Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Gezi karelerine devam edeyim. Hvar adasında bir de plajlar var. Ama Hırvatistan daki plajlar bizim ülkemizin güzel kumsal plajlarına pek benzemiyor. 1200 civarı ada var ama ülkedeki tüm kumsalların sayısı 10 tane değildir sanırım. Cakıl, kaya, fazla irice kum şeklinde. Gitmeden önce internetten bulduğum bir tanesi ilgimi çekmişti, pek resmini görememiştim ama anlatılanlar güzeldi. Dubovice, Hvar town a yaklaşık 5km mesafede yaklaşık 10dk da inilebilen bir keçi patikasından ulaşılabiliyor (teknesi olan şanslı insanlardan olmadığımız için bizde bu yolu kullandık). O nedenle çok kalabalık olmuyor: Koyun bir kenarında birkaç ev ve küçük bir kiliseden oluşan küçük bir köy mevcut. Denizi akvaryum kıvamında sessiz, sakin bir yer.
Tepeden HDR li hali
sevgili realfriend, verdiğin linkteki sayfayı görmüştüm, alttaki düğmeye tıklayınca
"Please alert me when the selected products are available for purchase" yazısı bulunan sayfaya gittiğini görünce hala piyasaya çıkmadığını düşündüm.
O sayfada anlatılan yenilikler var mı gerçekten?
sevgili ironsailor, senin gezi sergisi yada gösterisi nerede olacak?
Bir arkadaşımın evinin bodrumunda çok eskilerden kalma bir makina bulduk. Contax marka üzerinde de 50mm Zena olmayan gerçek Zeiss lensi görünce baktım bayonet çok benziyor, bizim makinaya takılır zannettim ama uymadı.
İçine sığacak pil bulduk, Fuji 100 bir makara film alıp denedik. gökyüzü patlamış galiba, kontrastı artırınca bulutlar görünür hale geliyor ama siyah beyaz gibi...
Film'le uğraşan var mı? nerede taratmalı, hangi marka aletle ne ayarda taramalı?
Sevgili kaptan Serkan 1 numara rekabet edilmez eklediğin son fotoğraflar yine harika. HDR'yi seviyorum nedense.
Recep CS4'de geçtimde Bridge içinden jpg dosyaları camera raw'da açamıyorum. Bu konuda ÖM attım sana. Model o sırada Serkan'a bakıyordu fotoğrafını çeksin diye
Adnan abi, hala kurcalıyorum, evet özellikler mevcut, en güzel yanı da 64 bit olması.
Filmleri en güzel drum scanner'da taratırsanız iyi sonuç alabilirsiniz.
Renk ayrımcılarda mevcutttur.
Tamron 90mm f2.5 MF
Bir taraftan iş diğer taraftan kurs çok yoğun bir tempo içersindeyim. Ahmet abinin sergisine bile gidemedim henüz
Bu kareleri kendi web sitemde yayınladığım ürün incelemesi için hazırlamıştım, beğenilerinize sunarım. Yaptığım işlemlere gelince unsharpen mask uyguladım(çok az) onun dışında kontrast ayarlaması ve exposure bunun dışında herhangi bir müdahele yoktur. Bir de cihaz üzerindeki tozları temizledim
Saygılarımla
#esisman' tarafından 23.10.2008 12:20:10 tarihinde düzenlendi.
realfriend
En sonunda ağırlıklardan kurtuldum Tamron 28-300 bu gün elime geçti hemen bir kaç deneme karesi.
Fatih abi, Adnan teşekkürler.
Adnan valla burada oluyor ancak. Tatilden taile veya arada bazı hafta sonları dışında makineyi elime bile alamıyorum. Birçok kişide aynı durumda sanırım.
Fatih abi yeni lensin hayırlı olsun. Uzak ucta bokehi güzel duruyor. Tel adam güzel olmuş.Bir de soyle kaliteli 10-300 yapsalar bayağı iyi olacak.
Merhabalar, yine birbirinden güzel fotoğraflar ile güzel bir doyum yaşıyoruz...
Son zamanlarda gezmekten geri kalınca fotoğraf üretkenliğinde de ciddi bir düşüş oluyor.
Bende baktım olacak gibi değil, makinanın hakkını veremiyorum verecek olan bir yakınıma sattım...
Fatih abinin bu FF bizi crop faktörlü makinalardan baya soğuttu yaktın bizi Fatih abi dememek için crop faktöre devam deyip, sonunda Pentax kervanın katılmış oldum
şimdilik k20d ile yola devam, fakat gönlümde bir FF var...
Pentax bekliyoruz artık sıkı bir FF makina...
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
029806 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
018101 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk