netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Sinan; bu konudaki bilgilendirmelerini ve tavsiyelerini dinlemek için sabırsızlanıyorum, en kısa zamanda buluşma ayarlamak lazım
Doğru Amati nin sergisindeki sohbette arayış içindeyim demiştim ama benim arada kaldığım mesele K20D mi yoksa yeni çıkacak Pentaxı beklemekmi şeklinde daha çok. Daha önce D300 olsun 40D olsun epey bir denemem olmuştu, hatta çok ucuza bir D300 buldum yeni ama yok başka bir body ye alışmam biraz zor görünüyor. Arasıra aklım şaşıyor ama galiba yeni Pentaxı bekliyeceğim, zateb şu sıralar şu ev meselesinden biraz dikkatli olmam lazım maddiyat açısından

Tarih: 7 Kasım 2008, 16:13 - İp: 78.***.**5.148
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili Tayfun; eskiden teknoloji bu kadar hızlı ilerlemezdi... bizde aldığımız bir ürünü yıllarca mutlu mesut kullanırdık, günümüzde ise alana kadar mutluyuz, aldıktan sonraki mutluluğumuz kısa süreli oluyor ve üreticelerde bunun bilincinde olarak bir ürüne bütün fonksiyonları tek seferde koymak yerine, zaman içerisinde ekleyip bundan kazançlı çıkıp biz kullanıclar için argeler yapıyorlar bu konu; hakkında uzunca bir konferans verilip günlerce tartışalacak kadar uzun aslında.

En iyisimi acelen yok ise birikimini bekletip yeni çıkacak makinayı alman ama bu arada da kaçırdığın belki hayatının en güzel kareleri olacak ...

ben şunu gördüm Pentax'a alışan birdaha başka makina çok zor kullanır. Pentax böyle bir makina yapmış... buda k10d/k20d/yeni gelecek makina olsada sürekli bizi mutlu edeceği anlamına geliyor...

Tarih: 7 Kasım 2008, 17:24 - İp: 85.***.**5.89
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Kadir bence karelerin güzel. Daha iyi bir lens daha iyi olur mu? : olur. Lakin o sitelerde gördüğün karelerin hepsi tripod ile çekilmiş ve ustaca (bazıları amatörce ) PS hünerlerinden nasiplerini almış kareler.
Sende elde çekim yerine tripod ve 1.4x veya 2x TC ile çekip PS u iyi çalıştırısan fark bile atabilirsin bazı fotolara. Kendine haksızlık etme.
"Esir Kuş" benim de çok hoşuma gitti.

Tayfun, ben de Sinan gibi düşünüyorum.

Kaptan, güzel bir konu ve yine çok güzel kareler. Işığın oyununu çok da güzel ifade etmişsin.

Birkaç kare de benden.

Selahattin Abi' nin hikayesini merak ettiği heykelin gündüz çekimi
Sigma 10-20mm

Dubrovnik Köprüsü:
Sigma 18-50

Sigma 10-20mm

#erex' tarafından 10.11.2008 01:03:42 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 7 Kasım 2008, 19:39 - İp: 78.***.**5.111
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

erhan abi son 3 kare çok güzel eline sağlık

Tarih: 7 Kasım 2008, 20:05 - İp: 85.***.**6.93
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

iyi akşamlar..
teşekkürler tayfun.bir buluşma daha istiyorsan haftaya gelebilirim ona göre..
tşk.ler komutan. 300 mm f:4 ü merak ediyorum.volkan akgül e pentax sponsor olmuş ama halen tek kare göremedim..
tşk.ler erhan abi.o heykel gerçekten güzel bir heykel. dubrovnik manzaraları

kuşa devam

Tarih: 7 Kasım 2008, 21:32 - İp: 85.***.**8.68
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

geçenlerde otların arasında martı gördüm bende uçanı çekemiyorum,otlayanı çekeyim dedim ama.uçan martının havası ayrı..ayrı bir zevk.

Tarih: 7 Kasım 2008, 21:35 - İp: 85.***.**8.68
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

buda cepheden vesikalık

Tarih: 7 Kasım 2008, 21:36 - İp: 85.***.**8.68
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

Tarih: 7 Kasım 2008, 21:37 - İp: 85.***.**8.68
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)