netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

evet recep abi merkeze odakladım.

ulyses'in eklediği fotodaki gibi çok belirgin bi net alan ve flu alana keskin bi geçiş hiç görmedim benim makinada.daha doğrusu ilk kez böyle bişey çekmeyi denedim oda olmadı yada beceremedim.

Tarih: 16 Ekim 2007, 21:59 - İp: 85.***.**8.10
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Ömer eğer doğru yaptıysan yaklaşık olarak 1 cm'lik bir fokus sapması var. Şöyle bir test yap istersen;
3 tane kalem pili yan yana diziyorsun ama sol taraftakini
2-3 mm arkada, sağ taraftakini de 2-3 mm önde olacak şekilde ayarlayıp ortadakine en açık diyafram değerinde fokuslamayı dener misin? Bakalım sonuç ne olacak?

Tarih: 16 Ekim 2007, 22:15 - İp: 88.***.**8.141
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

shn58 testi yapamamışsın.Fotoğraf komple flu çıkmış.Net olması gereken bölümde net olmadağı için muhtemelen titremeden dolayı fokusu hatalı yaptın.

Ayrıca Sedatın sonradan farkettiği sorunun yine sonradan olmuş olması muhtemel.

Sedat makinanın değiştirilecek olması iyi haber.
Hele bu konuda Pentax ın seni üzmeden bu işi yapması her şeyden güzel.O yüzden geçmiş olsun diyelim yeni makinanla yeni fotoğraflarını bekliyelim.

realfriend her iki yazılımda güzel sonuçlar veriyor.Hangisi kolayına geliyorsa onu kullan.

hamsiköy NR işlemi makina tarafından makinanın içinde yapılıyorsa olası detay kayıplarına yapılacak bir şey yok.Ama bu işlem fotoğraf çekildikten sonra P/C de kendi kontrolümüzce yapılırsa kayıp oranını ayarlamak bize kalmış.
Bu tip yazılımlar az yada çok mutlaka detaylarda kayıp yapar.

#as' tarafından 16.10.2007 23:34:41 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 16 Ekim 2007, 23:19 - İp: 88.***.**5.15
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

shn59 ben makro modunda 300mm de çektim fotoğrafı. Normal tele de bu kadar kesinkin alan derinliği geçişleri olmuyor. Senin fotoğrafından gördüğüm kadarıyla odaklama başlangıçta yanlış olmuş. Yani cetvelin hiçbir yeri tam net değil. Belki bu tip fotoğraflara alışık olmadığın için gözden kaçırmış olabilirsin. Işık yetersizse de 70-300 zorlanır af de. Biraz ışık koşullarını düzelterek dene bakalım.

Edit: Sonradan farkettim, kullandığın cetvel şeffaf plastik. Bu yanıltmış olabilir af yi.

#ulyses' tarafından 16.10.2007 23:38:55 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 16 Ekim 2007, 23:37 - İp: 88.***.**7.38
as
as (Üye)

Mustafaya bir ilave daha yapayım.
Kullandığınız objektifin minimum fokus mesafesinin altında bir mesafeye fokus yapmaya çalışırsanız makina minumum fokus yapacağı noktayı net çıkartır.
Dolayısı ile bu netleme sizin istediğiniz yere olmaz lensin netlik başlangıç noktası olur.

Tarih: 17 Ekim 2007, 00:01 - İp: 88.***.**4.16
as
as (Üye)

Arkadaşlar belki bilmeyenler vardır diye noise temizleme program karşılaştırmalarının olduğu bir link veriyorum.
Örnek fotoğraflarda programların başarıları,ne kadar detay kaybettirdikleri gösterilmiş.Faydalı olacağını düşündüm.

LİNK

Tarih: 17 Ekim 2007, 00:45 - İp: 88.***.**4.16
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Ahmed' cim bayram harçlığını ayırdım ilk görüşmemizde takdim edeceğim.

AS, günbatımı nefis olmuş. Fotoğraf aslında P/L filtrenin nasıl bir ND gibi yardımcı olduğunu da göstermesi açısından da çok iyi. (güneş henüz batmış ama iso:400, f/5.6 ve 1/45sn ile patlamasız bir kare oluşmuş). 10-20 ile çekilen karede de renk uyumu ve detaylar çok iyi bir kadrajda buşuşmuş. Eline sağlık.

Kratos, hoşgeldin.

Sevgili Naci Bey kardeşim estağfurullah, asıl ben sizin çantaya talibim
Fotoğrafların hepsi netlik ve keskinlik açsından öok güzel, detaylar:
1. kare: detaylar, renk uyumu ve ton açsından tam NG lik.
2. kare: göz çevresindeki DOf ve arka plandaki bokeh tam bir uyum sağlamış.
3. kare: kazların bakış yönlerindeki farklılık ve arkadakinin hafif net alan dışında kalması güzel bir kompozisyon oluşturmuş. Keşke biraz daha geniş bir kadraj olsa imiş.
4. kare: yavrunun sudan çıkma çabasını bire bir yanstmış.
5. kare: zambak yaprakları nefis bir çerçeve oluşturmuş.
Eline sağlık.

Sevgili Ulyses, Toros lardaki göl fotoğrafın nefis. Boş bir gökyüzü ve hemen hemen çıplak bir alan bu kadar iyi aktarılabilir.

Serkan' cım, fotoğrafın pan' ın ötesine geçmiş 1/50sn ile Kuşun kanat hareketinin tamamını kaydetmişsin. Keşke böyle bir fotoğrafı ben de çekebilsem, senden bu konuda ders rica ediyorum. bir öneri: motion blur u sanırım 90 derec e vermişsin (yada radial blur), 0 derece ile ve kuşu biraz daha ön plana çıkaracak şekilde crop ile denersen farklı etkiler yakalanır gibime geldi. Eline sağlık.

Sevgili Komutan' ım VL artık resmen konuşuyor. Pek tatlı sevmem ama bu tatlıyı ilk gördüğüm yerde yiyeceğim. Ben söylemeye biraz çekinmştim açıkcası ama sen söylemişsin. Bu işlerde tabak, peçete, çatal-bıçak, masa vs. aksesuar çok önemli.

Nicolayy, kendini özlettin, sevgiler.

Sedat' cım, bu sayede yeni bir makinan oldu, güle güle kullan.

Melrock, bu iki lensi karşılaştırmak için en azından metering i center point yapmak lazım. En doğrusu aynı mm ve f değerinde kullanmak lazım. Aksi halde kapsanılan alan ve dolayısıyla ışık farklı olacağından makina farklı ölçüm yapacaktır.

Sevgili Camoka, bayram şekerleri hoş olmuş gerçekten. İlkinde balonların peri bacalerı ile, ikincisinde gökyüzü ile uyumu çok başarılı

Shn58, fotoğrafların mükemmel. İlk üçünü çok beğendim. İlllaki bir favori gerekirse yol fotoğrafı favorim olur. Emeğine değmiş. Sis fotoğrafına geniş bir açı daha yakışırmış. Eline sağlık.

Recep, senin bu hafızanı gördükçe kendimi alzimer' a yakalanmış hiisediyorum

AS, plug-in için teşekkürler. Bu yorumları yazarken arada yükleyip deneyip diğer leriyle kıyaslayıp öyle cevap yazayım dedim ama plug-in' i ilaçlarken Vista çöktü. Bütün buraya kadarki yorumlarımı tekrar yazıyorum. 2. fotoğrafta en sağdaki ışığın üst lısmındaki duvarın tuğlalarından farkettiğim normal olarak çok hafif bir netlik kaybı var ama genelde başarılı gibi duruyor. Bu programn daha önceki versiyonlarını denemiştim ama Neat' da karar kılmıştım. En kısa zamanda deneyeceğim.

#erex' tarafından 17.10.2007 01:40:08 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 17 Ekim 2007, 01:30 - İp: 85.***.**3.239
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

sdtyrdkn, yeni makineni güle güle kullan. Ayrıca FF konusunda tecrübeye dayalı verdiğin bilgiler için de teşekkürler. Sanıyorum 1-2 yıl içinde FF makineleri göreceğiz. O zaman geldiğinde Pentaxta kalır mıyız kalmaz mıyız bilinmediği için bence mecburen DA lenslere devam etmek lazım çöpe gideceğini bilsek de. Ben bi hata yapıp, bi ton da para verip FF diye 12-24 Sigma aldım ama dediğim gibi yarın bir gün FF ler çıktığında biş başka markaya geçtiğimde bu lens de çöp olacak.

Sevgili camoka bayram şekerleri harika

shn58, sis ve yol fotoğrafların çok güzel. Çeşmenin suyundan da içmiş kadar oldum o kadar berrak görünüyor ki.

realfriend, sevgili üstadım, fotoğrafdaki bozulmayı nasıl anlıyoruz. Biraz ip ucu versen. Ben sevgili camokanın fotoğrafında balonun kenarına bakıyorum, bakıyorum, ama bunu nasıl anlayacağımı bilemiyorum.

Komutan yine gece gece

shn58, bu akşam herkes (ben dahil) cetvel elde fotoğraf çekti herhalde

Adnan, Bilgiler ve link için teşekkürler.

hamsiköy NR işlemi makina tarafından makinanın içinde yapılıyorsa olası detay kayıplarına yapılacak bir şey yok

Bu durumda, makine içinde NR'yi kapatıp programla kendi kontrolümüzde olması daha iyidir diyebiliri miyiz?

Herkese sevgi ve saygılar.

Tarih: 17 Ekim 2007, 01:42 - İp: 85.***.**2.236
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

@erex teşekkür ederim abi.

@foxo aslında FF uyumlu olduğu söylenen lensler de biraz muallakta (sigma). Örneğin sigma 10-20 nin FF makinelerde köşelerde kabul edilemez kararma yaptığı söyleniyor yorumlarda. DA gibi siyah çerçeve oluşmasa da rahatsız edici bir durum oluşuyormuş. Sanırım bu alanda güvenebileceğimiz yegane lensler eski slr lerde kullanılan unutulmuş inciler. Hem fiyatları da çok ucuz.

Bu arada gece gece kurtlandım. E-bay de bir Smc 14 f/2.8 ihalesine teklif verdim. Hiç tahmin etmiyordum, tak diye bende kaldı. Yarın sonuçlanana kadar beni geçen olmazsa, kerhen de olsa, sağlam bir geniş açı lense sahip olacağım.

Tarih: 17 Ekim 2007, 02:50 - İp: 88.***.**7.38
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

@Erex abi dediğinde haklısın. Ben de zaten bu eşitliğe dikkat etmeye çalışmıştım. İki lens de aynı ölçüm metodundayken ve ikisi de aynı diyafram değerindeyken (f/4.5) çekimler yaptım. ayrıca kesin olmamakla birlikte ikisini de 70mm'de kulandığımı düşünüyorum. ama şimdi hatırlayamadığım için akşam odak uzaklıklarını tekrar kontrol edeceğim.

Tarih: 17 Ekim 2007, 08:06 - İp: 81.***.**7.88