Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
selamlar arkadaşlar.
dün akşamki görüşme için tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
kaptan yine nefis kareler.
hepsi güzel ama palmiye gölgesi+bisikletli adam
komutan hayırlı olsun..
bu fotografı kompozisyon açısından beğeniyorum,yoksa kuşçuluk açısında vasat.
özgürlük ve esaret çelişkisi.yüksek duvarlarla kaplı alandan çıkmaya çalışan özgürlük sembolü martı,kadrajın köşesine sıkışmış.
70-300 ile bu kadar performans
netlik her zaman gerekmiyor
bazı fotolarda ISO 400 çok kötü etki yaratmış,saturation,contrast,sharpness ayarlarını çok yüksek kullanmayın..
buda artistik poz..artistik düzenleme.
bu kadar yeter..
yine tek başıma foto yüklemeye başlamak istemiyorum..
zaten bu şekilde olacaksa,bende artık eklemek istemiyorum..
size 2 site önerisi.
mutlaka inceleyin.
trakuş bence çok faydalı ve güzel bir site,fotografların güzel bir amaca hizmet etmesi çok güzel..link altta
TRAKUŞ
oradaki üyelerden birinin sitesi:link altta
DOĞAL SANAT
sigma 300-800 ile neler çekiliyormuş bir inceleyin.Sayısal loto çıkarsa alırım bütün arkadaşlara..
#kad-ir' tarafından 07.11.2008 00:17:29 tarihinde düzenlendi.
Buluşma herzamanki gibi çok eğlenceliydi, umarım arayı soğutmadan tekrarlarız. Katılan arkadaşlara teşekkürler, katılamayanlarla ile inşallah bir dahaki sefere görüşürüz.
Kadir bence de sen kendine haksızlık ediyorsun, kuş fotoğrafları gayet iyi, hatta çok iyi. Ama daha uygun lenslerle daha iyi iş çıkarağın da kesin. 3 numarayı çok beğendim.
Öncelikle kutlama msg için çok teşekkür ederim,
Erhan abi güzel karelerin ile aramızda daha fazlaca görek istiyoruz seni...
Tayfun ışık duyarlılığı/hassasiyeti derin bir konu bu konuda biraraya geldiğimizde ayrıca konuşuruz... çünkü işin içine tamamı ile teknik olan birçok bilgi giriyor. Cmos/CCD çalışma prensibi ile konuya başlarız...
Ahmed'in segisinde ayak üstü seninle sohbetimizde, arayış içinde olduğuu söylüyordun, k20d birçok özelliği ile yine rakiplerinin ötesine geçiyor. Bende Canon 5dMark II araştırdım, acaba böyle bir geçişin bana katkıları ne olur diye, mevcut ile çektiklerimi aynı şekilde çekebilme maliyeti 7-8 bin USD buldu... bu işi hoby olarak yaptğm için öyle bir bütçe anlamsız geldi... birönceki makina ile de gayet mutlu idim, Mutsuzluktan değişime gitmedim... ki çektiğim fotoğraflar için her iki modelde (k10d/k20d) fazlası ile tatmin ediyor...
Kaptan, güzel bakış açın ile bize gördüklerimizin ve göremediklerimizin tüm güzelliğini yansıtıyorsun...
Kadir kuçmumuz sen oldun son kareler gayet başarılı... birde smc PENTAX DA* 300 mm f/4,0 ED [IF] SDM alırsan kuşlar kaçacak delik ararlar... "Canon + 400 mm" düşündüğünü söylüyorsun zaman zaman, IS olmadan elde çekmen imkansız sanırım, aynı zamandasen tripod kullanmayıda seven birisi değilsin, ciddi biryatırım ile CanNi(on) seni mutlu edebilir.
#Komutan' tarafından 07.11.2008 14:26:10 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
029506 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
018101 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk