Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
baya uzun oldu görüşmeyeli tekrardan herkese merhaba,
Ahmet abi tekrar tebrikler başarılarının devamını dilerim, darısı hepimize
iş yoğunluğu, arkadaşlar derken arkadaş dost dışında fazla fotoğraf çekemedik
televizyonda haftasonundaki lodostan dolayı Salacak kıyısına sürüklenen gemileri görünce tam fotoğraflık dedim bugün izinli olmamla diğer özel işler arasına sıkıştırarak bir kaç kare çektim
daha iyi fotoğraflar yakalanabilir zamanın darlığından dolayı bunları çekebildim
edit: tamron 17-50mm objektif + hoya pro1d filtre
#bm35' tarafından 24.11.2008 23:29:23 tarihinde düzenlendi.
Avşar, teşekkür edrim.
"üçte üç" çok hoş bir kompozisyon olmuş. Işık kullanımı ve tonlar iyi uyum sağlamış. Bu arada 50mm hayırlı olsun. Güle güle kullan.
Emre, uzun pozlama gün batımı renkleriyle çok güzel olmuş. Eline sağlık.
bm35, tekrar hoşgeldin.
Olay kötü ama çok iyi resimlemişsin.
Ahmet Hocam tebrikler, bu başarıyı hatta daha fazlasını sonuna kadar hakeden bir çalışma zaten.
Arkadaşlar merhaba;
O kadar güzel sözler yazmışsınız ki gerçekten çok ama çok duygulandım.Herkese ayrı ayrı teşekkür edeyim dedim ama birinden birine eksik ifadede bulunurum diye tereddüt ettim.Bu sebeple burada ailem olarak gördüğüm sizlerden bu güzel sözleri duymak ve desteğinizi hissediyor olmak beni ne denli mutlu ve motive ediyor bunu ifade etmek istedim.
Abilerim ve kardeşlerim;Hepinizi çok ama çok seviyorum.İyi ki varsınız ve iyi ki paylaşabiliyoruz tüm mutluluklarımızı.
Hepinize çok ama çok teşekkürler.
Sygılarımla
Ahmed
Usta tebrikler ; daha nicelerine :D
ters ışık ve kayalar
bm35 bilsem bu kadar malzeme var bende bir geçerdim o tarafa.
esisman oran tutumu güzel manzara fotoğraflarındadikkat edilen bir kriter
avs abi :D kediden sonra aslan,kaplan gelirmi :D avrupadan sonra bir safari gelir gibi :D
kad-ir halatın doğrultusu kadrajda derinliği üst safthaya taşımış.S/B 'de renk karmaşasından uzaklaştırarak etkiyi güçlendirmiş.
Erhan abi 2.ci fotodaki iç ve dış mekan kesişmesi ve mavinin kattığı güzel renk kontrastı.
RaidssonSAS bizim ortaköy SAS mı abi ?
pesmerge sapx'daki detay ve bokehdeki alan
Erhan abi, onixon teşekkür ederim.
çektiğim karede oran tutumu çok dengeli değil ama bir dahaki seferde aklımda bulunur
Amati; 3. ve 4. fotograflar harika.. Emeğine sağlık..
sevgili wedath, burada yasaklı kelimeler var, bir tanesi de "bilmem ne bey"...
doğrudan adımı kullanabilirsin yada abi, amca ne diyorsan işte...
sevgili avs, balıkçı ile yüzücü fotoğrafını çok sevdim, biraz daha acele etseydin güneşi de kaybolmadan alsaydın kadraja, biraz daha geniş açı lens ile yüzücü kafasını biraz daha büyütseydin, yada biraz daha tele bir lens ile arkadaki tekneyi büyütseydin yada üçünü oblik dizseydin boy sırasına... galiba südyo fotoğrafçısı olmak en kolayı... ışığı da objeleri de istediğin gibi ayarlamak mümkün...
sevgili esisman, mimari fotoğraf hocam Türkiye'de gece fotoğrafı çekilmez demişti. Gerekçesi ise hemen hiç bir şehirde binaların iyi aydınlatılmaması. sol öndeki binalar da görünür olsa nasıl olurdu, belki de en güzeli melek fotoğrafçımız onixonun sık sık hatırlattığı parliament saatleri kaçırmamak. Analog çekiyor olsan büyük olasılıkla bu fotoğrafı göremezdin. Yaklaşık 1 aydır 3 kez taratmak yada kağıda basmak için götürdüğüm gece yıldız kayması çok uzun pozlamaları fotoğraflarımı ne yaptıysam hiç bir defasında göremedim. "Karanlık" "o fotoğrafta bir şey yok" gibi nedenlerle basmamışlar, taramamışlar.
Oran tutumu ne demek, benim leke dağılımından anladığım mı acaba?
bm35, haber fotoğrafçısı hoşgeldin.
sevgili Ahmed, her gün uğrayamıyorsan da her hafta bir iki fotoğraf yükle mutlaka, ufuk çizgisi eğri bademli kek fotoğrafın bile çok hoş.
sevgili kuşçubaba aşağıdaki tabloya bir bak, yaklaşık 4,000$ kazanabilirsin.
Japonya fiyatları 2 ay sonra % 10-20 artacakmış:
#adnan erol' tarafından 25.11.2008 21:16:16 tarihinde düzenlendi.
Pesmerge afis calismalarin cok guzeller.
Kadir son s/b karen dort dortluk olmus derinlik kompozisyon.
Erhan agbi mavi kareler nefis ozellikle sonuncusu.
Bm35 sigorta eksperi gibi calismissin. Ilginc kareler cikmis.
Serkan merak etme o gemiler orada aylarca kalir.
Ahmed son karelerinden ozellikle kayalar cok iyi olmus.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
017124 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
035106 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk