netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

yanarım yanarım bu sene şöyle ekip olarak bir sonbahar gezisi (yedigöller) yapamadığımıza yanarım...

akşam svgili Ahmed'in getirdiği nefis kurabyelerin birkaç fotoğrafını çektik...
jpeg hali sadece biraz USM uyguladım...

Tarih: 28 Kasım 2008, 10:41 - İp: 85.***.**5.89
avs
avs (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba,

Bm35 ; Senin şu yan yatmış ve karaya oturmuş geminin yanından 2 gece önce bende geçtim. Bu gemiyi bir de şöyle akşam güneşinde silüet olarak boğaza karşı belki diğer yüzen gemileride kadraja alarak bir çekmek lazım

Amati ; Başarılarının yanında , güzel karelerinle de forma katkıda bulunman çok hoş. Ters ışık yelkenliler ve uzun pozlama deniz+kayalıklar fotoğraflarını çok beğendim Karelerini daha sık görmek istiyoruz

Onixon ; Özellikle ters ışıkta çalıştığın Boğaziçi köprüsü etkileyici. Bulutları aydınlatan akşam güneşide ayrı bir tat vermiş kareye.

Foxfo ; Kuşsal hareketler karelerinde kuşları adeta dondurmuşsun ve nefis enstanteneler çıkmış. Yağış altında yürüyen bayan fotosuda kompozisyon ve zamanlama olarak alkışlık

Endorf ; Özlemiştik, nerelerdesin. Son rafting karelerin çok dinamik ve temiz çekimler olmuş. Hangi lensleri kullandın? Ellerine sağlık

Ironsailor ; Split karelerini hayranlık ve büyük bir zevk ile izliyoruz. Son eklenenlerden özellikle nakış yapan yaşlı teyze fotosu ayrı bir haz verdi. Pekçok kompozisyon öğesini aynı anda bünyesinde barındırıyor. Örneğin ; Belirginlik için kullanılan temiz fon ve doku. İlgi merkezinin kadrajdaki yeri ve kapladığı alan. Ritm duygusu uyandıran merdiven basamakaları ve basamakların oluşturduğu diyagonelin yarattığı dinamizm. Asıl ilgi merkezinin karedeki menfez ve basamaklar ile dengelenmesi.Belirginliğe ciddi katkısı olan SB çalışmasının yarattığı kontrast. Ayrıca ilgi merkezi olarak kullandığın yaşlı teyze hem kareye canlılık katıyor (yaşam öğesi) hemde bizi yaptığı işe konsantre ediyor. Tebrikler

Kadir ; Bu kuş sevdası sana yeni masraf kapıları açacak gibi . Hele birde son gönderdiğin linkteki kuş fotolarını görünce

Recep ; Sanırım Serkan ile Sultanahmet'i tavaf etmişsiniz h.sonu . Kuru ağaç karen çok güzel. İlk bakışta ağaç üzerine kar yağmış havası da ilgi uyandırıyor

Sinan bence bu güzel kurabiyeleri yedikten hemen sonra birde sizleri çekmeli ki anlayalım lezzetini

#avs' tarafından 28.11.2008 15:20:02 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Kasım 2008, 15:14 - İp: 81.***.**6.106
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Erhan ağbi, elde makro çekim bu netlik, sen de, makine de hakkını vermişsiniz.

Sinan, Ahmed in bademli keki, senin elmalı kurabiyen güzel bir ziyafet çektiğiniz belli oluyor. O kadar doğal duruyorlar ki anında mide kazıntısı başlıyor bende.

Avşar, yani öyle bir yorum yapmışsın ki ben ne yapmışım diye dönüp resmime baktım. Sağol degerli yorumların için.

Tarih: 28 Kasım 2008, 16:33 - İp: 193.***.**5.60
avs
avs (üye)
İstanbul / Amatör

Erol aslında hepimizde benim dile getirdiğim kompozisyon kuralları az çok mevcut. Deklanşöre basmadan hemen önce yazdığım konular farkına varmadan zihinde hızlıca muhakeme edilip kare çekiliyor. Aslında fotoğraf yapısaldır ve bahsettiğim kompozisyon öğelerinden oluşur . Bu öğeler biraraya geldiğinde beğenisi yüksek sanat eserleri oluşturur. Nacizane görüşüm

Bu sabah arabadan çekim (şöför yanında otururken farkettiğim bir kare) HDR dokunuşlu

#avs' tarafından 28.11.2008 16:49:26 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Kasım 2008, 16:42 - İp: 81.***.**6.106
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Avşar ,kaptan ın fotosunu ne güzel yorumlamışsın.
"Fotograf teknik okumaları"(faruk akbaş-emre ikizler) kitabı falan mı okuyorsun..

bütün yorumlar bu şekild eolsa ne güzel olur.
tabi makrolara ve ornito fotolarına böyle yorum yapmak zor

Tarih: 28 Kasım 2008, 16:49 - İp: 85.***.**9.67
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Valla yorumlara bu kadar detayı nasıl buluyorsunuz bilmem ama benden böyle yorum beklemeyin.

Avşar son karendeki ışık oyunları, pus, sis harika birde arabadan inip şu korkuluğu ortadan kaldırabilseymişsin muthiş olacakmiş. Bu kare bana Adnan Erol'un çok çok güzel eski bir karesini anımsattı. Bir kez daha yüklerse buraya yeni arkadaşlarda görmüş olur.

Tarih: 28 Kasım 2008, 17:15 - İp: 193.***.**5.60
avs
avs (üye)
İstanbul / Amatör

Teşekkürler,

Kadir fırsat buldukça yayın takip etmeye çalışıyorum ama bahsettiğin kitabı daha okumadım

Erol ; Adnan'nın bahsettiğin karesini çok net hatırlıyorum Gerçekten çok etkileyici idi. Bu arada çektiğim yer köprü üstü olunca arabadan inmek mümkün olmuyor , inersemde muhtemelen kameram boynumda intahar ediyorum sanıp biranda polislerle çevrilebilirdim .

Tarih: 28 Kasım 2008, 17:21 - İp: 81.***.**6.106
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Avşar o halimiz ekrandan dışarıya taşardı kimsenin görmemesinde fayda var
HDR tam tadında olmuş

Kaptan, valla vebalim çok büyük biliyorum

Tarih: 28 Kasım 2008, 17:23 - İp: 85.***.**5.89
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

teşekkürler

erhan abi bu kış günlerinde ışık ne kadar sıcak geldi

avs sabahları güzel sis oluyor,

komutan :D 1kg rica ediyim :D

şirketin ürünlerini çektim alel acele :=) komşum yardım etti sağolsun.Hafta içide şirket holünde :D çalışanlardan elde ettiğimiz model ile :D çekimi bitireceğim

18-55

#onixon' tarafından 28.11.2008 22:59:45 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Kasım 2008, 22:54 - İp: 85.***.**3.201
wedath
wedath (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar, ben de bir iki kare eklemek istedim. Makro, Vivitar 90mm ile diğerleri kit lens. Eleştirilerinizi beklerim.

#wedath' tarafından 29.11.2008 09:46:06 tarihinde düzenlendi.

#wedath' tarafından 29.11.2008 09:51:16 tarihinde düzenlendi.

#wedath' tarafından 29.11.2008 09:52:45 tarihinde düzenlendi.

#wedath' tarafından 29.11.2008 09:54:08 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Kasım 2008, 23:14 - İp: 78.***.**0.109