netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Serkan' cım, gerçekten wawwwwww be yeni lensin hayırlı olsun. Fotğraflarını görünce aklıma "Bana uygun bir destek verin, dünyayı yerinden oynatayımm.." sözü geldi. Daha önce de söylediğ-im gibi, piyangodan zengin olursam sana istediğin ekipmanı almak borcum olsun. Lens nedir? Exif de gözükmüyor.

#erex' tarafından 18.10.2007 21:29:29 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Ekim 2007, 21:24 - İp: 85.***.**3.239
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

saol abi düşünmen yeter :D 1700mm f4 Zeiss lense hayır demem (256-kilo yaklaşık)

abi 2 nolu fotodaki kontrast ve ışık çok tatlı sert bir yapı vermiş fotoya.

lens tamamen manuel bir istavrit eski bir rus optiği 8mm.Her diyaframda keskinlik diz boyu,AF derdi yok :D hep sonsuz denebilir.Tabi bir kaç santim önünzde nesne yoksa.SR ile anlaşamıyor zaten 10mm de elde çekim çok kolay.Ama sert keskinlik için tripot herzaman fark yaratıyor.

Tarih: 18 Ekim 2007, 21:37 - İp: 88.***.**1.82
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Serkan' cım, bu lensi biliyorum, ilk üretim, bir arap parensi için yapılmıştı. Şu anda sadece Hasselblad uyumlusu var, K10D uyumlusu için siparişten sonra 15 ay beklemek gerekiyor. Fiyatı bilinmemekle birlikte $25.000 civarında tahmin ediliyor. Hiç önemli değil hakkını vereceğini bilmek yeter.

#erex' tarafından 18.10.2007 22:11:03 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Ekim 2007, 22:09 - İp: 85.***.**3.239
onixon
onixon (üye)

Fani Şeyh Onixon :D. (bahçede gaz deposu varda yavru petrol )

Tarih: 18 Ekim 2007, 22:22 - İp: 88.***.**1.82
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

onixon hayırlı olsun yeni lensin. Cami fotoğrafı mükemmel olmuş.

Tarih: 18 Ekim 2007, 22:41 - İp: 86.***.**4.114
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

d.deniz hoşgeldin, makinen hayırlı olsun.

ulyses lensini iyi günlerde kullan.

Sedat iyi tatiller güzel karelerini bekliyoruz.

Erhan abi ben de sizin gibi hatalı kareler çekmek iistiyorum.

Serkan hakikaten bir waaaawww da benden yeni lensin hayırlı olsun, camii fotoğrafı muhteşem olmuş...

Tarih: 18 Ekim 2007, 22:43 - İp: 88.***.**2.31
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

serkan senin kareyi + oyladım ppg'de haberin olsun ii denk geldi..

bu arada melrock, abi tşkler

realfriend, erex, tşkler abiler

Tarih: 18 Ekim 2007, 23:06 - İp: 85.***.**2.159
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Ya arkadaşlar o kadar zamandır yazmadım ki şimdi birikince çok zor oldu.Ne diyeceğimi bilemedim.
Abilerimiz yine yorumları ve fotoğrafları ile büyülüyor

yeni başlayan arkadaşların gelişme hızı inanılmaz

tüm arkadaşları harika kareleri için kurluyorum

Sevgili onixon beni kopardınn

Onixon fisheye lenslerin dikey ve yanal hatlarda nasıl bozulma yarattığını ve bu bozulma etkisi kullanılarak ne kadar mükemmel sonuçlar elde edilebileceğini göstermiş.Ben de serkanla beraber aldığımız aynı 8mm lensle geniş açı ve fisheye ların yakında olanı büyütme deformasyonuna bir örnek göstereyim.Yani lense en yakın objenin olduğundan çok büyük gözükmesine sebep olan büyültme deformasyonuna bir örnek.Konu mankenimiz Naci abiye ve roketatarına teşekkür ederim ))

Tarih: 18 Ekim 2007, 23:15 - İp: 88.***.**6.18
onixon
onixon (üye)

amati bazuka lens fotodan çıkacak gibi,bugün denedim böyle birkaç kare etkisi başarılı tam terside çok iyi.F16 çok büyük alan tanıyor.f16 8mmde heyperfokal tutarsa,nerdeyse lensin camının önünden sonsuza kadar gitmekte,buda muthiş derinlik katmakta.

#onixon' tarafından 18.10.2007 23:29:49 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Ekim 2007, 23:29 - İp: 88.***.**1.82
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

onixon yeni lensin hayırlı olsun.Cami içi çekimi çok güzel.netlik süper.
erex fotolar çok güzel.çok net ve tabir yerinde ise cam gibi çıkmış.Ben ne zaman böyle netlik yakalayacağım bilmiyorum
d.deniz mak.hayırlı olsun ve hoşgeldin.Fas fotolarını mutlaka bekliyoruz.Belgesellerde gördüğüm kadarıyla evleri çok otantik.foto eklersen seviniriz.

Tarih: 18 Ekim 2007, 23:52 - İp: 85.***.**4.227