Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
d.deniz değişik bir coğrafyadan ilginç bir kare.Eline sağlık.
Deniz K10D için söylediklerin genelde doğru.Fotoğrafların da yeni bir K10D kullancısı için gayet başarılı.Hele beyaz ayarına hükmetmeyi bu kadar kısa sürede becerebilmen bu sitede yıllardır ben fotoğrafçıyım diye sayfa sayfa dolananların beceremiyeceği bir şey.
Güzel fotoğraflarını bekliyoruz.
Fas tan fotoğraf gönderen tek kişi sensin ona göre.Fas ı senin karelerin ile tanıyacağız.
Kadir bendeki kit lens değil.16-45mm. Pentax Canonun L serisi 1250 usd. lik lensleriyle baş edebilecek kalitede bir lens.
Kit lens ise fiyatına göre gayet iyi.Benim Agora fotoğraflarımda ışık çok ters bir açıdan geliyordu.Işıktan en iyi verimi alacağım yer kazı çalışmaları için geçişe kapalı idi.O yüzden ışıktan en iyi sonucu alabilmek için farklı açılar denemek zorunda kaldım.Ayrıca daha öncede dediğim gibi sende gittiğinde göreceksin günümüz yapılarını kadraj dışı bırakmak orada çok zor.Ben ancak bu kadar becerebildim.
Bu arada kullandığımız makinalar hepimizin aynı.
Yine aynı yerden sütunlara farklı bir bakış.
Pentax K10D
Pentax 16-45mm.
Hoya P/L
P/S de Sephia filtre
#as' tarafından 20.10.2007 14:17:12 tarihinde düzenlendi.
D.deniz, bu karede de konu ve bakş açısı çok hoş. Eline sağlık. Sanırım Manual Exposure da çektiğin için denizin parlamasının önüne geçememişsin. Fakat farklı bir etki yaratmamış değil hani.
AS, dediğn gibi v1.10 dan sonra servis menüsüne girilemiyor. dpreview deki arkadaş bunları servis menüsünden girerek değil, FW update için kullanılan *.bin (binary) dosyasını bilgisayarda uygun bir programla açarak bakmış.
Sütunlar2 de gölgeler güzel bir etki yaratmış
@foxfo, Ankara'daki yasakların büyük çoğunluğu Büyükşehir Belediye Başkanının marifeti. özellikle park-bahçe ve mesire yerlerinde yaptığı bir takım abuk sabuk işler ve tahribatların ardından basında çıkan bir iki haber sonrası bu tür yasaklar getirdi. yani tamamen beyfendidin keyfiyetinden kaynaklanan bir durum. Ankaralılar çok daha iyi bilirler bu beyfendinin Ankara'yı nasıl bir padişahlıkla yönettiğini. dediği dedik, kestiği kestik..
Bomba gibi fotoğrafların üzerine benim fotoğraflarım gidermi bilemiyorum, hep iyi fotoğrafları göre göre insan kötülerini unutur diye düşündüm. Alın size acemi portresi.
K10d + sigma17-70
#kobak1' tarafından 20.10.2007 17:26:08 tarihinde düzenlendi.
İnanın yüklesem mi diye
akla karayı seçtim
K10D + Sigma 17-70
#kobak1' tarafından 20.10.2007 17:32:29 tarihinde düzenlendi.
Hazır gaza gelmişken birde 50mm ile çektiğimide koyayım yaw;
K10d + 50mm
kobak selam.
Acemi portresi dediğin fotoğrafta ışık çok sert gelmiş ama fotoğrafta ışık patlamamış, o yüzden güzel olmuş.
50mm. ile çektiğindede netlik,keskinlik gayet güzel .
Erhan sütunların arkasında sol tarafta 7-8 katlı bir otopark vardı.O yapıyı kadraj dışı bırakmak , sütunların arasından görülmemesi için böyle bir kadrajı tercih ettim.
Yorumun için teşekkür ederim.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
042330 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
036224 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03