netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
adr
adr (üye)
Bursa / Amatör

yurtdisi is nedeniyle uzun zamandir aranizda olamiyorum ama ara ara takip ediyorum. Ahmed bey sizide tekrar can-i gonulden kutluyor basarilarinizin devamini diliyorum saygilar..'

hamburg gezimden birkac kare. afis calismasi devami...

PENTAX K20D - SMC K 135mm f/2.5 manuel

Tarih: 23 Kasım 2008, 13:16 - İp: 83.***.**0.53
puspus
puspus (üye)
İstanbul / Amatör

Ahmet abi çok sevindim.
Bence bunlar az bile, can-ı gönülden tebrikler..

Tarih: 23 Kasım 2008, 14:15 - İp: 88.***.**8.39
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

endorf tşk.ler.

peşmerge,güzel detaylar.

#kad-ir' tarafından 23.11.2008 14:55:06 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Kasım 2008, 14:35 - İp: 85.***.**8.83
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili Onixon, Endorf, teşekkür edrim.

Aydemir, senin sorun sanırım PS ustalarının gözünden kaçmış. Ben ustaların affına sığınarak kendi fikrimce cevap vermeye çalışayım.
CS3 kullanıyorsan, renkli kalmasını istediğin çiçeği istediğin bir yöntemle seçip sonra "select/inverse" yaptıktan sonra geriye kalan kısmın tamamını SB yaptıktan sonra, renkli halde kalan çiçeğe, buraya eklediğin çiçeğe yaptığını yapanilirsin.
CS4 kullanıyorsan, "select/color range" ile korumak istediğin çiçeğin renkli kısmını işaretledikten sonra "localized color clusters" i işaretleyerek "range" e küçük değerler vererek de yapabilirsin.

Sevgili Avs, mantarlar ile güzel bir kompozisyon yakalamışsın. Sanırım mantarların üzerinde kırağı varmış ve çok güzel bir lezzet katmış. eline sağlık.

Sevgili Kadir, flamingo ları çok beğendim. Arka plan çok iyi ayarlanmış.

Sevgili Ömer, martı hem anlatım hem de SB açısından çok güzel. eline sağlık.

Sevgili Kadir ve Ömer,
Elinizdeki lens (70-300mm APO) bu fiyatta en iyi fotoğraf çekebilen bir lens. Elbette bir Canon 400mm f/2.8 değil. Benim kanım, Pentax body üzerinde canon ve nikon un pahalı bazı lensleriyle yarışabilir.
Mutsuz olmak için herzaman en az 10 sebep vardır, önemli olan mutlu olmak için 11. sebebi bulabilmektir. (özlü söz gibi oldu biraz )

Sevgili Ahmed, çok tebrik ederim. Çok gururlandım.

Peşmerge, lens detay çalışmalarının hakkını vermiş. eline sağlık.

#erex' tarafından 23.11.2008 19:11:28 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Kasım 2008, 19:04 - İp: 78.***.**7.152
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

2 mavi saatler çekimi.

Sigma 18-50mm f/2.8

#erex' tarafından 23.11.2008 19:16:56 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Kasım 2008, 19:14 - İp: 78.***.**7.152
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Sigma 10-20mm

Tarih: 23 Kasım 2008, 19:15 - İp: 78.***.**7.152
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

teşekkürler erhan abi,
70-300 tabiki fiyatına göre güzel bir lens ama crop yaptığımda kuş için ne yazık ki yetmiyor
bir de netleme de zorlanıyor.
bende diyaframı kısıp net alan derinliğini arttırarak netleme hızını yükseltmek istiyorum,bu sefer de ens.hızı düşüyor.

photoshop da eklenti olarak re-dynamix hdr plug-in kullananlara tavsiyem.
"dynamic Photo HDR" programı kullansınlar,aynı arayüzde daha gelişmiş özellikler ile kullanabilirler..
photoshop a gerek yok,zaten bilgisayarım PS i kaldırmıyordu,benim için iyi bir avantaj oldu..

Erhan Abi,mavi saatler ustaca çekilmiş,tebrikler..

şu kareyi bir türlü yükleyemedim..

#kad-ir' tarafından 23.11.2008 20:12:22 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Kasım 2008, 20:11 - İp: 85.***.**8.83
wedath
wedath (üye)
İstanbul / Amatör

Birbirinden güzel bu kareleri gördükçe bu topic başlarken aldığım K10 D ile ne kadar gerileride kaldığımı anlıyorum.
Bu arada hala kit lensi emekliye ayırmak için lens arayışım devam etmekte. Pentax ın yeni 17- 70 ' i hakkında çok iyi şeyler okumadım, özellikle 50mm'den sonrasının vasat olduğu gibi. Şuan aklımda 16-45 var. Siz bu lensler yada bu aralıklarda muhtemel kullanabileceğim lensler hakkında ne düşünüyorsunuz. Bu konuda da değerli tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Tarih: 23 Kasım 2008, 20:34 - İp: 85.***.**5.55
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

Erhan abi mavi saatler çok güzel olmuş zaten ir karenin içersine mavi girince nedense beni ayrı cezbdiyor

wedath, pentax ın 17-70 ini bende düşünüyorum ama ilk olumsuz youmu senden duydum. Sitelerdeki incelemelerdenmi bu yorumu edindin yoksa kullanan tanıdığın birimi var?

Tarih: 23 Kasım 2008, 21:51 - İp: 88.***.**1.160
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Kadir, emre, teşekkür ederim.

Kadir, bu kez Sb da tonlar çok güzel oturmuş. Kompozisyon da nefis.

Tarih: 23 Kasım 2008, 23:00 - İp: 78.***.**7.152