netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili Dostlar, hepinize sevdiklerinizle birlikte mutlu bayramlar dilerim.

Tarih: 8 Aralık 2008, 13:29 - İp: 88.***.**7.73
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Sevgili forum dostları, hepinize aileniz ve sevdiklerinizle mutlu ve huzurlu bayramlar dilerim...

Tarih: 8 Aralık 2008, 14:37 - İp: 78.***.**7.137
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili Kaptan, marifet bende değil, estantane 1/1250 de. Sen 1/320 ile o kuşun kafasındaki titrek tüyleri yakalamışsın, portre güzel olmuş.

Sevgili Avşar, köprüden yakaldığın görüntü ışığın sisle nefis bir kompozisyonu olmuş. kontrast dengesi de tam seyirlik yapmış. eline sağlık. 50mm denemelerinden 2. karede köpeğin ifadesi ve 1.4 e rağmen keskinlik çok iyi.

Serkan' cım, nerede o güneş şimdi. bunlar Temmuz dan kalma
Crea karelerindeki ışık kullanımnı çok takdir ettim. Ürün tanıtımı açısından 1 ve 4. kareler tanıtım broşürüne konulmayı hak etmiş gerçekten. Evinden uzak salyangozu 300mm ile çektiğin karede bir güzellik var ama fotoğrafı anlayamadığımdan neresi bilmiyorum

Vedat, gün doğumu keresindeki renkler çok güzel, bir de evlerin arasındaki sis ve uzun pozlama etkisiyle bulutların hareketi eklenince kare çok hoş olmuş. eline sağlık.

Sevgili Ahmed, ilk makro daha çok hoşuma gitti nedense. Çok dar bir alan derinliğinde, düşük kontrasta rağmen öne çıkan uçlar fotoğrafa derinlik vermiş. Bokeh ise müthiş, bakanı bile eritiyor. Siyah/Beyaz çalışması gerçekten mükemmel. Adnan' a katılıyorum, en az bir kaç kare çıkar burdan

Sevgili Puspus hoşgeldin. İlk Serideki son iki karen tonlar açısından hoş olmuş. İkinci seride ben de ilk kareyi sevdim.

Selahatti Abi, Sonbaharı canlandırmışsın adeta.

Sevgili Kadir, son yüklediğin kuş karelerinin mübalağasız hepsini çok beğendim. Kompoziisyon, kadraj ve renkler çok iyi. Fotoğrafların bence sınıf atlamış.

Sevgil Fatih Hocam, Ay/Yıldız serisinden 4. kare müthiş güzel, iyi ki çekmişsin. Son uzun pozlama da tam seyirlik olmuş, eline sağlık.

Sevgili Ömer, Serçe kompozisyonu, kaldırımın açısı, yolun kavisi ve geniş bir alandaki fluluk ve bokeh sayesinde nefis olmuş. Son yüklediğin karelerde, özellikle ilkinde renkler gerçekten çok güzel, eline sağlık.

Sevgili Adnan (Erol), gezi karelerin ve birlikte verdiğin bilgiler sayesinde bize güzel bir gezi yaptırıyorsun, eline sağlık.

Bigwolfied, "Dost" iyi bir çalışma olmuş. İkinci karede arabaların olduğu bölümü kareden çıkarsan daha güzel olacakmış.

Tarih: 8 Aralık 2008, 14:44 - İp: 88.***.**7.73
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Hafif HDR dokunuş...

Tarih: 8 Aralık 2008, 15:29 - İp: 78.***.**7.137
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Kadir Adana'da olduğundan bu bayram nöbeti ben tutayım bari. Topik boş kalmasın. 'Bugün Balgrad Ormanı'

#camoka' tarafından 08.12.2008 17:52:18 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Aralık 2008, 17:48 - İp: 88.***.**5.175
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

Herkese hayırlı bayramlar.

Erhan abi teşekkür ederim.

Tarih: 8 Aralık 2008, 20:37 - İp: 88.***.**4.142
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

Recep abi, hdr güzel olmuş ama kareyi görünce aklıma geldi acaba makinayı kadrajın sol tarafında yere yakın tutsaydın önde biriken yaprakların tonu fotoğrafta nasıl dururdu merak ettim, eline sağlık tekrardan

Selahattin abi 2. kareyi çok beğendim

Tarih: 8 Aralık 2008, 21:47 - İp: 81.***.**9.154
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar hepinize sağlıklı,huzurlu,mutlu ve fotoğraf dolu bir bayram diliyorum.İnşallah daha nice bayramları burada büyüyen ailemizle birlikte kutlarız.

Sinan ve değerli eşi bayram ziyaretine geldiler ve bir araya gelmişken biraz flaşlarla oynadık.Madem çekiyoruz o zaman dostlarla paylaşabileceğimiz birşeyler olsun dedik.Huzurlarınızda sinan-ahmed ortak çalışması bayram tatlınız ve kahveniz Kompozisyon herzamanki gibi bu konuların uzmanı hanımefendiye ait.Lens zeiss 35mm f/2

Saygılarımla selamlar

Ahmed

Tarih: 9 Aralık 2008, 00:45 - İp: 78.***.**2.8
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Netfotoğraf ailesinin ve sevgili dostların bayramını kutlarım...

Sevgili Ahmed latife etmiş "ortak çalışma" diyerek... Onun bir nebzede ışığından faydalanabildiysek ne mutlu bize...

Onun ışığının kattığı bir fotoğrafı, bende sizlerle paylaştığımda ne demek istediğimi daha iyi anlatmış olacağım...

Pentax 16*45 (exif üzerinde)

#Komutan' tarafından 09.12.2008 01:39:48 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Aralık 2008, 01:01 - İp: 78.***.**2.8
mosquitos
mosquitos (üye)
Bursa / Amatör

herkesin kurban bayramı mubarek olsun .. her fotograf bır emek bu yuzden hepınıze paylasımlarınız icin tesekkur edıyorum .. kadir sana ayrıca tesekkur topıgı hıc bos bırakmadıgın ıcın .. cok fazla fotograf cekemesemde cektıklerımden bazılarını paylasmak istiyorumm .. bu arlar sb ye fena sarmısım .. bu arada fotografların bazıları manuel lensle cekıldı ..

[/IMG]

#mosquitos' tarafından 09.12.2008 11:57:12 tarihinde düzenlendi.

#mosquitos' tarafından 09.12.2008 12:02:42 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Aralık 2008, 11:53 - İp: 88.***.**6.176