netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
acemi38
acemi38 (üye)
İstanbul / Amatör

Sayın Acemi38 daha önce hiç CanonS3 veya A520 ile uğraştınız mı?

Aydemir74 evet bundan önce Canon S3 makinam vardı, bu sitede çok fazla olmasada Donanımhaber forumlarında S3 ile çok fazla konuşmuştuk.

Tarih: 14 Ekim 2007, 18:25 - İp: 85.***.**5.169
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili Kad-ir, Hadrian tapınağı fotoğrafında polarize filtre var mı? Varsa eğer, AS'nin söyldiği gibi montörünü düzeltene kadar renklere dokunma, makinaya bırak
Polarize filtren ne marka?

Bir zamanlar Heliopan polarize filtrem vardı, renkleri hiç değiştirmezdi...
Yüzlerce sayfa geride paylaşmıştım, filtresiz ve Heliopan polarize filtre farkı:

#hamsikoy' tarafından 14.10.2007 18:57:54 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Ekim 2007, 18:55 - İp: 88.***.**8.5
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Hamsikoy filtrem Cokin marka, ama sanırım filtre le ilgisi yok,ben biraz fazla oynadım renklerle.

Tarih: 14 Ekim 2007, 19:44 - İp: 85.***.**3.62
nicolayy
nicolayy (üye)
İstanbul / Amatör

Herkesin bayramı kutlu olsun!

Tarih: 14 Ekim 2007, 22:52 - İp: 85.***.**6.184
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

herkese selamlar.. hepinizin geçmiş bayramını kutluyorum.. kusura bakmayın bu aralar yoktum antalya'da ailemle vakit geçirdim, internete girme fırsatım olmadı..

bu arada ilerleyen sayfaları inceleme fırsatım olmadı tam olarak ama bazı fotoğraflar aklımda kaldı.. özellikle de naci abimizin fotoğrafları bir de enis abimin karadeniz fotoğrafları.. düzenlenmemiş olsa da harikalar.. ah bir de elden geçseler çok daha güzel olacaklar..

fotoğraflarıma da yorumlar gelmişti, onlar için de çok teşekkür ederim hepinize. ahmed abimin fikrini de değerlendirmeye başladım

bu arada tamirden gelen makinam 1 hafta olmadan tekrar aynı sorunu gösterdi. garanti kapsamında geri gönderdim ve bana ertesi gün makina değişimi olarak geri döndü.. bu özen beni çok mutlu etti pentax kullandığıma bir kez daha memnun oldum. şanssız bi şekilde bozuk makinaya denk geldim, farketmedim uzun bir süre bu sorunu fakat farkettiğim andan itibaren bükey'le, optik elektronik ve elitel fotoğrafçılık ileiletişimdeydim. herkes çok ilgiliydi. yetkili servislerimiz gerçekten çok iyi, çok şanslıyız..

bu arada makina elime ulaşamadı çünkü çarşamba günü istanbul aras kargo kule şubesinden çıkan makina perşembe günü elime ulaştırılamadı. buradan da aras kargonun iğrenç sistemi ve kalitesini kınıyorum. siz siz olun aras kargoya bulaşmayın..kullandığım her seferde şikayetçi oldum. bıkkınlık verdi artık bana..

pazartesi antalya'da olacak makina fakat ben artık bursadayım. bizimkiler teslim alıp bana yurtiçi ile gönderecekler, yeni almış gibi heyecanlıyım sanki ilk defa kullanıcam..

geniş açı lensler hakkında konuşulmuş bir ara, bu konuda ben de araştırma yapıyordum.. nasıl ilgimi çekti bu konu? anlatayım..

haftasonu makinam elimde olmadığından, elimde olan full frame k mount makinama 18 55 i taktım. 18 mm nin verdiği derinlik MUHTEŞEM! çok etkilendim çok!!!

ne kadar kaliteli bir manzara fotoğrafları çıkacak diye heyecanlanırken negatiflerde gördüm ki DA lensi full frame'e takınca halka şeklinde çerçeve oluyo.. buna kenar kararması denmez böylece DA lenslerin full frame'de çöp olacağını da gözlerimle gördüm..

çok etkileyici görüntüler çıkıyor 18mm de (crop faktörde 12mm ye denk geliyor)..

bu arada bizim 12-24 tokina 12-24 ile aynıymış, harika bir lens deniyor. nikon 12-24'e fark atar bile deniyor.. hem de 1/3 fiyatına tokina'dan alınabiliyor ve 10-20 den de iyi deniyor.. FAKAT; tokina pentax iş birliği yüzünden tokina 12-24 ü 400$a alamayıp 800$a pentax'tan alabiliyoruz.

bu da k mount'un bir diğer çilesi..

10-20'den daha güzel geldi bana da.. bozulma oranları da çok az..

haftasonu arkadaşımın 400d'si ile çekim yaptım. çok güzel kareler çektim ama vizör küçüklüğü olağanüstü olabilecek 4-5 karemi mahvetti. manuel netlemede sonuç alamadım :D o küçük vizörde oysa ki net görünmüştü..

k10d'ye gelince, bütün macroları mf çekiyorum ve keskin olmayanların sayısı çok az

farkettiğim bir başka nokta ise RAW'lar.. 400d'nin raw'ları çok kötü göründü gözüme.. saturation verince kendine geldi biraz, oynadım oynadım doğal renklere gelemedim.. biraz fantastik yaptım ben de k10d rawları daha kaliteli bence..

dikkatimi çeken bir diğer nokta k10d dng'lerine saturation verdiğimde fotoğrafta biraz uyumsuz artıyor doygunluk..
yine bir fark, bizim raw lar 3.7, 400d nin raw'lar 3.6 sürümüyle çıkıyor..

Tarih: 15 Ekim 2007, 04:25 - İp: 85.***.**5.40
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

Sedat makinene üzüldüm. çok geçmiş olsun. ama sonucunda daha iyi birşey olmuş galiba. yenisi şimdiden hayırlı olsun.

bu arada ben de macrolarla ilgili birşey sorayım. kullanıdığınız extension tube'ler ne kadar fayda sağlıyor. yani macro olmayan bir lensi macro olarak kullanma konusunda. bende bir tane AF 50mm f/1.4 lens var. ancak pek kullanmıyorum. tam da acaba elden çıkarsam mı diye düşünürken aklıma extension tube ile birlikte acaba macro olarak kullanabilir miyim sorusu geldi. gerçi siparişini verdim bile, gelince bakacağım ama burdan da macro çeken arkadaşlara sormak istedim. sizce böyle bir kullanım ne kadar işe yarar? iyi yapmış mıyım yoksa hiç girişmesem daha mı iyi bu işe. bir diğer alternatif ise gelecek olan extension'ı 50mm yerine elimdeki 70-300'e yada gelecek olan 17-70'e takmak. ama keskinlik ve efektiflik açısından 50mm kadar başarılı olurlar mı bilemiyorum.

#melrock' tarafından 15.10.2007 11:05:20 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Ekim 2007, 11:02 - İp: 81.***.**7.88
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

melrock hocam bence 50mm 1.4 harika bir lens. tüpü rahat rahat kullanabilirsin bu lensinle.. fakat 70-300 ile kullanamazsın. çünkü 70-300 ün üzerinde diyafram ayarlamaya yarayan halka yok. eğer olsaydı onunla da kullanabilirdin.

tüm lenslerle kullanılabilecek tüpler var, görüştüğümüzde ahmed abi'den alıp denemiştim hani? işte o otomatik tüpler bütün lenslere uyumlu. diğerleri diyaframı ayarlayamadıklarından kullanışsız oluyor.

50mm epey kısa olduğundan çok yaklaşman gerekecek, istediğin büyütme oranından fazla ya da az büyütme sağladığında ise tüp sayısını azaltıp çoğaltarak ayarlaman gerekiyor.

elinden çıkartirken çok ucuza çıkartacaksan ben alabilirim malum öğrencilik

sen şimdilik dene, tadına bak.. ben de biraz para biriktireyim.

Tarih: 15 Ekim 2007, 16:22 - İp: 194.***.**8.15
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

serkan diyor ki 70-300 de fiyafram halkası var..

ben de tam emin değilim.. bazısında var bazısında yok. eğer diyafram halkası varsa tüpü onunla kullanman daha çok keyif ve kolaylık verir sana..

o zaman 50mm AF'yi çok ucuza satabilirsin hem

şaka bi yana 1.4 prime bir lens elden çıkartılmamalı bence.. çok özel durumlar için gerekli olacaktır 1.4..

Tarih: 15 Ekim 2007, 16:50 - İp: 194.***.**8.15
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

Sedat bilgiler için teşekkür ederim.
Bakalım hele bir gelsin extension, o zaman görecem nasıl olduğunu. bu arada benimki de manuel olanlarında. auto değil yani
akşam evde bir bakayım 70-300'ün hakkaten diyafram ayarı yok mudur diye. Çünkü benimki Tamron. hani belki bir ihtimal
Valla 50mm için çok para verdim. o yüzden ucuza gitmez herhalde. ama eğer istersen sana 28-70 f/2.8 verelim. o olabilir

Tarih: 15 Ekim 2007, 16:51 - İp: 81.***.**7.88
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

@melrock 50mm f/1.4 çok güzel bir lens. Son günlerde bayaa bir araştırma yaptım bu eski prime lensler hakkında ve hakkında çok iyi yorumlar okudum. Seninki birde af imiş, bence çok ihtiyacın yoksa satma o lensi. Satarsan da e-bay üzerinden sat, değerini bilenler iyi para verir. 28mm ve 50mm prime ları çok güzel Pentax'ın ve çok hızlı lensler. Ne yazıkki bu aralık croplu makine de biraz dar açı kalıyor. Portre ve aktüel fotoğraflara yönelik kullanılabilir daha çok. Benim tarzıma çok uymuyor ama senin böyle bir merakın varsa sakla bence.

Tarih: 15 Ekim 2007, 16:52 - İp: 88.***.**7.38