Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
esisman, yurtdışı alışveriş sitelerinde ürünü alıp daha sonra yorum yapan kullanıcıların yazdıklarından biraz fikir edinmeye çalıştım. Genelde de çok beğenilmiş harikaymış gibi bir yorum okumadım. Hatta olumsuz yazılar da var.
makrocu, gezi fotoğrafçıları, kuşçu baba derken bir de afiş fotoğrafçısı...
herkes bir dalda uzmanlaşıyor galiba...
sevgili kadir, son fotoğrafını rahmetli Ansel Adams görse şu zon sistemindeki bütün tonları içeren fotoğrafını hayranlıkla izlerdi herhalde...
sevgili wedath işin zor: Pentax 17-70 için 50mm'den sonra kötü diyenlere sorsan 16-45 için, kötü bir tarafa 50mmden sonrası hiç yok derler... İyilik kötülük bu konuda senin gereksinimlerine göre değişir. Felsefe bir tarafa, kit lens ile çektiğin fotoğrafların exif bilgilerine bak. En çok kaç mm'de çekmişsin?
Eski fotoğrafçılar zoom lensleri tarif ederken iki yada en fazla x3 zoom olmalı yoksa görüntü kalitesi arama derlerdi. Bu tanıma göre 16-45mm teknik açıdan olumlu.
Gündelik kullanım aralığı (FFde 50mm standart normal kadraj) için:
Çok iyi olsun istiyorsan 31mm sabit;
en ucuz olsun diyorsan kit lens,
ucuz ama biraz daha daha iyi istersen kit II
Kompakt makina gibi tek lens ile dolaşayım gezerken diyorsan 18-250mm
ayrı bir portre lensin varsa ve keskin bir zoom lens istersen 16-45mm
50-70mm arasını da çok sık kullananlardan isen mecburen Pentax 17-70mm
Sigmanın renklerinde rahatsızlık hissetmiyorum boyutları da fark etmez biraz daha ucuz olsun dersen Sigma 17-70mm
Lensim de makina gibi su toz geçirmesin diyorsan 16-50mm
Nasıl olsa 10-20 aldım, aynı zamanda FF makina çıkınca çocuklarım yeni lens masrafı yapmasın dersen 24mm yada 28mmden başlayan lensler de var.
Hepsinin diğerlerine göre hem daha iyi yanları ve hem de daha kötü yanları var.
Baktığın exif istatistiklerini, çantandaki diğer lensleri ve ayırmayı planladığın bütçeyi bir arada değerlendirince senin ihtiyaçların için hangisi gerekiyor?
Bu linkte iki fotoğraf var: %100 büyütmede pikselleri daha temiz görünen, her zaman diğerinden daha iyi bir fotoğraf olmayabiliyormuş. Yani genel anlamda lens ve fotoğraf makinası çok önemli değilmiş, iyi fotoğraf için fotoğrafçı önemli imiş... ama makinan Pentax ise fotoğrafa biraz katkısı olmuyor değilmiş...
Bizim lenslerin ayrıntılı incelemelerine bu linklerden ulaşabilirsin-lensleri karşılaştırabilirsin:
http://www.photozone.de/pentax
http://www.pentaxforums.com/lensreviews/
erhan abi,adnan erol çok tşk.ler.
wedath ben o aralıkta lens alacak olsam sigma 17-70 i kesinlikle tercih ederdim.
hem fiyatı uygun,hem kalitesi uygun.
herkes sigma ya biraz negatif bakıyor ama en çok lens türü o markadan çıkıyor.
pentax ın çıkardığı her lens kaliteli ve uygun fiyatlı değil ne yazık ki..
sigma 18-50 2,8 de iyi bir alternatif.
Adnan Erol abi bilgiler çok açıklayıcı eline sağlık
benim aklımda Tamron 17-50, Pentax 16-45 ve 17-70 var. 17-70 den ciddi soğudum 16-45 ile de 17-50 arasında 130$ fark var şuan o farka girebilecek durumda değilim 16-45 daha aklıma yatıryor ne yalan söyliyim.
wedath, doğrudur bende birkaç yoruma bakmıştım 50mm de keskinliği övgü almış ama o kadar başka birşey okumadım.
Adnan Bey güzel açıklamanız için çok teşekkür ederim. Kad- ir katkılarından dolayı sana da teşekür ediyorum.
esisman, ben de dün Tamron 17-50 yi inceledim. Pentax'ın hem 17-70'inden hem de 16-45' inden daha iyi yorumlar gördüm. Bu noktada yine Adnan Bey'in ihtiyaç teorisine geliyoruz aslında . Açıkcası 50 mm den sonrası gereksiz benim için, kit lesnle dolaşırken hiçbir zaman 50 mm den fazlasında eksiklik hissetmedim. Kit lens'den daha keskin kaliteli bir lens aynıa ralıkta da olsa işimi görecek bence.
Bu arada 420-430 $ aralığındaki Tamron 17-50 yi de ebay'de kanadalı bir satıcıdan 300 $'a buldum. esisman 2 tane için pazarlık yapabilir miyiz acaba ?
Merhaba,
Ahmed ; Başarılarına şaitlik yapmak çok güzel Seni tekrar tebrik ediyorum , çalışmalarında başarılar dilerim
Pesmerge ; Manuel lens ile çıkardığın afişler usta işi olmuş tebrikler
Erhan abi ; Her iki mavi saatler fotosu da güzel ancak her ne kadar fazla distorsyon olsada kapalı kompazisyon haline gelmiş ikinci 10-20mm karen daha hoşuma gitti
Adnan ; Lensleri çok güzel özetlemiş ve pratik bilgiler vermişsin , ağzına sağlık
Birkaç kare ;
Balıkçı ve yüzücü
Üçte üç
Miyavv (Pentax 50mm f:1.4 )
#avs' tarafından 24.11.2008 13:05:34 tarihinde düzenlendi.
Ahmet tebrikler, başarılarının devamını diliyor ve bekliyorum
wedath, 15-50 için çok iyi fiyatalmışsın fakat biraz fazla ucuz değilmi? bir ali cengiz olmasın sonradan uğraşmayalım! Bir de bu tamronlarda fokus problemi olabiliyor objektifi aldıktan sonrada o tip bir problemle de uğraşmak istemiyorum, adorama da 280$ a 16-45 var.
Bu arada fuarda yanıma selahattin abi geldi gördüğüme çok sevindim, tekrardan saygılar
avşar abi bu arada 50m tekrardan hayırlı olsun, acaba bu objektiflere parasole baksakmı ne dersin bh ta pentax ın bir kaç çeşidi vardı.
#esisman' tarafından 24.11.2008 13:47:16 tarihinde düzenlendi.
Trabzon Orman Bölge Lojmanlarından bir kare daha, bunu yayınlamışmıydım tam hatırlamıyorum o yüzden kusura bakmayın
Esisman özelden mesaj attım...
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
028806 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
018101 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01