Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Selahattin ağbi, incileri dökmeye başlamışşınız.Gün doğumu gün batımı ve son fotograf oldukça güzeller. Elinize sağlık.
AS ın yaptığı işlemler sonucu ise bambaşka duruyor. Hele 2.si yağlıboya gibi olmuş.Adnan bilgi paylaşımın için tekrar teşekkürler.Ders niteliğinde hepsi.
Ulyses, uzaylı koyunlar
Komutan yemek fotograflarına başladık.Güzel fotografların ile sürekli bir mide kazıntısı yaşıyorum.
Kaptan teşekkür ederim. Valla şu PS , filtre vb. konuları bilenler bilmeyenlere öğretecek.Başka yolu yok.
Selahattin abi kapodokya senin gözünden bir başka bir güzel olmuş
harika fotolar eline sağlık.
önceden indirmiştim sitesini bulamadım
El işi sevenlere pentax fokustest kartı TIKLA
Birde şu siteye göz atmakta fayda var. TIKLA
BU NR bende de her daim kapalı makinenin performansını etkiliyor
fakat gece çekimlerinde CCD nin ısınmasıyla hotpiksel tarlasına dönüyor foto
gece kullanmak daha iyi bana göre
ama raw programıda otamatik kaldırıyor hotpikselleri.
Eskilerden
@ironsailor teşekkür ederim
@Adnan abi açıklama için teşekkürler.
@ime enteresan çalışmalar. Mekan da çok güzelmiş. Tam balık avlanacak yer, sessiz, sakin.
İlhan senin kareler de muhteşem.
Selahattin Bey, kareler geçekten güzel, elinize sağlık. Peri bacası içerisinden peri bacaları güzel bir kompozisyon olmuş. ancak malesef ya küçültme esnasında, yada "webshots.com" dan kaynaklanan bozulmalar olmuş.Sanırım exif bilgilerinin kaybolmasının da sebebi de yükleme sitesi. Imageshack.us dan niye vazgeçtiniz bilmiyorum ama tavsiyem fotoğrafları kendiniz küçültün siteye bırakmayın.
AS, küçük ve JPEG olmasına rağmendüzenlemede tonlar ve kontrast çok iyi olmuş.
Ulyses, "uzaylı koyunlar 2" güzel bir çalışma olmuş. Ancak neler yaptığını anlayamadım
HDR mi desem ışıkla boyama mı desem bilemedim.
Sevgili İlhan, kareler nefis. 1. ve 2. kare arasında seçim yapmak epey zor. 1. de sağ yakın plandan kareye giren sazlıklar resmi güzelleştirirken, 2. karede su kanalının derinliğinin altın noktaya doğru uzaması güzel olmuş. Lakin burada bahsettiğimiz sazlar yok oluyor.
Makro ise kadrajı, orjinalliği ve bokeh i ile mükemmel Tüp kullanmış mıydın?, focal lenght 0mm gözüküyor.
@erex hocam fotoğrafta Adnan abinin linkini verdiği nik colour effectten çeşitli filtreler var. Gök yüzünde polarize diğer kısımlarda midnight sephia efekti var.
Camoka Hocama Hediye,Verdiği taktiklerle bir ay çekimi denemesi.Pek İyi olmadı ama şimdi Dolunayı bekleyeceğim.
Erhan Bey yükleme ve işleme konusunda sorunlar yaşıyorum. Sabahtan beri As'ın istediği fotoğrafı da gönderemedim.Webshot büyük diye load etmedi. Rapidshare'de denedim yükledi ancak link'ini alamadım.
Kad-ir teşekkürler.Gayet güzel olmuş.Hep dolunay bekleriz ama aslında hilal ve ay'ın diğer görünümleri de çok hoş oluyor.Galerideki fotoğrafa yaptığın yorum için de teşekkür ederim.Kısa sürede hepimiz kendimizi geliştirdik.Şimdi daha iyisini yapmaya çalışıyoruz.
#camoka' tarafından 17.10.2007 23:05:03 tarihinde düzenlendi.
Selahattin abi,ulyses, ime
Kadir bir de güzel olse kim bilir nasıl olacak?
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
041530 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
035824 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk