muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

Nikon D90 I D7000 İle Değiştirmek

Değerli üyeler bir kaç evvel Nikon D90 almıştım ve severek de kullanıyorum. Ancak kısa süre önce D7000 alan bir arkadaşım aklıma girdi. Daha doğrusu D7000 in kendisi aklıma girdi

D90 a göre artıları Magnezyum alaşımlı gövdesi olması, 16.2 MP lik yeni sensörü ki bir çok sitede en yüksek puanları almış bu sensör (gerenk dinamik aralık, gerek iso başarımı gerek color reproduction açısından)

Beni özellikle 39 noktalı yeni AF sistemi cezbetti. Ciddi bir esneklik sağlıyor çünkü. Saniyede 6 kare sürekli çekim hızı, 1/8000 shutter hızı, çift hafıza kartı alması ki birine jpeg diğerine RAW atayabiliyorsunuz, bu gibi özellikleri ile D90 dan bir adım ileride bir makine.

Video anlamında da ciddi artıları var ama ben onlarla pek ilgilenmiyorum açıkçası.

Bu makineyi kullanan ya da tanıdığı birileri kullanan değerli üyelerden d90 ile kıyaslama rica edeceğim. 1.000 TL civarı bir fark ödeyerek almaya değer mi?

Tarih: 10 Mayıs 2011, 10:13 - İp: 62.***.**2.1
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

ben bu markayı kullandım zaten sensörün önündeki cam bölümü temizliyoruz fazla bastırmadan önce ıslak iki kez geçip sonra kurumadan hızlıca kuru bezli cubukla iyice siliyoruz gozluk camı temizler gibi ama fazla bastırma sakın....(Green Clean SC-4070 Islak/ Kuru Temizleme Çubuğu)

Tarih: 30 Ağustos 2011, 15:37 - İp: 46.***.**9.118
smaler
smaler (üye)
Konya / Reklam Fotoğrafçısı

Islak temizleme yastığı denilen şey de benim bildiğim yağ emici sakız benzeri yapıya sahip olan malzeme ise, bunu saat tamir parçaları satan mağazalarda bulabilirsiniz.

Tarih: 30 Ağustos 2011, 20:42 - İp: 85.***.**6.115
tuna_firat
tuna_firat (üye)
İstanbul / Meraklı

Merhabalar. Konuyu başından sonuna kadar okudum. D7000 almayı düşünüyorum ve sizin bilgilerinizden de yararlanmak istiyorum. Bu gün Göztepe Optimum' daki Media Markt' ta tekrar D7000 i incelemeye gittim elemanlarından birine bu back focus olayı ile ilgili danıştığımda giderildiğini söyledi fakat ben pek inanmadım. Daha sonra Karfo' nun sıkıntı yaşayanlara yaklaşımından bahsettiğimde ilk önce itiraz etti ardından kendisinin karfo elemanı olduğunu söyledi. Şimdi piyasada satışı yapılan en güncel D7000' lerde back focus sıkıntısının düzeltildiği doğrumudur? Bir bilgisi olan var mı acaba?

Tarih: 21 Eylül 2011, 00:09 - İp: 82.***.**2.96
cenga03
cenga03 (üye)
İstanbul / Amatör

Bu konu ile ilgili yazılanları baştan sona okudum. Faydalı paylaşımlar için teşekkür ederim. İki makine arasında kalmıştım Eos 60D ve D7000, belirtilen sıkıntılar beni 60D ye itiyor ama aklım hala D7000' de kaldı. Şunu merak ediyorum makineyi garantili alacağım ve almadan önce de yanımda bir focus chart götüreceğim, test yapmak isteyeceğim. Yanımda laptop a atıp kontrol ederim. Bu sorunu böyle çözdük diyelim. Pixel sorunları ile ilgili ise lens kapağı takılı iken 400-800 iso aralığında çekim yapmak sanırım çözüm olacaktır. fakat diyafram ve enstantane ayarları nasıl olmalı bilgili arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler, selamlar...

Tarih: 21 Eylül 2011, 10:51 - İp: 88.***.**1.92
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

en açık diyaframda 18-105 de 3.5 dur bu ozellikle önce 18 mm de çek özellikle bunu konrol et birde 105 de çek... yine en açık diyaframda ozellikle 18 mmde hemen belli olur....pixel sorunu genelde çok ciddi değil bunu belirteyim...

#buzlucam' tarafından 21.09.2011 11:37:59 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Eylül 2011, 11:37 - İp: 85.***.**6.12
cenga03
cenga03 (üye)
İstanbul / Amatör

@buzlucam

bilgilendirme için teşekkür ederim. Özellikle siz back focus problemi konusunda oldukça sıkıntı yaşamışsınız. Bunun tespiti için Focus chart testi haricinde uygulayabileceğimiz başka alternatifler de var mı? Tabi farklı deneme çekimi de yapmak mümkün örneğin 5-10 metre mesafe arasında bir konuya odaklayıp daha sonra gerçek boyutunda bunu incelemek gibi...
Sonuçta odaklanan nokta belli netlikte farklı bir noktaya kayma olursa sanırım buda gösterge olur. Olur da öle teste falan yanaşmazlar ise deneme çekimi yapıyım deyip bu şekilde test edebilirim.

Tarih: 21 Eylül 2011, 11:52 - İp: 88.***.**1.92
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

5 mtreden sonra back focus fazla sorun yaratmaz odak sonsuza kayar zaten back focus ilk 5 metrede hissedilir.... bu makinada yalnız over expose sorunuda var bunuda bilin bu bazen manzara fotoğraflarında çok can sıkıcı olabiliyor o yuzden ben hep ekside çekiyorum... Bak sana ozellikle birşey onereyim eğer çektiğin ortamda ışık iyiyse live view modunda 18 mm de bir fotoğraf çek liew de odaklama tamemen farklı mekanizmayla çalışır sonra liew vievi kapat ve normal ayna ölçüm vizörüyle test chartı çek iki görüntüyü karşılaştır ışık iyiyse liew view hata yapmaz.... anlarsın back focus veya focus dengesizliği varmı...

#buzlucam' tarafından 21.09.2011 12:00:47 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Eylül 2011, 11:57 - İp: 85.***.**6.12
cenga03
cenga03 (üye)
İstanbul / Amatör

@buzlucam

Peki over-exposure sorununu ters ışık gibi durumlarda mı yaşıyorsun yoksa her türlü yoğun ışıklı ortamda enstantane ile oynamak zorunda kalıyor musun?

(Allahım ne çok derdi varmış bu makinanın)

Tarih: 21 Eylül 2011, 12:26 - İp: 88.***.**1.92
tuna_firat
tuna_firat (üye)
İstanbul / Meraklı

over expose sorunu tam olarak nedir?

Tarih: 21 Eylül 2011, 12:59 - İp: 82.***.**2.96
cenga03
cenga03 (üye)
İstanbul / Amatör

Özellikle yoğun ışıklı ortamlarda enstantane ve diyafram ayarlı düzgün olmasına rağmen fazla ışık almasıdır.

Tarih: 21 Eylül 2011, 13:28 - İp: 88.***.**1.92