netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
extreme_foto
extreme_foto (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili kuşçubaba, bu "koşan akbalıkçıl" en beğendiğim fotoğraflarından biri oldu...
sevgili komutan, daha önce de konuşmuştuk ama unuttum (yaşlılık işte) senin bu fotoğraflarda kullandığın softbox hangi tipten, şeklini gösterebileceğin bir fotoğraf var mı?
Şöyle bir şey buldum, Türkiye'ye göndermem diyor başka bir şey demiyor adam.

Tarih: 18 Kasım 2008, 22:14 - İp: 88.***.**3.214
extreme_foto
extreme_foto (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili shn58,
o cümle ile "ışıkla boyama tekniği" demek istemişim...
fotoğrafın hikayesine gelince: ayın görünmediği bir gece şehir ışıklarının gökyüzünü aydınlatmadığı bir yer ararken, Kerpe sahilindeki kayalıklara kadar gittik bir arkadaş ile. Tam karanlık bir yer araken saat gece yarısını geçmişti. Bir bunu bir de yaklaşık 1 saat pozlayarak bir tane daha çekmiştim. Diğerini taramamış fotoğrafçı dükkanı, söylediğine göre aslında filmde karanlık göründüğü için bunu da taramayacakmış ama yanlışlıkla çıkmış. Tekrar verdim taramaya, yani bir 10 gün daha bekleyeceğim ne çıktığını görmek için.
ortalık karanlık olduğu için vizörden de kadraja giren alan görünmüyordu tabii ki, el feneri yardımıyla köşeleri aydınlatarak kadrajın alt tarafına kayalıkları aldım, üst tarafa da yıldızları.
Kayalıkların da deniz gibi tamamen karanlık çıkmaması için, perdenin açık olduğu bir ara, (siyah beyaz gibi olmaması için önüne sarı jelatin tutarak) el fenerini fırça ile badana yapar gibi kayalıklar üzerinde gezdirdim.
25 dakikada yıldızlar (yada dünya) bu kadar dönmüş.

sevgili komutan, daha önce bahsettiğin birden fazla kez tarama yapan scanner ile nerede taratabilirim, bildiğin bir adres var mı?

Tarih: 18 Kasım 2008, 22:48 - İp: 88.***.**3.214
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

komutan,shn58,adnan erol tşk.ler..
shn58,biraz farklı çekim yapıyorum.arabanın camına ceketimi koyup üstüne makineyi dayayıp bekliyorum.70-300 ile ne çekilirse artık.netleyene kadar canım çıkıyor.
genelde f değerini istemesemde yüksek tutuyorum.çünkü lens zaten netlemede zorlanıyor,net alan derinliğini en azından daha geniş aralık tutarak netleme hızını arttırmak istiyorum ama nafile..
70-300 ile daha fazlası olmaz gibi.

Tarih: 18 Kasım 2008, 23:39 - İp: 88.***.**5.238
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

biraz da günbatımı
70-300 ile netlemek imkansız.manuel olarak netledim..

Tarih: 18 Kasım 2008, 23:40 - İp: 88.***.**5.238
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

Tarih: 18 Kasım 2008, 23:44 - İp: 88.***.**5.238
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili Tayfun, Sinan, teşekkür ederim.

Sevgili Kaptan, nefis kareler. O daracık sokaklardan çok güzel kareler çıkarmışsın. 1. karede iki ayrı mekana açılan iki ayrı perspektif aynı karede.. 3. karede heykeli tekrarlama şeklindeki iki kemerin arasndan almak.. 4 karede yanlış hatırlamıyorsam kale duvarlarına adeta gemi gövdesine yapışmış istiridyeler gibi duran küçük evleri ben de çekmek istemiştim, fakat uygun bir açı bulamadım. Sen çatı kısmını alarak doğru bir kadraj yapmışsın.. 5. karede 10mm yi çok iyi kullanmışsın.

Sevgili Kadir, 10-20mm yi gerçekten iyi kullanmaya başladın. Birinci karede kompozisyon çok iyi olmuş, halatların çerçeve dışına çıkışıda oldukça yaratıcı. Teknenin beyazında hafif bir maviye kaçış gördüm.
2. karede tonlar ve WB çok daha iyi.
Gün batımı karesinde, gökyüzünün patlamasına rağmen, normalde görülemeyecek yansımaları uzun pozlayarak yakalaman çok başarılı.
Kuşlar serisinde son 3 kare çok hoşuma gitti. Son iki gün batımında da renkler harika.

Komutanım, patlamasız ve parlamasız kareler çok başarılı.
16-45mm iyi bir lens. Bokehler güzel. Exiflerin okunamıyor, ama f/ değerini biraz yükselterek artıracağın alan derinliği ile bir iki kurabiyeyi daha net alana soksan nasıl olurdu diye merak ettim.

Adnan, çok güzel, yoğun emek isteyen bir çalışma. Işıkla boyama isabetli olmuş, aksi halde 4-6 saat pozlama gerektiren kareler görmüştüm.

Tarih: 19 Kasım 2008, 00:43 - İp: 88.***.**1.128
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

adnan erol çok zahmetli bi iş olmuş eline sağlık

kadir günbatımı fotoğrafı daha kolay boşver kuşları

Tarih: 19 Kasım 2008, 08:18 - İp: 62.***.**9.70
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

merhaba abilerim, arkadaşlarım

biliyorum suçumu, girmiyorum, yazmıyorum hatta fotoğraf bile çekemiyorum çok fazla çünkü bu son senemde kariyerime yoğunlanmış durumdayım, fotoğraf arka planda standby durumunda :D hatta makinayı satıp mezun olunca yenisini mi alsam diyorum hala garantisi duruyorken..

bu son 2 günde yüklenen fotoğraflar beni büyüledi gerçekten. adnan abinin, sinan abinin, kadir abinin fotoğrafları.. ondan önce erhan abimin bilyeler, manzaralar..
fatih abimin fotoğrafları.. ve unuttuklarım hepsi şahane.. gerçekten ders kitabı gibi bi forumumuz var.

bu yazıyı asıl yazma amacım farklı biraz, sizinle mutlu bir haberimi paylaşmak istiyorum. Emre Kaplan arkadaşım vasıtasıyla gelen bir fikir doğrultusunda fotoğraflarım Ortabahçe Kasım sayısında yer aldı. İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri tarafından her ay hazırlanan kültür sanat konu odaklı dergide Küp Şekerler (salerno-italya) ve İskele (antalya) fotoğraflarım tam sayfa boy gösteriyor. öyle çok basılıp çok yayılan bir dergi değil ama en azından birkaç bin basıldığını öğrendim, benim de henüz baskı elime geçmedi. online olarak da dergiye ulaşabiliyorsunuz. aşağıya linkini atıyorum..

fresh katalog

pdf

bir de gölyazı hakkında gezi yazısı düşünüyoruz. onu da ocağa erteliyorum çünkü bu aralar çok çok yoğunum sınavlarla.

sizleri çok özlüyorum, sınavlarımdan sonra şöyle bi heyecan yaratıp kar yağar yağmaz uludağ'a mı çıksak acaba??

#sdtyrdkn' tarafından 19.11.2008 10:37:41 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 19 Kasım 2008, 10:35 - İp: 85.***.**9.60
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili Ömer keşke hatırlatmalarım bütçeden eksiltme yapmayacak şekilde olsa umarım bütçedeki eksiltme hayatın diğer alanlarında sana fazlasını sunar... flash 540+softbox öneririm("Photoflex LiteDome Q39" sevgili dostlarımın bana doğum günü hediyesi) ,

Sevgili Adnan(Erol) Abi; senin bulduğun bu softbox da benim kullandığıma benzemekte, yukarıda belirttiğim gibi benim softbox ve çokta da memnunum... Türkiye'ye gönderen biryerde bulunur... Tarama konusundaki bilgi benden olmamak ile birlikte, yanlış hatırlamıyorsam Erhan abi de bu konular hakkında birkaç kelam etmişti...

Sevgii Erhan Abi; özellikle 16*45 bokeh anlamında neredeyse VL kadar başarılı olduğunu gördüm, denemelerimi bu minval üzere yaptım(F4), bundan sonraki denemelerimide belirttiğin gibi daha kısık diyafram ile yapacağım... Hedefim F16 ve F22 gibi daha kısık diyaframlar ile yemek fotoğrafı çekmek onun içinde 2.flash+softbox'a ihtiyaç kalıyor. En kısa zamanda bir çalışma yapmayı da umuyorum bu şekilde...

Kadircim gün batımı

Sedatcım tebrikler... bu geç kalmış bir başarı öyküsü senin için, en kısa zamanda fotoğraflarını daha iyi yerlerde göreceğimizden şüphen olmasın...

Tarih: 19 Kasım 2008, 13:28 - İp: 85.***.**5.89
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Sedat, tekrar tebrikler.

Tarih: 19 Kasım 2008, 20:11 - İp: 88.***.**0.240