Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
28 70 2,8 çok iyi ama 12-24 ya da 10-20 gibi bir optik almazsam onu da almam.. ben geniş açı'ya merak saldım :d bir de senin bahsettiğin portre fotoğrafçısından sonra... biraz denemek istiyorum
Sinan ben dansöz müyüm? mesaj kutuna bakar mısın?
Sedat yeni makinen hayırlı olsun, gıcır gcır
Enis manual extension tube'ü diyafram halkası olan her objektifte kullanabilirsin.
50 mm için söylüyorum objeye çok yaklaşman gerekecek.
ayrıca o lensi bence de satma zira normal çekimleri geçtim az ışık olan ortamlarda çok işine yarayacaktır...
sedat dediğin gibi geniş açı tarza ve kullanım yerine göre çok güzel fotoğraflar veriyor. ben de param olduğunda almayı düşünüyorum.
@ulyses, dediğin gibi lens çok iyi aslında. ama işte kullanmak önemli. ben portre çok az çekiyorum. o yüzden kullanmadım şimdiye kadar. ama bakalım belki extension ile kullanabilirim. bu arada bendeki 50mm eskilerden değil. mayıs ayında sıfır olarak almıştım. yani şu anda piyasada en son satılan modeli.
Link
recep odak uzaklığının kısalığı için acaba bir de 2X teleconverter mı olsam
50mm + teleconverter + extension tube = el yapımı macro objetif (ne dersin )
#melrock' tarafından 15.10.2007 17:15:23 tarihinde düzenlendi.
Biraz geç olacak ama hiç olmamasından iyidir.Hepinizin geçmiş bayramını kutlarım.
Melrock harika karadeniz manzaraları.
Ulyses, toroslardan güzel bir kare yine.
Acemi38,
Ellerinize sağlık.
Sevgili Enis, böyle onu ekle, onu çıkar yerine alsana şöyle sana yakışır güzel bir macro, VL 125 veya pentax 100 mm...
macro ile fotoğraf aşkı yeniden başlıyor... Tele de bile macro lensi kullanmaya başlayabilirsin... Hamsiköy bile VL ile çekiyor teleleri artık...
Enis, Sinan'a katılıyorum ışık kaybı hem extension tube'den, hem de tele convertor'dan dolayı çok fazla olacak. Ucuz çözümler için uzatma tüpü yeterli olur bence. Esasen VL'de benim de gözüm var ama pahalı zira sadee macro için değil o lensin verdiği bokeh, kontrast ve doğal renklere bitiyorum ben. Tele convertor'ü bence tele objektifte ve veya ileride alacağın macro objektifle birlikte kullanırsın. Yalnız Ahmed söylediği için biliyorum, her tele convertor her objektifle uyumlu olamayabiliyormuş.
50mm+uzatma tüpü ile hareketsiz obje (çok yaklaşman gerektiği için) çekersin
70-300+uzatma tüpü ile uzaktan hepsini çekersin. (Tamron'un diyafram halkası da var az önce baktım.)
Hatta bakınız Sedat kardeşim uzatma tüpü ve 95-210 ile harikalar yaratıyor.
Sedat senin makinandaki problem nedir abi? Benim makinamda da problem var.
Yahu arkadaşlar ben macro için teleconventer olayını dalga geçerek söylemiştim . ama görüyorum ki ciddiye almışsınız. yani tabiki bu kadar yamalı bohça yapıncaya dek adam gibi bir macro objektif alınabilir, bende farkındayım
zaten esasen benim amacım macro'ya ciddi ciddi eğilmek değil. sadece eldeki düzgün bir prime lensi (50mm) atıl duracağına basit bir extension ile (18$) hayata döndürüp faydalı birşeylerde kullanabilir miyim diye düşünmüştüm.
bu arada şimdi evde tamron 70-300'e baktım. onun da diyafram halkası var . yani çiçekleri 50mm ile börtüböceği ise onunla çekebilirim sanırım
birde bugün elime geçen 17-70'i eve gelince biraz inceleme fırsatım oldu. gördüğüm kadarıyla focuslama hızı bendeki 28-70'den bir miktar daha düşük. ayrıca evin loş bir köşesinde oldukça kötü bir ışık koşulunda her iki lensinde focuslama başarısını test edeyim dedim. nedense K10, 17-70 ile yaptığım çekimlerde pozlamayı 1-1.5 stop daha az yaptığı için çektiğim kadraj karanlık çıktı. pozlamayı manuel olarak 1 stop arttırınca görüntü kendine geldi. ama 28-70 ile yaptığım çekimlerdede pozlama doğru bir şekilde gerçekleşti.
makinenin her iki objektifle yaptığı çekim değerlerini yazarsam,
28-70 f/2.8: 2s - F4.5
17-70 f/2.8-4.5 : 0.7s - F4.5
Ancak normal oda aydınlatması koşullarında yaptığım çekimlerde iki objektifin pozlama değerlerinde bir fark yok. Sizce bu neyden kaynaklanıyor olabilir?
Ahmed (Amati) işte sana bayram harçlığı.Umarım beğenirsin.
Bu da forum arkadaşlarıma bayram şekeri.Bayram boyunca internet bağlantısı yapamadığımdan gecikmeli de olsa bayramınızı kutlarım.Biraz Crop dışında hiçbir müdahale yok.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
040830 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
035424 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk