netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

VE EN GÜZELİ...
kızım bayrağı devraldı..

Tarih: 7 Kasım 2008, 21:55 - İp: 85.***.**8.68
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

Kuş karelerinin hepsi güzel ama en güzeli kızının fotoğrafı olmuş

Tarih: 7 Kasım 2008, 22:11 - İp: 85.***.**2.176
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

En iyisimi acelen yok ise birikimini bekletip yeni çıkacak makinayı alman ama bu arada da kaçırdığın belki hayatının en güzel kareleri olacak ...

Sevgili Sinan;
Doğru diyorsun ama dediğim gibi şu sıralar yeni makina zor, mecbur beklemem lazım. Bir de K10D yok ama makinasız değilim, Pentax ME Super, Kiev 4AM bir de Pentax LX geçecek yakında elime. Bu yeni makinayı alana kadar filmli Pentaxlarla idare ederim, hayatı kaçırmam. Bir de filmli makina ile biraz kadraj anlayışımı adam etmeye çalışıyorum aslında. Benim için fotoğraf zaten sadece sonuçtan ibaret değil, zaten o konuda hiç iddialı değilim, ben çıkan sonuçla beraber komple çekim süreciyle ilgileniyorum. Neyse konuşuruz uzun uzun

Kadir; yeğenimiz bayrağımızı daha yükseklere şmdiden taşımaya aday görünüyor

Erhan Abi; heykel çok güzelmiş

Tarih: 8 Kasım 2008, 09:36 - İp: 78.***.**5.148
pin_nar
pin_nar (üye)
İstanbul / Amatör

kadir baktım martılara yüklenmişsin bende eskilerden bir kare atayım bari

Tarih: 8 Kasım 2008, 12:30 - İp: 78.***.**8.128
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

yine topik boş kalmış
dikkat ediyorum herkes topiği çok çok iyi takip ediyor ama bir satır bir şey yazan yok
foto eklemeyin ama bir cümle yazın en azından arkadaşlar.

ben foto eklerim

burası benim gizli cennetim..

#kad-ir' tarafından 10.11.2008 00:21:42 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Kasım 2008, 00:19 - İp: 81.***.**6.188
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Kadir, Erhan agbi tesekkurler.

Kadir haklisin ama bazen o bir satiri bile yazmaya vakit olmuyor.Hapsolmus marti guzel olmus.Bu tip karelerde hareketin oldugu yonde genis alani birakmak goze daha hos gelen kareler ortaya cikaracaktir. Gizli cennetin gercekten guzel bir yermis.

Erhan agbi ben bu kopruyu denizden fotograflamistim.Daha siradan olmustu.Senin 3.karende kopru korkulugun devami gibi olmus ve hos bir hava yaratmis.

Stahl, marti karen kadraj acisindan oldukca guzel kanatlarin ve govdenin kare icindeki yerlesimi, alan derinligi kullanimi mukemmel olmus.

Herkese iyi geceler, Kadir iyi nobetler.

Tarih: 10 Kasım 2008, 01:11 - İp: 193.***.**5.60
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar, beğenileriniz için teşekkür ederim.

Kadir, haklısın topik epey seyreldi Bunda benim de payım vardır elbet ama elimden geldiğince bir iki kelam etmeye çalışıyorum.

Kuş serisinde ısrarla daha düşük f değeri diyorum. Ancak kuş portreleri güzel olmuş.
Cumhuriyet Bayramı karelerinden ilkinde fotoğrafçının gayretini güzel yakalamışsın. İkinci karede tonlar çok güzel, diğer taraftan 4 askerin silahlarını farklı tutmaları nedeniyle "düzen içindeki düzensizlik" ifadesi gizli bir güzellik olmuş. Gökyüzünün bu şekilde boş veya puslu olduğu durumlar benimde canımı sıkıyor. PL filtre bu durumlarda can simidi oluyor. Kızının olduğu karedeki çalışma da yakışmış.
10-20mm ile çektiğin son kare ise hem kadraj hemde tonlama olarak başarılı. Eline sağlık.

Çelik, kadraj çok güzel.

Tarih: 10 Kasım 2008, 01:36 - İp: 78.***.**5.111
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Topik boş kalmasın
Evde can sıkıntısı kareleri.

Tamron 90mm

#erex' tarafından 10.11.2008 02:31:48 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Kasım 2008, 02:05 - İp: 78.***.**5.111
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Çukur Ayna

Tamron 90mm

Tarih: 10 Kasım 2008, 02:06 - İp: 78.***.**5.111
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

"Benim bilyelerim yoktu" şimdi var, oynuyorum..

Tamron 90mm + Wireless Flash

Tarih: 10 Kasım 2008, 02:12 - İp: 78.***.**5.111