netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
extreme_foto
extreme_foto (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili foxfo, bodrumdaki antika (bir arkadaşımın makinası) Contax marka idi. Zeiss desteği ile zamanınında bayağı konuşulan ve çok kişinin sahip olmak istediği bir şeymiş.

Benimkisi Pentax. Yeni aldım. aynı lensleri croplu makinadan sonra FF kullanmak inanıılmaz bir genişlik ve derinlik duygusu verdi bana.

sevgili avşar ve sedat

Tarih: 25 Ekim 2008, 20:54 - İp: 88.***.**8.209
extreme_foto
extreme_foto (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili homer084, umarım seçiminde katkısı olanlar arasında yokumdur, varsam özür dilerim. FF çıkarmayan hatta çıkarıp çıkarmayacağı, çıkaracaksa ne zaman çıkaracağı belli olmayan bir tek bizimkisi kaldı.

K10D'yi ilk aldığımda sensör temizliği için de bir sürü şey almıştım. Sensör ve temizleme sıvısı (alkol), temizleme çubuğu, hatta silikondan yapılmış Pentax markalı çubuk da almıştım. Ama hiçbirini kulllanmaya gerek kalmadı.

Sensörümüzün toz tutmayan kaplamasına ve hatta titreşimle üzerindeki tozları atan özelliğine rağmen yine de ısarla sensöre yapışan en zorlu tozları şöyle çıkardım:
menüden aynayı kaldırdım, bazıları 30 sn pozlamayacak şekilde deklanşöre basıyormuş :-(
lensi ççıkardıktan sonra, makinanın bayonet ağzı yere bakacak şekilde tutarak ve ucunu içeriye sokmamaya dikkat ederek hava üfleyen aletlerle içeriye 2-3 kez hava üfledim. Bu yöntemle temizleyemediğim toz olmadı.

Tarih: 25 Ekim 2008, 21:16 - İp: 88.***.**8.209
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

homer84 merhabalar, bende kısa süre önce sensör yapışan bir toz parçasından mustariptim. Saolsun serkan körükle halletti Bizim pentax servisi üsküdara taşındı onlarlar irtibata geçmek istersen 0216 342 53 33 gsm 0532 404 88 88

Avşar abi teşekkür ederim tamamı
http://www.techno-fi.net/forum/index.php?topic=1174.0

Tarih: 25 Ekim 2008, 22:13 - İp: 88.***.**0.255
homer084
homer084 (üye)
İstanbul / Amatör

tavsiyen için çok teşekkür ederim adnan abi tabikide senin de katkın oldu seçimimde hatta forumun bir özetini bana yollamıştın :D ama ben çok memnunum ve bir ff beklentim yok zaten elimdeki parayla alabileceğim en iyi seti aldım o yüzden özür dileene gerek yok hata ben teşekkür ederim.
esisman hava üfleyiiciyi deneyip başarılı olmaazsam servisin yolunu tutarım üsküdardayım zaten yardımlarınız için çok teşekkürler

Tarih: 26 Ekim 2008, 23:45 - İp: 88.***.**3.5
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

Rica ederim olmadı serkanı yakala, sensöre çamur yapışsa körükle temizliyo

Tarih: 27 Ekim 2008, 11:17 - İp: 81.***.**3.86
pin_nar
pin_nar (üye)
İstanbul / Amatör

Baktım herkes son zamanlarda bir geniş açı alıyor bende bir sigma 10-20 alayım dedim

Fotografları recep kardesim (realfriend) çekti , orjinal kadraj

Tarih: 27 Ekim 2008, 21:05 - İp: 78.***.**6.70
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Sedat, Serkan, Avşar teşekkürler.

Komutan 20D hayırlı olsun.

Adnan ZX L i güle güle kullan. İlk karen kompozisyon ve renk açısından oldukça güzel. Digital makineden sonra manuel kullanmak zor olmuyormu. O sonucu görmek için beklemek cok zor geliyordu bana.

Serkan abant karen zaten aklımızdan çıkmamıştı. Bu CS4 un kaymaklısı daha çıkmamıştır herhalde.

Avşar senin salyangoz altın tüccarı galiba, kare güzel olmuş.

Stahl 2.kare

Tarih: 27 Ekim 2008, 22:55 - İp: 85.***.**3.8
extreme_foto
extreme_foto (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili ironsailor, banyo ve tarama beklemek benim için sorun olmuyor, çünkü neredeyse bir yıldır JPEG'e dönüştürülmeyi bekleyen henüz bakamadığım DNG'ler de var zaten.

Pentax ZX-L / Kodak Gold 200 / 31mm

Tarih: 28 Ekim 2008, 00:34 - İp: 88.***.**9.94
puspus
puspus (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar merhaba,
Yoğun bir iş temposuna girdim doğru düzgün bakamıyorum bile. Yeni makinalar lensler herkese hayırlı olsun.
Fotograflar da cabası herşey çok güzel.
Fırsatını bulmuşken bilgilendirme yapayım istedim.
İBB'nin İFSAK ile ortaklaşa 29 Ekim kutlamaları ile alakalı fotograf yarışması var.

"Yarışmanın Konusu: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyetimizin 85. yıl kutlamaları doğrultusunda 29 Ekim 2008 tarihinde 20:00 / 21:00 zaman diliminde Kız kulesi ve Boğaz köprüsü arasında ses, ışık ve havai fişek gösterileri düzenleyecektir. Bu fotoğraf yarışması ile Cumhuriyetimizin 85. yılı kutlamaları coşkusunun ülkemizde fotoğraf sanatına gönül vermiş amatör/profesyonel tüm fotoğrafçılar tarafından belgelenmesi ve düzenlenecek fotoğraf yarışması sonucunda da görsel bellek oluşturulması hedeflenmektedir."

Detaylar www.ibb.gov.tr de. uzun bir metin vardı. oradan bakabilirsiniz, özellikle ortaköy civarından güzel fotolar çıkabilir, Serkan bu fırsatı kaçırmazsın diye tahmin ediyorum..

görüşmek üzere, bol fotograflı günler..
3 haftadır makinemi elime bile alamıyorum.

Tarih: 28 Ekim 2008, 13:30 - İp: 88.***.**5.105
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Adnan Erol Abi güle güle kullan FF Pentax ını...

Serkan Yeni kareleri bekliyoruz CS4'lü... bu CS4 eski karelerimizi yeniden mi düzenletecek bize yoksa

Avşar bu salyangoz çok başarılı... Sana da bir VL yada Zeiss 100 Macro yolu gözüküyor

Teşekkürler Fatih abi... Bu pentax nasıl bir zehir veriyorsa insana, kurtulması pek kolay olmuyor

Sedat gölyazıdan 7 cilt kitap yapan üstadlar var, öyle hemen tükenir mi gölyazı...

Sevgili Yücel, hepimize güzel bir anektot aktarmış oldun aslında... Değerlerimize ve tarihimize sahip çıkmamız gerekliliği... Geçen yıl gösteriler çok güzel ve keyifli olmuştu, Bu sene geçtiğimiz yılın tecrübesi ile daha iyi olacaktır. Bizede bu güzellikleri fotoğraflamak düşüyor...

Tarih: 28 Ekim 2008, 14:24 - İp: 85.***.**5.89