muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

Nikon D90 I D7000 İle Değiştirmek

Değerli üyeler bir kaç evvel Nikon D90 almıştım ve severek de kullanıyorum. Ancak kısa süre önce D7000 alan bir arkadaşım aklıma girdi. Daha doğrusu D7000 in kendisi aklıma girdi

D90 a göre artıları Magnezyum alaşımlı gövdesi olması, 16.2 MP lik yeni sensörü ki bir çok sitede en yüksek puanları almış bu sensör (gerenk dinamik aralık, gerek iso başarımı gerek color reproduction açısından)

Beni özellikle 39 noktalı yeni AF sistemi cezbetti. Ciddi bir esneklik sağlıyor çünkü. Saniyede 6 kare sürekli çekim hızı, 1/8000 shutter hızı, çift hafıza kartı alması ki birine jpeg diğerine RAW atayabiliyorsunuz, bu gibi özellikleri ile D90 dan bir adım ileride bir makine.

Video anlamında da ciddi artıları var ama ben onlarla pek ilgilenmiyorum açıkçası.

Bu makineyi kullanan ya da tanıdığı birileri kullanan değerli üyelerden d90 ile kıyaslama rica edeceğim. 1.000 TL civarı bir fark ödeyerek almaya değer mi?

Tarih: 10 Mayıs 2011, 10:13 - İp: 62.***.**2.1
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

@ aselsis ne yaptın bir cevap alabildinmi Nikon D7000 sorunları için Amerika nikondan?

Tarih: 18 Temmuz 2011, 21:01 - İp: 88.***.**6.156
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

@ aselsis sonuç aldınmı?

Tarih: 20 Temmuz 2011, 11:35 - İp: 85.***.**6.12
muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

Vay be ne konu açmışım bir bakıma Fenomen oldu Forumda Tartışmalar kişisel atışmalar falan derken konu karmaşık bir hal almış Ben hala D90 ile devam ediyorum bu arada Ve kısa vadede değişiklik düşünmüyorum.

Bu konuya yorum yazan değerli görüşlerini paylaşan arkadaşların hepsi Fotoğrafçılık konusunda bilgi sahibi kimseler. Ancak olaki yeni başlayan hevesli birileri de makine tercihi noktasında bu forumu okuyor ise D90, D7000, 60D derken 4-5.000 TL lik fullframe makinelerden falan bahsederken yşine bu sitenin Üstbant arşivini incelemelerini öneririm. Orada görecekler ki üstbantta yer almaya layık görülen yüzlerce fotoğraf arasında evet bu çok yeni çok teknolojik makinelerle çekilen kareler olduğu gibi artık tarihi eser sayılabilecek Nikon D70, Canon 350D vs gibi makinelerle de çekilmiş muhteşem kareler görecekler.

Haydaa şimdi nereden buraya geldik denirse, makineler özellikleri ve sıkıntıları üzerinden tartışırken nihai olarak amacımızın güzel fotoğraflar çekmek olduğunu makinelerin lenslerin tartışılmaz etkileri, başarıları yanında gerekli tek şey olmadıklarını pekala daha mütevazi ekipmanlarla da çok güzel işler yapılabildiğini ne Mega Pixellerin ne zoom ların ne f2.8 lerin tek başına bir anlamı olmadığını bir kez daha hatırlatmak istedim.

Bu forumda da onlarca kez yazılmış ve artık herkesin ezbere bildiği bir Ara Güler sözü ile bitireyim.

"Ne yani, dünyanın en güzel daktilosu bende olsa dünyanın en iyi yazarı ben mi olacağım?"

herkese sevgiler

Tarih: 21 Temmuz 2011, 11:49 - İp: 62.***.**2.1
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Evet bu kadar zamandır @ASELSİS DEN SES ÇIKMADIĞINA GÖRE BİR SONUÇ YOK AMERİKADAN... HERHALDE, yoksa buraya yazardı sanıyorum, o zaman bu bu durum hakkında yorum yapmıyorum, sonucu sizler yorumlayın..

Tarih: 27 Temmuz 2011, 00:22 - İp: 85.***.**5.179
aselsis
aselsis (üye)
Artvin / Amatör

farklı lenslerle çekilmiş örnekler istediler şuanda tatilde olduğum için ilgilenemiyorum tatil dönüşü ilgilenmeye çelışıcam ayrıca şunu belirtmeden edemeyeceğim ne olursa olsun benim için D7000 bir numara tailde çektiğim fotoğraflarla bunu birkeredaha anladım...

Tarih: 27 Temmuz 2011, 21:31 - İp: 212.***.**6.26
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

aselsis tatilden hiç gelmeyeceksin herhalde .... cevabı da hiç duyamayacağız...

Tarih: 8 Ağustos 2011, 00:09 - İp: 88.***.**1.84
aselsis
aselsis (üye)
Artvin / Amatör

canım nezaman isterse ozaman gelirim tatilden...

Tarih: 8 Ağustos 2011, 08:13 - İp: 212.***.**6.26
aselsis
aselsis (üye)
Artvin / Amatör

arkadaşlar farklı lenslerle çekilmil örnek fotoğraflar istiyorlar fakat elimde sadece 18-105 kit lens var oyüzden çekim yapamadım şuan lens bulma çabasındayım inşallah farklı birkaç lens bulur çekim yapabilirsem bu örnekleride göndericem cevapları paylaşırım...

bu arada bu konu ile ilgili araştırma yapan başka kimse varmı ?? yada hiçkime makinesini servise göndermeyi denedimi ???

Tarih: 8 Ağustos 2011, 08:16 - İp: 212.***.**6.26
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Aselsis amerika Nikon dakilerin bu nikon d7000 focus şikayetini ilk defa duyduklarını yazdğını söylemiştin, aşağıda amerika nikon sitesi kullanıcı şikayetleri var bunlar kendi sitelerindeki focus şikayetlerine hiçmi bakmıyorlarda boyle bir cevap veriyorlar aşağıda amerika nikon d7000 şikayetleri sayfaya bak.... HEPSİ TIRIVIRI GEÇİYOR tüketiciyle...
AMERİKA NIKON

Tarih: 9 Ağustos 2011, 15:42 - İp: 85.***.**6.12
aselsis
aselsis (üye)
Artvin / Amatör

bakıyorum kimsenin bir çabası yok herkes şikayet etmekten başkabirşey yapmıyor yani ben şikayet edeyim çözüm gelsin beni bulsun malesef böyle olmuyor bende kendimce çözüm aramaya çalışıyorum amerikadakiler bana yardımcı olmaya çalışırsa ne ala aksi halde servise götürüp kalibrasyon yaptırcam zira istanbulda bu işin üstadı tanıdığım kişilerle sadece yetkili serviste bulunan cihazlarla çok kolyca giderilebilen bir sorun olduğunu söylüyorlar tabi garanti kapsamında olsa hiçbir maliyeti olmaz ama yurt dışından aldığımız için illaki bir maliyet olacaktır...

Tarih: 10 Ağustos 2011, 14:30 - İp: 212.***.**6.26