu haftasonu 7göllere gideceğim -umarım!-

sıfır makinamla size elimizden geldiğince güzel kareler sunmaya çalışacağız kız arkadaşım da bana asistanlık yapacak.. onun karelerini de burada paylaşmaktan keyif alacağım..

ironsailor, kaptanım, güzel fotoğraflarını bekliyoruz.. tarzını çok beğeniyorum..

foxfo, abicim crop faktörlü lensin etkilerini görmüş oldum. ben her şeye böyle karar veriyorum. tüp'ü almadan önce objektifi uzakta tutarak denemiştim. şimdi de FF makinaya 18-55 takınca 12mm'nin değerini anladım, hedefim 12-24 ya da 12-35 belki de 10-20..

keşke yedigöllere giderken yanımda bir 10-20 olsa size ne kareler getirirdim düşünemiyorum..

sabırsızlıkla haftasonunu bekliyorum

noise reduction'a gelince..
NR seçeneğini açık tutmayın makinanızda. koca bilgisayarınızda NR yapmak varken neden yüklenesiniz makinaya ??
ayrıca özellikle gece çekimlerinde NR kapalı olsun çünkü makinadan performans almak zorlaşıyor, çok bekletiyor.. (serkan sağolsun öğretti )
bir de AWB geceleyin hızı düşürüyor.

dün bursa'da bir stüdyoya gittim, pentax bayiisi. k10d indirmişler stüdyoya, jpeg çekiyorlarmış. renk kaymasını farketmişler ve şikayetçilermiş. makinalarındaki WB fine tuning'i ayarladım ve sorunun sebebini ve çözümünü anlattım. içleri rahatladı, eminim d200'den daha fazla kullanacaklar bu ayarlardan sonra..

aranızda en genç olarak bayram şekeri benim hakkım ilk önce ahmed abi; çık aradan

Tarih: 17 Ekim 2007, 14:01 - İp: 194.***.**8.13
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Selahattin Abi

bende biraz önce bir kelebek gördüm, mesafe oldukca uzaktı, pek kayda değer bir kare olmasa da, İstanbulda KELEBEK MEVSİMİ ni açmış bulunuyoruz. Siftah benden

#Komutan' tarafından 17.10.2007 14:05:00 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 17 Ekim 2007, 14:03 - İp: 85.***.**5.89
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili camoka, ters ışık almasına rağmen her yer aydınlık görünüyor, nasıl yaptın? Arkanda da dolunay ışığı mı vardı yoksa? Exif bilgilerini de saklamışsın.
Üst ortadaki leke sensöre yapışan toz... bizim sensörün üzerindeki toz tutmayan kaplama ve üstüne titreşip sensörü temizleme sistemine rağmen benim de başımın derdi. Bu iki özelliği olmayan diğer makinaları kullanmış olan var mı, toz kaçmasın diye lensi de film değiştirme kutusunun içinde mi değiştiriyordunuz eskiden?
Sensöre yapışıp kalan tozu LCD ekranda görebilen var mı? Ben bilgisayara yükleyince yani iş işten geçtikten sonra çekim bitip eve dönünce bütün fotoğrafların aynı yerinde leke ile karşılaşıyorum.

Tarih: 17 Ekim 2007, 14:27 - İp: 88.***.**4.255
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

iyiki yakında değilmiş yoksa tüylerini sayardık VL ile.

camoka abi son foto çok güzel açı , amatiye vermelisin tiffoş amcayla üzerinde uğraşsınlar

Tarih: 17 Ekim 2007, 14:27 - İp: 88.***.**7.80
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

sevgili camoka, her iki kare için tebrikler. Gün doğumu benim favorim. Sabahın sessizliği ve sakinliğini yansıtmışsınız.

sdtyrdkn, hafta sonu için istersen kargoyla göndereyim sana 12-24'ü. Ciddiyim.

Sevgili hamsiköy, o anlamda söylememiştim. Muhakkak Pentax da FF çıkaracaktır. Ama o zamanki zevkler, beğeniler hangi markaya kayar bilinmez.

Tarih: 17 Ekim 2007, 14:37 - İp: 85.***.**6.147
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Sevgili hamsiköy Ben fotoğraflarını Lightroom'da açıyor ve bu programın verdiği imkanlarla da işlemeye çalışıyorum. Program kullanma konusunda çok becerikli olduğumu söyleyemem. Göz kararıyla yaptığım ayarlamalar bazan çok iyi sonuç veriyor,bazan da hiçbir işe yaramıyor. Bu konuda ilerlemek için Üstadların el vermesini bekliyoruz.
Kapadokya coğrafi yapısı nedeniyle oldukça tozlu, toz nedeniyle bayağı sıkıntı çektim ve maalesef bazı fotoğraflar da berbat oldu.
Ayrıca exif eklemesini de henüz beceremedim. Yoksa saklayacak bir şey yok.

#camoka' tarafından 17.10.2007 14:39:56 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 17 Ekim 2007, 14:38 - İp: 85.***.**1.255
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

@camoka gün batımı nefis.

@sedat öylesine teklif vermiştim zaten. Maksimum sınırımda şu an, geçerlerse devam etmiycem. Hem 12-35 ne olacak bakalım, bunu alamazsam ileriye bakıcaz.

Tarih: 17 Ekim 2007, 15:00 - İp: 88.***.**7.38
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Arkadaşlar bizim K10D lerde NR yi ON yaptığımızda makina sadece hot pikselleri temizliyor.Noisleri temizlemiyor.Yada bana öyle geliyor.
Özellikle gece uzun pozlamalarda sensör fazla ısınacağı için (4sn. ve üzeri) NR yi ON yaptığınızda muhtemel oluşacak hot piksellerin makina tarafından temizlenmesi için NR yi ON yapmakta fayda var.
Noise temizlik işinide P/C de yapmak gerekiyor.

Hamsiköy lcd de tozu görebilmek için fotoğrafı 10X civarında büyütüp lcd de öyle incelemek gerekiyor.
Toz önleme sisteminin temizleyemediği tozları küçük bir pompa yardımı ile üfletip temizlemek en iyi çözüm.

Camoka gün doğomu ve gün batımı fotoğrafları çok güzel.
Şu gün batımı fotoğrafının RAW ı nı zipledikten sonra
http://www.speedyshare.com/ adresine yüklersen biraz üzerinde çalışıp değişik sonuçlar alabiliriz.
Özellikle bulutlar ve gökyüzündeki farklı renkler P/S de ilginç sonuçlar çıkartabilir.
Hem bu sayede P/S konusunda bilgisi olan arkadaşlar işledikleri fotoğrafları tekrar buraya yükler ,yapılan işlemler konusunda üzerinde konuşma fırsatı buluruz.

Tabii fotoğrafı herkesin kullanımına açmanda bir sakınca yoksa.

Sedat ben bu işi biliyorum diyen bir çok stüdyo fotoğrafçısının işi bilip bilmeme konusundaki bilgileri K10D gibi bir makinayla ortaya çıkıyor.
Geçen gün 15 yıllık bir stüdyocu olduğunu ,ben işi iyi bilirim diyen birinin K10D ile stüdyosunda otomatik beyaz ayarı ile çekim yaptığını gördüm ve güldüm.

Vatandaşın ışığına göre ayar yapıp K10D ile bir çekim yapıp fotoğrafı gösterdiğimde adamın nutku tutuldu.Fotoğrafı bilgisayara atıp belki 5 dakika sadece renklere bakakaldı.
Bu nasıl bir makinaymış kardeşim,ben böyle fotoğraf çeken makina görmedim derken adamın ağzı kulaklarına varıyordu.
Bu arada K10D den önce kullandığı makinayı burada yazmayayımda o makinayı kullananlar üzülmesin.

Tarih: 17 Ekim 2007, 15:20 - İp: 88.***.**4.16
acemi38
acemi38 (üye)
İstanbul / Amatör

Selahattin abi gün batımı fotosu harika

Tarih: 17 Ekim 2007, 15:29 - İp: 81.***.**0.26