Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Arkadaşlar Kapadokya fotoğraflarım konusunda yaptığınız yorum ve beğenilere teşekkür ederim. Bazı program indirma ve bunların kullanımını arkadaşlardan öğrendikten sonra yüklemeye devam edeceğim.Selamlar.
#camoka' tarafından 17.10.2007 15:58:31 tarihinde düzenlendi.
camoka hocam buraya yüklediğin kapadokyada gün batımı fotoğrafın üzerinde biraz çalıştım.İznin olursa yükleyip üzerinde konuşabiliriz.
As, ilk fırsatta göndereceğim.Şahsen benim sizin gibi profosyonel arkadaşlardan çok öğreneceğim var.As,Erhan Bey,Onixon,Amati,Recep ve ismini sayamadığım birçok arkadaş gerçekten bizim gibi amatörlere çok yardımcı oluyorlar. Hepsine bu vesile ile tekrar teşekkür ediyorum.
İzin ne demek As. Memnuniyetle.Ayrıca yukarıdaki mesajın gereğini de ilk fırsatta yerine getireceğim.
#camoka' tarafından 17.10.2007 16:13:57 tarihinde düzenlendi.
Camoka hocam buraya senin yüklediğin fotoğrafı kasettim.
Fotoğrafın boyutları küçük ve jpeg olmasına rağmen ben onun renkleri ile oynadım.
Bana göre fena da olmadı.
Fotoğrafın raw ı üzerinde çalışsaydık kalite çok daha iyi olurdu.Ama en azından buda fikir verebiliyor.
#as' tarafından 17.10.2007 16:16:38 tarihinde düzenlendi.
'Uzaylı koyunlar volume 2'
Musatafa karenin sol üst bölümündeki patlama hariç çok güzel olmuş tebrikler.
Teşekkürler Adnan abi. Güneşin olduğu o kısımda patlamayı bir türlü engelleyemedim malesef. Fotoğrafın orjinalinde o kadar değil ama p/s işleyince o hale geldi.
Bu arada kapadokya fotoğrafında renkler çok güzel olmuş. Özellikle gökyüzünde. Nasıl işlemler uyguladın abi?
Mustafa uyguladığım şeyler çeşitli filtrelerdi.
Bu filtreleri buradaki arkadaşlarlada paylaşayım.
Programın adı Nik.Color.Efex.pro.
50-55 mb.civarı bir program.
LİNK 1
LİNK 2
Bu iki dosyayı indirip kurmanız gerekiyor.Programın içinde 50-60 civarı filtre efekti bulunuyor.
Programı indirip kurduğunuzda patch dosyasını çalıştırın ve hedef klasörü bulup gösterin.Sonra patch ok dediğinizde tam sürüm olarak kullanabilirsiniz.
#as' tarafından 17.10.2007 16:38:54 tarihinde düzenlendi.
O program bende var. Ama tam hakim olamadım daha. Çok filtre çeşidi var. Birde fotoğrafta mesela magic wand toolla seçip bir kısma filtre uygulayınca diğer kısımla arasında belirgin bir sınır çizgisi oluşuyor. Bunu nasıl giderebiliriz?
Musatafa yaptığım işlem şöyle.
Önce ufuk çizgisinin üstünü lasso tool ile seçip işlemleri o kısma uyguladım.
Seçilen alana polarization uygulamasını 50 den 52 arttırdım.
Sonra image/apply image den multiply i opacity 100 ayarında düşürüp gökyüzünde pozlamayı azalttım.
Sonra yine bu filtrelerden brilliance/warmth ile renk doygunluğunu göze hoş gelecek miktarda arttırdım.
Daha sonra tekrar image/apply imagede dan colour burn ü 20 seçerek uyguladım.Üzerine +5 contrast ilavesi yapınca fotoğraf bu hale geldi.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
041530 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
035824 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk