Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
biraz artistik pozlar
ama geniş açı ayrı bir güzel.
Cumhuryet bayramı için bende küçük bir şey ekleyeyim.
geçen sene 18 mm ile epey zorlanmıştım,bu sene 10 mm nin keyfini çıkartarak çektim.
şirince den.
aslında avşar güzel bir versiyonunu eklemişti ama
Selam arkadaşlar;
Tophane buluşmasını saat kaçta yapalım? Mesela 19:00 20:00 gibi gelmeye başlayabiliriz bence, uygunmudur acaba?
Akşam 20:00 benim içinde uygundur sorun olmaz gelirim çok büyük bir aksilik olmaz ise.
ben de akşam 8 gibi oralarda olurum.nargilemi içmeye başlar beklerim
izmirden :D melek siparişlerim vardı geldimi :D 20:00 gibi teslim almaya gelirim :D
Sevgili Recep, sen varken CS4 hakkında yorum yapmak benim haddime değil. Ancak, bir hobbyist olarak kazara farkettiğim artılar şunlar.
+ x64 desteklemesi çok iyi (işlemci gücü ve memory kullanma vs)
+ memory kullanımı daha etkili, özellikle 64 bit sanki daha iyi memory kullanıyor. (bende Vista x64 ve 4GB memory olduğundan farkı tam göremedim) CS3 te DDR3 memory latency nin 9-9-9-25 veya 7-7-7-20 olması çok farkettirmiyordu, CS4 te bence fark anlamlı.
+ Senin gibi ustalar yani Post Production ile ilgilenenler ve grafikerler için daha çok iyileştirme var.
+ Yeni script ler oldukça hoş, Script Listener yerine sanırım "Clean Listener" getirilmiş ve event bazında çalışıyor.
+ Mask kullanımı daha kolay hale gelmiş. Pixel veya vector mask seçim ve kullanımı.
+ Henüz kullanabileceğim bir yer bulamadım ama CAS (Content-Aware Scale) müthiş bir özellik.
+ OpenGL açık ekran kartlarında GPU kullanması çok önemli bir avantaj (ne yazıkki sadece tek işlemcili ekran kartlarında çalışıyor, bende çift işlemcili ekran kartı olduğundan kullanamadım).
- x86 (32 Bit) Plug-in ve extension ların hiçbiri x64 versiyonunda kullanılamıyor. Benim için eksisi Neat Image plug-in inin çalışmaması oldu. Malum yaşllık nedeniyle yüksek iso kullanmak zorunda kalıyorum bazen. Ama Allah' dan actionlarım çalışıyor.
+ en beğendiğim özellik se Tone protected dodging & burning.
+ Adjustement Layer paneli ve özellikle vibrance layer eklenmiş olması.
Sevgili Esisman, uzun pozlamadan dolayı bazı şeyleri kaçırmış olabilirsin lakin, farklı güzellikler yakalamışsın. eline sağlık.
Makrolarındaki kadrajlar da çok hoş olmuş. Ukalalığım için kusura bakmazsan: 1. karede f değeri daha düşük olsa böceği ön lana çıkarmak için daha iyi olurmuş sanki. 2. kareni kendi bilgisayarımda biraz level adjustment vererek denedim nefis duruyor.
Sevgili Avşar, yorumunu okuduktan sonra Recep' in karelerine dönüp tekrar bakma ihtiyacı hissettim gerçekten. Bu çok güzel ve öğretici yorumun için teşekkür ediyorum. Gözüne sağlık.
Sevgili Kadir, keşke ben de senin kadar gayretli olsam.. Bu kuş meselesi yüzünden makina değiştirme niyetin niye? Benim görüşüm lensden stabilizer kullanmayan hiçbir makina aynı lenslerle Pentax ın çektiğinden daha iyi kuş resmi çekemez. mesele lensde bence. Bir de diyafram açıklığını çok az kullanıyorsun gördüğüm kadarıyla f/9-11 arasında çekmişsin. Daha düşük f değerleri hem konunun (kuş) ön plana çıkmasınaı sağlayacak, hem de sana daha yüksek estantane hızı sağlayacaktır.
Ben bu değerlerde çekilmiş kareler olarak çok beğendim. eline sağlık.
Sevgili Erhan abi, kazara fark ettikleriniz bunlar ise derinlemesine incelediğinizde kim bilir neler çıkar ? Sizin gibi ben de x64 vista ve küçük bir farkla 8 gb ram'li bir makine kullanıyorum. Gerçekten CS4'ün 64 bit desteği ve ram'i daha stabil kullanması çok fark ediyor. Ama keşke diğer masa üstü yayıncılık programlarında da 64 bit kullanabilseydi.
Eminim yakında çift işlemcili ekran kartları için patch çıkaracaklardır. Plug in'ciler de çoktan çalışmaya başlamış.
Content-Aware Scale'i biraz denedim ama dediğiniz gibi ben de uygun bir fotoğraf bulamadım.
Adjustments panel gerçekten çok büyük kolaylık. Dediğiniz gibi clean listener da tam kullanıcı dostu.
Değerli yorumlarınıza küçük bir ekleme yapayım, camera raw 5.1'in özellikleri de hoş olmuş brush ile bölgesel dokunuş gibi.
Akşam ben de 8-9 arası Tophane'deyim...
#realfriend' tarafından 05.11.2008 11:39:55 tarihinde düzenlendi.
erex, estafurullah ne ukalalı teşekkür ederim telkinleriniz için fakat müdahele ettiğiniz 2. fotoğrafımı görmek isterim recep abide şelale fotoğrafımı harkulade işlemişti... bu cs konusunda öğrenecek çok şeyim var
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
029506 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
018101 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk