Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
geri geldik umarım bir daha ara, kopukluk olmaz
Serkan gemileri 1 haftadan kısa sürede yerlerinden almazlar bana göre fotoğraf için daha zaman var
Ahmet abi kartpostal tadında çok güzel olmuş fotoğraflar
adnan erol fiyatlar baya bi yüksek abd ye göre
Avşar lensin hayırlı olsun
Kadir'e nispet bende bir kuş fotoğrafı yükleyeyim
tele objektif falan değil bakalım nasıl tamron 17-50 ile çektim
üstteki fotoyu çekerken aramızda en fazla 50-60cm vardı.
insan şanslı olunca daha yakından da çekebiliyor:
ek:
fotolara bakarken leke gördüm sensöre baktım toz var tozda değil aslında ufacık bir kıl gibi bişey nerde temizleteyim veya kendim pompa alıp temizlesem mi?
#bm35' tarafından 25.11.2008 22:27:51 tarihinde düzenlendi.
Sevgili, Serkan ve Kaptan, teşekkür edrim.
Bu makinayı bu yüzden, yani tripod a bağımlı bırakmamasından dolayı seviyorum.
Serkan evet, Ortaköy SAS
Ahmed, evet biz iyi bir aileyiz.. Sizler gibi ulusal ve uluslar arası başarılı arkadaşlarımızdan dolayı da mutlu ve gururlu bir aileyiz.
2, 3,4 ve 5. kareler çok hoşuma gitti. Kompozisyonlar, gökyüzü renkleri ve hakimiyeti ve özellikle 5. karedeki ışık nefis.
Adnan, senin bu renkli kişiliğin ve katkılarına bayılıyorum. Sen de topiğe daha sık uğramalı ve fotoğraf yüklemelisin. Termiolojiye takılma, kastedilen objeler ve boşluğun karedeki dağılım oaranı benim anladığım, leke dağılımını değil. (Serkan' ın yerine ben niye cevap verdim onu da anlamadım. )
Lens fiyatlarının artacağına şahsen inanmıyorum, aksine global kriz nedeniyle bu tür lux tüketim malzemelerinin fiyatlarının daha da düşeceğini tahmin ediyorum.
Sevgiler.
yorumlarınız için tşk.ler..
Avs,hayırlı olsun. 3 te 3 güzel kare.1,4 ün net alan derinliği o kadar az ki,kedinin burnu bu alan dışında kalmış,ama çok güzel bir foto olmuş..
esisman,yakmışsın ortalığı ..
bm35 olmamış öyle geniş açı ile kuş fotosu mu olur..
adnana erol, pentax ın 600 mm f:4 diye bir lensi olduğunu bilmiyordum.
o fiyata sigma 300-800 alırım..
şu sayısal loto çıksın yeterki.
amati,yine mars fotoları eklemişsin.ustayı eleştirmek haddimize değil ama çerçeveler bana çok büyük geldi..
ben de Erhan abi gibi Adnan Erol un güzel katılımlarının daha çok olmasını diliyorum..
Benden de croplu bir kare..
"Avlanma Sezonunu Beklerken"
erhan abi oran konusunda tam düşündüğünüz gibi.Şu ortaköyde ne güzel gizli açılar var.
kad-ir loto çıkarsa :D Arap şeyhinin Hummer üzerine monte ettirdiği :D 1700mm f4 Zeiiss + Hassel yakışır :D
kaptanım valla lodosun vuracağı belliyken bu gemiler niye tedbir almaz
Bendende standart 1-2 kare paslandık
#onixon' tarafından 26.11.2008 00:17:31 tarihinde düzenlendi.
serkan sen bol bol foto eklede bizim gözümüzün pası silinsin..
arap şeyhi kesin atlarının fotosunu çekiyordur o makine ile.
Sevgili Ahmed ; yine birbirinden güzel, her bir pikselinden titizliği belli olan fotoğraflarıyla hoşgelmiş. Usta mahrum bırakma Allah aşkına fotoğraflarından.
Avşar 3x3, Esisman, bm35, Kadir halat/tekne SB ve Erhan ustanın mavi saatleri ve Serkan'ın çeyiz sandığından çıkardıkları yine birbirinden harika.
Endorf teşekkürler. Aynı şekilde teknik bilgileri bizlerle paylaşan Sevgili Adnan ve Erhan ustaya da teşekkürler.
Yağmurlu puslu havalar, uykusuz geçen gecenin sabahında can sıkıntısından kuşlarla oyalanmacalar. Onları izlemek bayağı rahatlatıyormuş insanı
Kuşsal hareketler bunlar :
Yağmur her zaman güzeldir :
Yağmur sonrası yansımalar :
A. Erol abi açıklayıcı bilgiler için teşekkür ederim.
Kadir yaktık valla özel mesaj attım sana bu arada
serkan köprü fotosu çok güzel olmuş
Fatih abi ilk iki karede serçeler inanılmaz güzel çıkmış tebrik ederim.
k20d & smc k 135mm f/2.5
Sevgili Ahmed,
Sevgili erex'in görüşlerine katılıyorum, bu ailenin bir üyesi olarak senin başarılarından ben de büyük bir gurur duyuyorum elbette.
Çook uzun aradan sonra bir iki fotoğraf da (sıcak günlerden kalma, henüz elimin değdiği) ben ekleyeyim sevgili Dostlar;
#endorf' tarafından 26.11.2008 22:23:59 tarihinde düzenlendi.
Kadir son fotoğrafın çok esprili olmuş
Serkan Istanbul yanıyor
Fatih ağbi hareketli kuş kareleri güzeller. Detaylar çok güzel çıkmış. Benim favorim yansımaların ilk karesi.
Erhan ağgi ben ayakla çektğinizi düşünmüştüm. Bu durumda 20D deki sarsıntı giderici 10d kinden kat be kat üstün. Benim gibi ayak taşımayı sevmeyenler için gerekli bir makine. Ne yapsak geçsekmi acaba?
Peşmerge son karende güzel olmuş.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
028606 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
018101 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01