Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
esisman,Selahattin abi teşekkür ederim
Sevgili Adnan, tahmin ettiğin gibi ekip senin de tanıdığın Recep,Serkan ile tanımadığın ve ekibe yeni katılan Selvi ve Hüseyin bir de ben 5 kişi idik. Flaşa gelince Serkan Rus pazarlarından çok ilginç oyuncaklar buluyor. O flaş çakmalı değil istediğin sürede yanarak ışık veriyor. Yani bir nevi el feneri gibi.
Makineleri iso performansına göre değerlendirmişsin. Bir de yanlarına fiyatlarını yazsaydın tercih nedenleri kendiliğinden ortaya çıkardı. Seni yeniden aktif bir şekilde forumda gördüğüme çok sevindim. Sen yine de araştırmalarında ilginç bulduğun konuları bize aktarmaya devam et. Sevgiler.
Merhaba,
Selahattin abi özlemiştik yeniden yorumların ve karelerinle seni aramızda görmekten mutluluk duydum umarım bir buluşmada hasrette gideririz
Amati ; Yine ders niteliğinde ve seyri haz verici bir S/B kare
Fatih abi ; Eline sağlık , ay ve yıldızı muhteşem karelemişsin , izin verirsen birkaçını arşivleyeceğim
Serkan ; Tebrikler , başarını küçümsememelisin . Formdan böyle çıkışların olması hepimize gurur veriyor, başarılarının artarak devam etmesi temennisi ile
Ömer ; son trajik karen için tebrik ediyorum. Anlamı derin bir kompozisyon çıkmış
Adnan ; nedense son yüklediğin Pentax ZX-L + 31mm kareni görüntüleyemiyorum ??? Yaptığın araştırmalarla bizleride bilgilendiriyorsun , teşekkürler
50mm F1.4 denemeleri devam (parkta öğlen nefeslenirken)
Bir trajik foto da benden , tarihi Topkapı surları dibinden bir görüntü , yorumsuz
#avs' tarafından 03.12.2008 15:44:57 tarihinde düzenlendi.
Selehattin abi hoşgeldin
Ahmet abi nefis bir foto olmuş, içinde kayboldum gerçekten.
Fatih abi ay-yıldız fotoları gördüklerimin arasında en iyileri.
Serkan Selehattin abinin dediği gibi küçümsenecek bir şey değil.
Ben vakit bulup fotograf çekemiyorum ama işler fazlasıyla yogun
bu fotoları iş için çektiydim, Şile aydınlatma fotoları. Bunlarda İBB Bülteninde çıkmıştı
#puspus' tarafından 03.12.2008 12:11:52 tarihinde düzenlendi.
dpreview sitesi makina incelemesi yazan zat-ı muhterem Canon yanlısı yorumları ile dikkat çekiyorken; önceki sayfada son paragrafta linkini verdiğim Online Photographer sitesi de daha önce gelmiş geçmiş üretilen en iyi Lensler listesine bizim 31mm ve 77mm Limitedleri yerleştirip hepimizin ağzına sakız yapan zat-ı muhterem ise Pentax yanlısı yorumları uzun süredir dikkatimi çekiyordu, bu paylaştığım da son bombası: bilmem kaç kat fiyat farkı hatta sensör boyutu farkı olan D700 karşısında K20D'yi daha başarılı çıkarttı.
sevgili avs, bu forumda bir süredir "internet explorer eklentisi yükleniyor" sorgu mesajı alıyorum, olumlu onaylayıp devam ediyorum, sonra tekrar hatta her yeni sayfada tekrar geliyor. Web sayfası tasarımından anlamam, bir sorun var bir yerlerde. Tekrar bu sayfaya yüklüyorum.
Bu arada senin 50mm 1.4 hangi seriden? Aynı kadrajı normal lens ile çeksen vermeyeceği kadar çıtır görüntü vermiş.
sevgili puspus tebrikler...
İlk fotoğrafta hawaii fişekler biraz sola gelememiş tamam senin lens biraz daha genişleyemiyor muydu, soldaki hisarı kesmeden fişekleri de kadraja sığdırsaydın;
ikinciyi dik kadraj çeksen yada kroplasan çok fazla siyah alan kalmasaydı;
son fotoğrafı 25 dakika daha önce çekseydin nasıl olurdu merak ediyorum.
3. fotoğraf ise tam olarak işin gereğini karşılayan 4-4'lük bir fotoğraf olmuş, eline sağlık.
Yedigöller 2008 + Pentax ZX-L
Tunus gezi fotoğraflarına başlamıştım ama bitmemişti. Bazıları yeni geldi taramadan.
Uçaktan Hammamet denilen şehire indik. Tatil kasabası havasında turistik otellerin olduğu bir yer. Her tarafta polis arabaları ve kontrolü var, çalışanlar dışında yerli yok, herkesin turist olduğu bir yer.
Tüm fotoğraflar Pentax ZX-L ile çekilmiştir.
Zamanında Kartacalılar o kadar güçlenmişler hatta dönemin süper gücü Roma İmparatorluğu'na bile kafa tutmuşlar, bir gün fillerle savaşçıları Roma'ya dayanmış, neredeyse Romayı alacaklar. O sırada Romalılar da onları kuşatmış, kralları Hannibal tarihi bir stratejik hata yapmış Roma kuşatmasını bırakarak tüm savaşçıları geri döndürmüş (yol bayağı uzun). Kaybetmişler tabii ki, Romalıların eline düşen kral Anibal Roma'lıların topraklarında ölmüş, Gebze'de yatıyor.
Ahmed nefis bir s/b olmus.
Fatih agbi, 5.kare ay alev almış yanıyor ve 7.kareler bana göre en güzelleri.
Shn58 farklı ve güzel bir kare olmuş.
Puspus, Serkan tebrikler.
Avşar senin 50mm farklı sonuçlar veriyor. Sur fotografın etkileyici
Adnan, abant karen kompozisyon ve renkler açısından çok başarılı, biraz daha aydınlık olabilirmiydi acaba. Senin sayende de Tunus’u göreceğiz.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
028206 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
018001 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk