netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
extreme_foto
extreme_foto (üye)
İstanbul / Amatör

Gerçekten de güle güle çok eğlenerek kullanıyorum, teşekkürler...
K10D elime tam oturuyordu, bu daha iyi oturuyor. Hele bir de sensörün değiştirilebilmesi çok iyi fikir. İstersem bol ışıkta keskin görüntüler için CCD, yüksek ISO'da az kumlanma için CMOS, daha özel renkler için Foveon sensörü takardım, ama nerede o günler...

Henüz yeni makinam ile istediğim kadar temiz görüntü elde etmeyi başaramadım ama çalışmaya devam, bakalım ne zaman olacak.

Pentax ZX-L + Fuji Superia 100+@31mm

Tarih: 28 Ekim 2008, 23:05 - İp: 88.***.**8.95
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Çelik lensi güle güle kullan.

Sevgili Adnan fotoğraflar harika. Değişik yerlerde de dolaşıyorsun galiba

Ankara'da hava puslu yağmurlu olunca evde çiçeklerle uğraşmak.

Selahatin abim, Kadir neredeler? Sesleri çıkmıyor.

Tarih: 29 Ekim 2008, 00:00 - İp: 88.***.**8.122
extreme_foto
extreme_foto (üye)
İstanbul / Amatör

segili foxfo değişik bir kıtayı dolaştım sayılır. En büyük pişmanlığım DA* lens almamak oldu. Çölde, havada çok ince kum tanecikleri ile sis gibi bir görüntü vardı. Klasik Arap baş-ağız örtüsü olmadan nefes almaya imkan yoktu. Dolayısıyla makinayı daha doğrusu lensleri naylon torba içerisinden çıkaramadım. Kaçan balık büyük olurmuş, çekemediğim o kareler rüyalarıma giriyor.

Tarih: 29 Ekim 2008, 15:01 - İp: 88.***.**9.244
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili dostlar, yine uzunca bir aradan sonra merhaba.
Maşallah topik sayenizde coşmuş, ellerinize sağlık.

Önce aramza yeni katılan arkadaşlara hoşgeldiniz demek isterim.
BU arada epey bir yeni ekipman alan olmuş, hepiniz güle güle kullanın.

burzmali, dar net alan derinliğinde çalışmayı sevdiğini söylemişsin, bu durumda konu seçimi çok önemli olmakta. Her konu için uygun olmayabilir. Bir de manuel lensle flash ı da manuel kullanabilir miyim diye sormuşsun. Soruyu tam anlayamadım lakin, LCD ekranda flash menüsünden flash ın exposure ayarnı yapabilirsin.

Sevgili Puspus, uzun pozlamalardan ikincisini çok beğendim. Eline sağlık.

Sevgili Kadir, benim de renk tercihim seninki gibi sıcak tonlarda. s1140 daki sonbahar rekleri, s1145 deki manzara ve kızının olduğu kare de çok hoş olmuş. Saat kulesi ve Zara binasındaki hata neydi bilmem ama çok iyi düzenlemişsin. Üst Band için tebrik ederim

Sevgili Kaptan, Hırvatistan karelerin gerçekten nefes kesici..
Ben Hvar' a gidememiştim ve aklımda kalmıştı. Zagrep' te ise sadece 4 saat kalabildim. Bu nedenle sayende eksiklik hissetmedim. Eline sağlık. s1153 deki bulut çalışmalarını çok beğendim.

Sevgili Ahmed, Hoşgeldin. Makrolarının herzamanki gibi tadına doyulmuyor. Günbatımı karesindeki yeryüzü ve renk harmonisi mükemmel olmuş. Eline sağlık.

Pesmerge, herzamanki gibi konuyu sunuşun çok güzel.

Fatih hocam, Kaş gece fotoğrafları nefis. Eline sağlık.
Yeni lensde Purple Fringing mi var, bana mı öyle geldi?

Sedat' cım, Roma karesi nefis.. Diğer karelerde bulutları güzel işlemişsin. Makro ve SB de çok güzel.
Pencere serisi için ayrıca tebrik ederim.

Sevgili shn58, İstanbul' u gerçekten yakmışsın.

hakanirmak,güzel makrolar. Sharpen' ı biraz daha az kullanabilirsin gibime geldi.

Sevgili Avşar, yaprak fotoğrafın hem konu hem de kadraj olarak nefis olmuş. "Aklımı Tutamadım" da öyle. Çok tebrik ederim.

Sevgili Recep, paslandım derken, ay adına konuştuğunu kabul ediyorum Çeliğin makinayla harika çekimler yapmışsın

VolkanB, hoşgeldin. Fotoğrafların çok hoş. Özellikle ben de gece karelerini daha çok beğendim.

Sevgili Adnan, ısınma turları bunlarsa, ısındığında ne güzellikler izleyeceğiz kimbilir.
Scanner konusunda Recep' e katılıyorum. Marka da önemli ama çözünürlük en az 2700 dpi olmasında fayda var. Kendin scan etmeyeceksen mümkünse RAW, değilse TIFF formatında ve hiç bir Software düzenlemesi uygulamadan yaptır. Yine mümkünse Multi Pass (2x, 4x, 6x) uygula. Tabi bu durumda digital resim en az 35 MB (Jpeg), hatta 70-400 MB boyutlarında olabilecektir. Gerisi PC ye kuvvet Ben 1998-2004 arası epey BenQ (Eski adıyla: Acer) ScanWit 27720s kullandım. Karanlık oda kadar olmasa da epey keyiflidir. Şimdi pek kullanmıyorum ama arada bir bakarım yeni modellere. Sen de aşağıdaki Link ten inceleyebilirsin.
LINK
Film konusunda tercihim genelde Kodak (200-400 ASA) olmuştur. Fuji genelde soğuk, hatta yeşile kaçan renkler verir, bu nendenle bol güneşli havalarda kullandım. Agfa ise tam tersine sıcak renkler verdiğinden kışın veya az ışıklı ortamlarda kullandım. Hayırlı olsun.

Serkan' cım, bir kez daha

Tarih: 30 Ekim 2008, 00:13 - İp: 78.***.**5.111
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili Kaptan, senin Hırvatistan karelerinin ardından yakışacak kalitede değil ama, affına sığınarak bir kaç kare daha ekleyeyim.

Sigma 18-50mm

Tarih: 30 Ekim 2008, 00:29 - İp: 78.***.**5.111
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili Adnan, sende daha cok kare vardır Tunus a ait.

Erhan agbi, değerli yorumların için teşekkürler. Teveccüh etmişsin. Sizdeki bilgi birikimi bende de olsaydı keşke. Geçen seneden beri Dubrovnikte büyük değişiklikler olmamış gördüğüm kadarıyla. Güzel anılarım depreşti sizin kareleri görünce.

Tarih: 30 Ekim 2008, 22:20 - İp: 88.***.**9.173
pin_nar
pin_nar (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaslar, Abiler, Kardeşler

Her yüklediğiniz fotograf ayrı bir güzel. ilgi ve beğeni ile takip ediyorum.

BU arada baktım hiç kimse Boğazdaki 29 ekim kutlamalarına ait fotograf yüklememiş
bari ilk yükleyen ben olayım dedim.

Çok geç katıldıgım için cok kötü biryerde cekim imkanı bulabildim. ancak bu kadar.
Bu arada emre kardesimden tekrar özür diliyorum. yolum uzun oldugu için hemen ayrılmam gerekti.

hepinize selamlar.

Nikon D80
50 mm
f 10
2sn
Iso 400

Tarih: 30 Ekim 2008, 23:09 - İp: 78.***.**6.70
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

bendende 85.yılımıza özel bir kare

Tarih: 30 Ekim 2008, 23:25 - İp: 85.***.**6.156
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

estafurullah çelik yolunuz uzundu en iyisini yaptınız

serkan kare çok güzel ama keşke çok az daha köşelerden kırpsaydın sanki daha iyi olurdu ama bu hali bile çok güzel

bendeki bir kaç kare mevcut fakat elimde full cs3 olmadığı için henüz dng ler ile oynıyamıyorum

Tarih: 30 Ekim 2008, 23:48 - İp: 85.***.**1.46
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

teşekkürler =)

Tarih: 1 Kasım 2008, 00:40 - İp: 85.***.**0.175