Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Çarşamba benim açımdan da iyi olur hem ekibe yeni bir arkadaş daha katabilirim tabi eğer onun içinde uygun olursa, kendisi gizli pentax çılardan )
Teşekkürler arkadaşlar
Homer084 ; aramıza hoşgeldin
Stahl ; 10-20mm objektifin hayırlı olsun. Deneme çekimleri için yanına doğru kişiyi almışsın . Özellikle gece çekimlerinizden 2. kare çok hoşuma gitti. Her iki holünde gözüktüğü mimari cami fotonuz için 10-20mm objektif yerinde olmuş. Fotoğrafınızdan tüm mimari yapıya ait bilgi edinmek mümkün ayrıca birbirini dik kesen iki hol doğrultusu ve kubbleri tutan sutunlar ile kubbe altından geçen yatay çizgiler karede doğrultu ve yön olarak dengeyi oluşturmuş. Son olarak avluda kümelenmiş insan fiğürleri mimari yapının kullanım amacına da uygun olarak doğru bir şekilde kadrajda yerini almış ve kareyi daha sıcak bir hale getirmiş. Belki tek eleştirim orta sutun arkasında yarısı gözüken minerenin tam görünür hale getrilmesi için bakış noktasının simetrikliği bozmayacak şekilde bir miktar değiştirilmesi olabilir.
Tebrikler Bu arada 29 Ekim çekimlerinde 10-20mm yi devreye sokmadın sanırım ?
Adnan ; konu zengini bir ülkeyi gezmişsin ve eminim çekemediklerinin yanında çektiğinde bir dolu kare vardır . Sayende yeni bir ülke ve kültürü tanıma fırsatı bulacağız sanırım, karelerini heyecanla bekliyoruz.
Duvarda asılı Tunus tabakları özellikle kontrast olarak çok hoşuma gitti her iki kontrast öğesinide barındırıyor ; kırmızı ve mavinin renk kontrastı ile daire ve karelerin oluşturduğu geometrik kontrast Bu çalışmayı bizim proje grubuna da koymalısın
Erhan abi ; öncelikle yorumların daha sonrada güzel karelerin için teşekkür ediyorum
Emre ; Zen X-fi sayfanı gördüm ve en az çektiğin fotolar kadar yaptığın inceleme de çok titiz ve detaylı bir çalışma olmuş . Emeğine sağlık . Aynı ürün bu ay ki PC net dergisi tarafındanda incelenerek "editörün seçimi" ödülünü almış. Ancak muhakkak senin inceleme yaptığın sayfana link vermeliydiler
Havai fişek gösterisi deyince Serkan'ı tek geçerim derken uzun süredir sessizliğini yavaş yavaş bozan Recep ustayı da tebrik etmemek haksızlık olur . 29 Ekim gecesini aydınlatan tüm karelerde emeği geçen arkadaşları alkışlıyorum
Tayfunun dediği gibi ve havalarda bozmadan bir Tophane buluşması yapabiliriz
#avs' tarafından 03.11.2008 17:28:38 tarihinde düzenlendi.
Teşekkür ederim Avşar abi teveccühün, X-FI f/p konusunda şuan çok iddialı incelememde gereken artı ve eksi noktalara elimden geldiğince temas ettim
Havalar bozmadan buluşmayı yapsak gerçekten iyi olur
Evet Avşar haklısın, havalar bozunca zor olur buluşmak, pastırma sıcakları ile pastırma buluşmaları sezonunu da açmış olalım . Bu arada Emre nin dediği gibi bu yorumları okuyup hiç katılmayan pentaxçılarla tanışıyorum sürekli (cık cık cık). Davetiyeye gerek yok (mesela Burgman) bu arkadaşlar da gelirlerse çok daha eğlenceli geçer buluşmalar.
Benimde ekibe katacağım isim Mehmet abi(burgman) idi
Öncelikle herkese merhaba... forumu ilk açıldığından beri takip ediyorum.İlk günden bu güne yüklenen fotoğraflarda büyük gelişmeler var. Bu gelişmelerden bizlerde faydalanıyoruz. esisman(emre) ve tayfun beyle tanıştım.Buluşma çarşamba olursa diğer arkadaşlarlada tanışmak isterim.
Trabzanda iken bir memlekete geçeyim dedim Rize'de çektiğim bir iki kare...
"Kimse beni bulamazki "
"Biri sana biri bana"
Erol abi, Tayfun, Avşar beğenileriniz için teşekkürler.
Avşar minare konusunda haklısın, karanlıkta vizöre bakarken görememişim.
Bir aksilik olmazsa Çarşamba akşamı Tophane'de görüşürüz.
Sanırım burgman bir kaç kez yazmıştı.
#realfriend' tarafından 03.11.2008 21:09:18 tarihinde düzenlendi.
selamlar herkese.
uzun zamandır aktif katılamadım.
artık yeniden sahalardayım
fotograflar yine çok güzel,
zaten fotograf bahane,dostluklar ve paylaşım daha önemli.
bir kaç foto ekleyelim hemen.
sırf kuş merakı yüzünden pentax ı bırakacağım ..
o kadar uğraşıyorum yine istediğim gibi olmuyor.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
029506 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
018101 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk