netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Vallahi ben de muz sandım, hatta mutfağa dalıp bir muzu götürdüm.

Sevgili Ahmet iyiyim sağol. Hakikaten gözüm seni ve fotoğraflarını arıyor.

Sedat'cığım no problem. Ben de merak ediyorum. Özellikle bu lensi 120 derecelik görüş açısı için almıştım tabi FF'de.Şimdi Serkan'ın (galiba 8mm) yeni lensi ile ilgili verdiği bilgilere baktım 122 derece görüş açısı var. Bu lens FF'de ne yapacak bakalım.

Sedat, crop faktörde 12 mm'de lensin üzerindeki o küçücük parasoley köşelerde kararma yapıyor. Aklında olsun. Benim bir çok karem heder oldu unutkanlıktan.

#foxfo' tarafından 19.10.2007 01:28:47 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 19 Ekim 2007, 01:24 - İp: 85.***.**0.27
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

nasıl abi? parasoleyi çıkartmamı mı tavsiye ediyorsun ?

bu arada bendeki revue ile 120 derecelik görüş açısını da göreceğiz burada :D

şöyle ağaçları çekeyim aşağıdan yukarıya.. perspektif nası olcak bakalım

Tarih: 19 Ekim 2007, 01:30 - İp: 85.***.**8.249
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

sdtyrdkn
K10D'de kullanırken çıkart.
revue'de ne olur bilmiyorum ama riske etmemek için onda da çıkarmanı tavsiye ederim çünkü geri dönüşü olmaz. Filmli makine değil mi revue?

Tarih: 19 Ekim 2007, 03:05 - İp: 85.***.**0.27
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

@amati tebrik ederim. fotoğrafların yine bir harika.
yalnız ben birşeyi tam anlamadım. şimdi bu AF 1.7 teleconverter'ı kullanınca sadece manuel focusu olan VL lens autofocus haline mi gelmiş oldu. Bu nasıl oluyor?

Tarih: 19 Ekim 2007, 08:36 - İp: 81.***.**7.88
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Arkadaşlar dünden beri topik yine almış başını gitmiş.

Ahmed,Serkan yeni lensiniz hayırlı olsun.Sonuçlara bakılırsa bu lensle çok farklı çalışmalar yapılacak gibi.
Lensin mtf leri zaten iyi görünüyordu.Sanırım Sigma 10-20 den daha keskin bir lens bu.
Cami fotoğrafı iç mekan çekimlerinde Nacinin Bazuka fotoğrafıda değişik açılarda farklı çalışmalara güzel örnek olmuş.
Siz bu lenslerden 3-5 tane daha getirtin.İsteyen çok olacaktır.
Mesala ben.

Arkadaşlar dün İzmirin Agorasında 3-5 çekim yapma fırsatı buldum.O fotoğraflardan biri.

Pentax K10D
Pentax 16-45mm.

#as' tarafından 19.10.2007 09:22:31 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 19 Ekim 2007, 09:20 - İp: 88.***.**4.16
acemi38
acemi38 (üye)
İstanbul / Amatör

d.deniz makinan hayırlı olsun iyi günlerde kullanman dileğiyle.

Serkan tek kelimeyle harika özellikle cami fotosu süper eline sağlık. Elindeki lens ile senin hayal gücün birleşince ne olacak çok merak ediyorum.

Erhan abi tebrik ediyor ve hayranlıkla izliyorum, senden öğreneceğimiz çok şey var.
Erhan abi ben de sizin gibi hatalı kareler çekmek iistiyorum. Recep'e katılmamak mümkün değil

Ahmed abi bütün deformasyonlarımı ortaya çıkarmışın
Muz foton pardon çiçek fotonda 1.7 konvertör yokmuş gibi gayet keskin ve kontrastlı foto elde etmişin, yeni oyuncakların tekrar hayırlı olsun.

as çok güzel foto yumuşak gecişli kontrasta bayıldım eline sağlık.

Tarih: 19 Ekim 2007, 09:45 - İp: 81.***.**9.144
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Ddeniz makinen hayırlı olsun. Fas tan cok güzel kareler cıkartacagına eminim.

Kad-ir, illa da dolunay olması gerekmiyor, bence ay fotografın boylede güzel olmus.

Ahmed, Serkan, lensleriniz hayırlı olsun. İlk kareler oldukça başarılı bundan sonra kimbilir neler gelir. Ahmed yine mükemmel makrolar. Tebrikler.

Ulyses, seninde yeni lensin hayırlı olsun. Umarım kısa zamanda eline ulasır.

AS, agora fotografı harika olmus.

Sedat güzel fotgraflar bekliyoruz. Su 12-24 u bende merak ediyorum.

Erhan ustad fotograflar gayet güzel acıklamalar içinde ayrıca teşekkürler.

Tarih: 19 Ekim 2007, 11:05 - İp: 193.***.**5.60
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

öğle yemeği sonrası çayın yanına kekiniz benden

#Komutan' tarafından 19.10.2007 11:37:56 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 19 Ekim 2007, 11:37 - İp: 85.***.**5.89
acemi38
acemi38 (üye)
İstanbul / Amatör

Sinan bu keki ben biyerden tanıyormuyum?

kad-ir 26 ekim 2007 yılı içinde ay'ın dünyaya en yakın olduğu tarih (356754 km), eğer o gün dolunay fotoğrafı çekersen en uzak günkü ay fotoğrafından yaklaşık % 14 daha büyük ay fotoğrafı elde edersin.

#acemi38' tarafından 19.10.2007 17:04:42 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 19 Ekim 2007, 11:42 - İp: 81.***.**9.144
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Naci abi bakalım başka tanıyanlar da çıkacak mı

Tarih: 19 Ekim 2007, 11:47 - İp: 85.***.**5.89