netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
extreme_foto
extreme_foto (üye)
İstanbul / Amatör

14-24mm yüzünden D700 düşünürken, ben de Pentax'tan ayrılamadım.
Yeni FF Pentax makinam ZX-L ile çektiğim ilk deneme fotoğrafları:

Tarih: 24 Ekim 2008, 20:07 - İp: 88.***.**2.136
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

fatih abi hayırlı olsun güzel ve hafif bir lens,

esisman güzel bir ürün fotosu,

ironsailor çok güzel fotoğraflar DR filan

buda abant @ CS4

#onixon' tarafından 24.10.2008 22:34:00 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 24 Ekim 2008, 22:08 - İp: 88.***.**3.91
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

Teşekkür ederim Serkan, Abantta çektiğin bu foto zaten güzeldi bu haliyle daha da güzel olmuş.

Tarih: 24 Ekim 2008, 22:46 - İp: 81.***.**3.244
extreme_foto
extreme_foto (üye)
İstanbul / Amatör

FF Pentax ZX-L ve 31mm Lim

Tarih: 25 Ekim 2008, 00:20 - İp: 88.***.**7.33
extreme_foto
extreme_foto (üye)
İstanbul / Amatör

FF Pentax

Tarih: 25 Ekim 2008, 00:41 - İp: 88.***.**7.33
avs
avs (üye)
İstanbul / Amatör

Teşekkürler arkadaşlar...

Evet şimdi hayırlı olsunlara başlayalım :

İlk hayırlı olsun yeni CS4 e , artık bunun şerefine Serkan gibi sandıklar karıştırılır ve fotolar çıkar inşallah Serkan bu Abant karen gerçekten ne yaparsan yap , her hali ile mükemmel

İkinci hayırlı olsun Adnan Pentax ZL-L 35mm . Hatta ilk kareler çıkmış bile

Üçüncü hayırlı olsun Fatih abinin Tamron 28-300 mm objektifine . Fatih abi yeni D700 ve objektifleri ile çok can yakacak gibi Zaten ilk koyduğun kaktüs dikenleri o kadar keskin olmuş ki can yaktı bile

Dördüncü hayırlı olsun Komutan'a . Yeni K20D . Sinan artık K20D nin geniş DR si ile yemek fotolarının koku ve tadını da alırız

Esisman Zen X-Fi detayların güzel olmuş . İnternet sitenin adresi nedir ? Ürün incelemesinide okumak isterim

Ironsailor özellikle son karen dik kadrajı ile harika gözüküyor , uzun süre seyrettim

Recep gecelerimize bir ay gibi doğdun

#avs' tarafından 25.10.2008 10:05:45 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Ekim 2008, 09:58 - İp: 85.***.**2.23
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

serkan, volkan, avsar abi, ömer, fatih abi, kaptan abim,.. yorum ve desteğinize çok teşekkürler

gölyazıda çekecek bir şey bırakmadığımdan böyle bir seçim yaptım bu sefer. beğenilmesi çok güzel. konulu ilerleme çabalarımın ilk adımı diyebiliriz..

kaptanım yine fotoğraflar müthiş.. çok büyülü gerçekten!
en çok çakıl taşlı olanı beğendim..

fatih abi lensin hayırlı olsun. lens güzel duruyor ama beyaz ayarı bazı fotoğraflarda sıkıntılı gibi. bunun dışında dikenlerle çok güzel kompozisyon yaptığınızı da söylemeliyim..

sinan abi hayırlı olsun tekrar hoşgeldin..

adnan abi, yüklediğin ilk zx-l fotoğrafı harika görünüyor. renkleri kadrajı çok iyi.

avsar abi senin de fotoğraf çok iyi olmuş. eline sağlık.

Tarih: 25 Ekim 2008, 13:43 - İp: 85.***.**7.76
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

recep abicim, avşar abinin dediği gibi

Tarih: 25 Ekim 2008, 13:47 - İp: 85.***.**7.76
homer084
homer084 (üye)
İstanbul / Amatör

üstadlarım merhaba yaklaşık 1 senedir bu forumu takip ediyorum k10d almamda hepinizin çok büyük rolü var forumu hep uzaktan takip ettim ancak yardımıza ihtiyacım var. yaklaşık 3 aydır k10d kullanıyorum. bugüne kadar dikkatimi çekmemişti yani düne kadar kit lens ile makro denemesi yaparken farkettim sanırım sensörümde çok fazla toz var f'i sonuna kadar açtığımda farkettim bunları nasıl ve nerede temizlyebilirim yada nerde temizletebilirim. forumda araştırdım bi çok arkadaş bir çok yorum yazmış şöyle olmalı böyl olmalı diye sensöre zarar vermekten veya yanlış ürün kullanmaktan korkuyorm. sizler senelerdir kullanıyorsunnuz ve eminim bi çok kez temizlemişssinizdir. sorunsuz kullanabileceğim bir ürün tavsiye ederseniz çok sevinirim tabi nreden bulabileceğimide söylerseniz çok iyi olur. istanbuldayım. şimdiden teşekkürler

Tarih: 25 Ekim 2008, 16:52 - İp: 88.***.**5.161
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Adnan FF' makinen hayırlı olsun. Bu bodruma terk edilen makine mi? Tablolu fotoğraftaki kompozisyon ve ağırlıklı beyaz renk çok güzel görünüyor. CS4'te bir menü var nelerin yeni olduğunu gösteren.

Sinan'cığım ben yakmamda bu ekonomik krizde cepler kendiliğinden yanabilir en kısa zamanda FF makinen olması dileğiyle.

Sedat'cığım küçücük laptop ekranı, CS4 özelliklerini keşfetme, makinenin özelliklerini deneme ve lense uyumlulğunu keşfetme çalışmalarım beyaz ayarını alt üst etmiş olabilir.

Serkan fotoğrafın mihrabı yerinde. Her türlü şartda kendini belli ediyor. Ayrıca lens önerin içinde teşekkürler. Bu kadar para verilir mi diye düşünürken hızlı karar vermeme sebep oldun ve bu sayede hem de nasıl oldu anlamadım ama 150 Euro ucuza aldım. Lens ise parayı hakediyor ve çok hızlı AF si var.

Avşar, Erol kaptan teşekkürler. Avşar salyangoz ise yine alkışlık

Tarih: 25 Ekim 2008, 17:08 - İp: 88.***.**0.49