Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Kadir, teşekkür ederim.
10-20mm yi hem görsel hemde teknik açıdan konuşturmuşsun yine. gün batımı ve mavi saatler ayrı bir güzel olmuş
SB karelerde dikkat ettim ACDSee kullanmışsın. Tavsiyem SB çevrimini PS da yapman. Burada her renge ait tonlama ayarları sayesinde daha güzel SB kareler elde edebilirsin. Eline sağlık.
Emre, güzel kare. keşke arka plan daha boş olsaymış. Eline sağlık.
Benden de bir kaç 10-20mm.
#erex' tarafından 15.11.2008 21:20:24 tarihinde düzenlendi.
Teşekkür ederim erhan abi aslında biraz daha yakından çekmek istiyodum lakin elde balkonun demirinde anca bunu çıkarabildim
Emre,baharı geri getirmişsin.
Kadir 10-20 karelerin başarılı olmuş. İskeleyi beğendim biraz daha kontrastlı olsa göze daha hoş görünecek.
Erhan ağbi, Ortaköy karesi farklı olmuş. Son yüklediğiniz Hırvatistan karesi de komposizyon açısından ders gibi. Yol kıyısındaki kasabalardan biri sanırım. Neresi olduğu konusunda bilgi de verebilirseniz sevinirim. Görmediğim yada öylesine geçip gittiğimiz yerlerden biri sanırım.
ironsailor haklısın odamın balkonundan bu çiçeklere bakınca bende bahar geldimi acaba diye düşünmüyor değilim
Bugün Dolmabahçe Sarayına gittim bir kaç kare çıktı fakat elde alel acele ne derece muvaffak oldum bilemiyorum, bu arada kareler tayfunun 28-75 ile çekilde kendisine ayrıca teşekkür ediyorum
Sevgili Kaptan, teşekkür ederim.
Son 3 kare Trsteno. 3 heykel (three stone) dan geliyor sanırım. Dubrovnik' e yaklaşık 30Km. Buraya adını veren 3 heykelide yüklerim sonra.
İşte haritadaki yeri:
Emre, 1. kare nefis. 2. ve 3. karelerde biraz kontrast verirsen daha güzel olur sanırım.
Teşekkür ederim Erhan abi, son iki kareyi düzenlerken içime nedense sinmedi demekki eksiği biraz daha kontrastmış
bu arada üstteki 3. kareyi şimdi gördüm tek kelimeyle muhteşem
İşte Trsteno' ya adını veren heykeller. Fotoğraf açısından bir değeri yok, çünki istediğim ışık ve açıyı yakalayamadım. Bilgi açısından.
Sigma 18-50mm f/2.8 macro
Hatırladım şimdi önünden bir kaç kez geçtik ama fırsat bulupta bir türlü gezememiştik hep geç saatlere denk gelmişti.
Emre,fotograflar başarılı olmuş.28-75 iyi bir lens.Elime alıp inceleme fırsatım olmuştu bir kez. Pentax FF bir kamera cıkartırsa alınabilecekler listesinde. 12-24 almış olsaydım yanına düşündüğüm bu lensti.
ironsailor, teşekkür ederim bende beğendim 28-75i renkleri güzel ve ele oturuşuda çok iyi. Yanlız fokus konusunda kıyaslamam gerekirse Pentax ın 16-45i(mehmet abininkini kullandım) yada bendeki FA 50 F/1.4 ile yarışabilecek kadar hızlı değil benim düşüncem bu yönde. Kit objektifin yerine ikame etmek için bir arayış içersindeyim aklımda Tamron 17-50 var ama bir yandan da pentax 17-70 hep bir soru işareti olarak kalıcak.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
029406 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
018101 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk