Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Bu arada ben o uğur böceği ile papatyaları 18-55 ile çekmiştim şimdi hatırladım ne derece makro hüviyetinde oldu orasıda aşikar
kad-ir 10-20 kullanıcı olarak lense ısınman güzel fakat persfektif ve mimari bozulmaları gözü yormadan kadrajda dengelemek gerekiyor biraz örneklerle aşina olmak gerekiyor.
erex abim güzel tespitler,yorumlar
evet CS4 64bit çok stabil , OpenGL hızlandırması benim ekran kartında son hadlerinde çalışıyor.Ama bu konuda update geleceği kesin bazı alanlarda OpenGl desteği açıkken bozulmalar var sadece ön izlemede çıkan fotoğrafta bunlar yok.
Plug-in konusuna gelince çok hummalı çalışmalar var her firmada forumlarından okuyorum yakın zamanda tek tek dökülecektir.PTLens ilk sanırım bu konuda.
teşekkürler Erhan abi..
pentax için uygun bir tele olmadığı için body i değiştirmeyi hep düşünüyorum.
40d +400 mm kombinasyonu ile çekilmiş mükemmel fotolar var.
ornitocuların genelde söyledikleri titreşim önleme kaliteyi düşürüyor.o yüzden genelede tercih etmiyorlar..
pentax için sigma 50-500 var,ondan çok memnun değiller.
sadece tele için tek alternatif. pentax 300 mm f:4 + 1,4 tc kullanmak ile olabilir.
ama bunlar ile uğraşacağıma
canon 20d (2.el) + 400 mm alabilirim.tabi uzun vadede..
serkan ,bende 10-20 deki bu bozulmaları seviyorum nedense.yani düzeltebilirdim ama daha farklı geliyor gözüme..
savunma değil..
#kad-ir' tarafından 05.11.2008 16:22:57 tarihinde düzenlendi.
Valla ben güvercin çekiyorum arasıra, o da kuş. Nasıl çekilmiyormuş kuş anlamadım ki
Şaka bir tarafa geçenlerde Dpreview de biri Sigma 400 f5.6 lensini satıyordu, kuşçuydu adam. Bu lensin üretimi durmuş galiba ama arasıra düşüyor galiba. Lensi de 350 - 400 USD gibi sattılar.
Buluşmaya gelen herkese teşekkür etmek istiyorum gerçekten keyifli bir akşamdı
Saygılar...
Uzun aradan sonra, dün aşam kavuştuğum makinam ile birkaç deneme çektim... Firmware güncellemesi henüz yapmadım...
makinanın birçok özelliği aynı olmasına karşın, sensör farkı fotoğraflarda farklı bir tad sunuyor...
k20d üç boyut hissi oldukça iyi gözüküyor,
ışık duyrlılığı k10d/gx10 göre daha zayıf, buda cmos un bize getirisi
karanlık ortamdaki netleme hızı çok başarılı
#Komutan' tarafından 06.11.2008 11:52:48 tarihinde düzenlendi.
Hayırlı olsun Komutan, güle güle kullanın makinanızı. Benim de aklım o tarafa doğru kaymaya başladı. Bu arada ışık duyarlılığı daha zayıf derken tam anlayamadım, ne oluyor yani?
Sinan' cım, hayırlı olsun.
Güle güle kullan.
İşyerim Tophane nin yanıbaşı ama son anda çıkan bir iş yemeği yüzünden üzgünüm aranızda olamadım.
Kadir, kuş karelerin bence başarılı. Bende Erhan agbiye katılıyorum biraz alan derinliğini azaltabilirsen hem kuşlar ön plana çıkacak hemde enstantane hızın artacak. Bugüne kadar sadece uçan 2 martı karesi çekebildim. Ne denli zor olduğunu biliyorum. Aynen devam.
Komutan yeni makinen hayırlı olsun. Güzel kareler çekmen dileğiyle güle güle kullan.
20D ye geçenlerin sayısı artmaya başladı.
Split ten gölge oyunları,
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
029506 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
018101 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01