netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Avşar,nefis bir manzara,arabadan inip fotosunu çekmeye değer..tam bir istanbul manzarası..
serkan sayfa düzenini mahvettin. 1920 piksel fotomu eklenir.
güzel temiz fotolar..

wedath,fotoların görünmüyor.önce sende bir kaç çift yorum yazmalısın.

çekebildiğim en yakın mesafe kuş fotoları

#kad-ir' tarafından 29.11.2008 09:06:45 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Kasım 2008, 23:59 - İp: 81.***.**1.100
pin_nar
pin_nar (üye)
İstanbul / Amatör

serkan bittin sen
ben şimdi bu fotoları alıp pazartesi sabahından CREA ya satarım senden önce ))))

Tarih: 29 Kasım 2008, 01:26 - İp: 78.***.**5.45
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar yine harika fotoğraflar.ellerinize sağlık [>:D :D :D<]

Zeiss 85mm 1.4 ve bir miktar ext. tube denemeleri

Tarih: 29 Kasım 2008, 01:30 - İp: 78.***.**5.153
wedath
wedath (üye)
İstanbul / Amatör

Kad-ir ; eleştirel bir bakıştan öte ,paylaşılan fotoğraflarla ilgili beğenimi her zaman dile getiriyorum zaten. Teknik açıdan fazla yorum yapabilecek gerekliliklere sahip olduğumu pek düşünmüyorum. Mesela amati'nin yüklediği son iki makro ya sadece tebessüm ederek, hayranlıkla bakıyorum..

Bu arada tebrikler amati..

Tarih: 29 Kasım 2008, 10:00 - İp: 85.***.**9.9
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Serkan Crea çalışmaların güzel olmuş özellikle ilk karedeki arka kısmın aydınlatılması ve sınırın oradaki yansımayla betimlenmesi hoş duruyor.

Vedat, ilk karende gökyüzü renkler hoş bir çalışma olmuş. Kremlin fotolarında biraz beyazlarda patlama var. Otel üzerindeki detayları yok etmiş yer yer. Daha kısa süreli pozlama dah iyi sonuç verebilir. İlk kerede otel de netlik alanı içinde olsa daha güzel duracakmış gibi geldi bana.

Ahmed yine çok güzel makrolar, biricisine bakarken huzur buldum ama ikincisi nedense biraz gerginlik yaratıyor.

Tarih: 29 Kasım 2008, 17:15 - İp: 88.***.**5.7
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Tarih: 29 Kasım 2008, 19:48 - İp: 85.***.**3.41
puspus
puspus (üye)
İstanbul / Amatör

ya kusura bakmayın suçum büyük, uzun zamandır fotograf namına bir icraatta bulunamadım.
uzun bir aradan sonra birkaç geniş açı denemesi..

HDR,

hep güvercin martı değil ya, bu da ufak karga (:

detay..

Kırık salıncak..

Tarih: 30 Kasım 2008, 00:19 - İp: 85.***.**3.198
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Vedat, fotoğraflara yorum yazmama gibi bir karar almıştım ama, senin müdahele ettiğin fotoğraflardan 2 tanesinde bazı şeyler dikkatimi çekti.
2. karendeki Kremlin Sarayı'nın sağ bitiminde müdahale izi, keza 3. fotoğraftaki ağaca yaptığın müdaheleden sonra etrafındaki hafif halo etkisi?

İlk karedeki fırça darbesi gibi duran bulutlar enteresan olmuş.

Tarih: 30 Kasım 2008, 00:31 - İp: 78.***.**6.196
wedath
wedath (üye)
İstanbul / Amatör

Recep, sağol yorumların için.. İyi dikkat etmişsin.
Bu arada HDR de oluşan o etkiyi (ağacın etrafında) nasıl yok edebilirim, bilginiz var mı?

puspus, 3. karen aralarında en güzeli..

Tarih: 30 Kasım 2008, 11:53 - İp: 78.***.**1.54
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

onixon, crea çalışması güzel olmuş bende çok seviyorum asimetrik çekimleri...
puspus, 1. ve 3. kare yi beğendim eline sağlık
ahmet abi ilk karedeki doku

Tarih: 30 Kasım 2008, 12:33 - İp: 88.***.**0.11